Cum oprești îmbătrânirea. Dani Oros: „Este o boală ce poate fi tratată”. Alimentul care îmbătrânește corpul mai repede
Data publicării:
Dani Oros, mintea din spatele dezvoltării Google și Youtube România, a fost invitatul lui Mihai Morar, din cadrul podcastului Fain și Simplu. 

Dani Oros, Head of Marketing Google și YouTube România, a fost invitatul lui Mihai Morar al podcastului „Fain & Simplu”, unde a vorbit despre „rețeta” tinereții veșnice. Chiar dacă vârsta cronologică se schimbă odată cu trecerea timpului, iar noi nu putem influența acest lucru, tot ce ne rămâne de făcut este să controlăm vârsta biologică, ce poate fi oprită prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase.

„Îmbătrânirea este o boală ce poate fi tratată, cred mult în asta. În primul rând, contează cum reușim să îmbătrânim mai frumos și să ne prelungim viața și aici sunt o grămadă de lucruri pe care le putem face și al doilea lucru e partea de cum reușim să întinerim, aici se fac deja experimente de întinerire a celulelor, experimente pe șoareci, care nu mai văd și reușesc să le redea viziunea, dar aș lăsa deoparte partea aia.

Deci una este vârsta noastră cronologică, și una este vârsta noastră biologică, care ne arată cât de bătrân e corpul nostru. Vârsta mea biologică e de 22 de ani. Studiile arată că 20% contează gena, iar restul se leagă de obișnuințele tale, de ce mănânci, de cum dormi. Dacă este să le împărțim pe niște categorii, în ordinea asta ar fi: somnul, nutriția și sportul, apoi alte obiceiuri. Majoritatea oamenilor au nevoie de un somn de opt ore, dar pe lângă durata lui, e importantă calitatea somnului, care e dată de diferiți factori, adică să nu stai cu ochii în ecran înainte să dormi, să ai o cameră relativ rece. La o oră după ce te trezești, este important să ieși și să vezi soarele, așa își dă seama corpul să ți-ai început ziua. Dacă e înnorat, trebuie să stai puțin mai mult afară.”, a declarat Dani Oros, în cadrul podcastului realizat de Mihai Morar. 

Te-ar putea interesa și: Ce tip de carne nu trebuie să pui niciodată pe grătar. Greșeala pe care o fac mulți oameni: „Starea noastră de sănătate o să fie afectată”

Cum trebuie să arate o alimentație corectă, care ne va ajuta să trăim mai mult

În primul rând, este important să scoatem din meniul zilnic toate obiceiurile nocive pentru sănătate. Aici Daniel Oros oferă mai multe sfaturi, pe care el le-a adoptat în urmă cu ceva timp și care l-au ajutat să-și dea vârsta biologică mai în spate cu aproape 10 ani de zile, față de vârsta din buletin. 

„Când vine vorba de nutriție, sunt doi factori: elimină ce este rău, vorbesc de fumat, alcool, nu trebuie să mâncăm atât de mult și des, să ținem fasting, post. Carnea pune mare presiune pe corp. Corpul nostru nu e obișnuit să consume atât de multă mâncare.

Eu 16 ore nu mănânc și mănânc într-o fereastră de 8 ore. Dacă vrei să-ți controlezi și nivelul de glicemie, nu trebuie să consumăm deserturi pe stomacul gol. În momentul respectiv, glicemia ta crește foarte mult, apoi scade puternic și îți dă o stare mare de oboseală. 

Ar trebui să mănânci tot ce înseamnă verdețuri, salate, apoi vine partea de proteine și grăsimi și apoi vin carbohidrații. Eu mâncam foarte multă pâine, am eliminat-o aproape complet, mai mâncam foarte mute dulciuri, iar eu acum nu mai consum deserturi. Mie nu-mi place alcoolul, dar mai consum vin la ocazii. De la 2,3 pahare în sus de alcool pe săptămână, deja este dăunător, are impact și asupra somnului.”, a continuat el.

Pe aceeași temă: Alimentele nocive pentru sănătate și siluetă. Dr. Florin Bălănică: „Consumate constant și pe termen lung, ne fac rău” / EXCLUSIV

Cum putem scăpa de stres

Stresul își pune și el amprenta într-un procent destul de semnificativ asupra vârstei noastre, iar Daniel Oros a dezvăluit cum putem să-l diminuăm, dacă nu chiar să scăpăm de el. 

„Când suntem stresați, trebuie să ne mișcăm puțin mai mult, ieși la aer, plimbă-te. Ieși și vezi lumina soarelui, asta te relaxează. Încerc să consum și mai puțini carbohidrați, noi suntem obișnuiți să consumăm foarte mulți. Carne mănânc, da. Aici e o discuție foarte aprinsă, dar studiile spun că este ok, dar îmbătrânește corpul mai repede. Eu mănânc cam o dată la două zile, dar nu sunt foarte strict la asta. Elimină ce îți face rău, apoi adaugă lucrurile care îți fac bine. E mult mai ușor să spui ce nu ar trebuie să faci, decât să vezi ce trebuie făcut.”, a mai dezvăluit acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente sanatoase  dani oros  imbatranire  mihai morar  sănătate 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Adrian Minune,Selly, captură video youtube/ Selly

Cea mai mare sumă câștigată de Adrian Minune la o nuntă. Selly, șocat: „Într-o seară? Incredibil”




pixel