Cum poți combate depresia sezonieră. Cele mai simple moduri pentru a avea o stare de bine
Data actualizării:
Data publicării:
Sezonul rece vine uneori la pachet cu stări de anxietate sau depresie. Acestea pot fi combătute prin cateva trucuri simple. 

Dr. Kannan Ramar, profesor la Centrul de Medicină a Somnului de la Clinica Mayo, a declarat pentru CNN că s-ar putea să vă treziți mai odihnit după acea oră în plus de somn, ceea ce v-ar putea motiva să practicați obiceiuri de somn mai bune. Cu toate acestea, ați putea, de asemenea, să vă încadrați în categoria persoanelor cu tulburare afectivă sezonieră.

Din păcate, ziua mai scurtă și temperaturile scăzute au un impact negativ asupra multor persoane. Verywell Mind raportează că o scădere a luminii solare poate avea un impact asupra sănătății mentale a unei persoane, mai ales în condițiile pandemiei care persistă. 


Ciclul natural de somn, sau ritmul circadian, este perturbat atunci când lumina soarelui este limitată. Acest lucru face ca nivelul de serotonină să scadă și nivelul de melatonină să crească, ceea ce, potrivit unei cercetări publicate în revista Depression Research and Treatment, duce la mai multă oboseală și depresie.

Psihiatrul Dr. Julian Lagoy a declarat pentru Verywell Mind că tulburarea afectivă sezonieră este mai proeminentă în zonele în care soarele strălucește mai puțin timp și afirmă că "...suntem dependenți de lumina soarelui atât pentru sănătatea noastră fizică, cât și pentru cea mentală".

Modalități naturale de a crește nivelul de fericire în timpul iernii


Dr. Arlene Malinowski a experimentat personal tulburarea afectivă sezonieră și împărtășește cu Everyday Health că umplerea lunilor mai reci cu activități sociale o ajută să facă față. "Proactivitatea este calea de urmat", a declarat Dr. Malinowski pentru sursa de știri. 

Psihologul Dr. Kim Burgess a declarat pentru Everyday Health că mai multe studii arată o asociere între izolarea socială și depresie, iar odată cu închiderile cauzate de COVID-19, mulți oameni se simt singuri. "Atunci când vremea de iarnă face să fie super frig pentru a sta afară sau nu este sigur să conduci, putem apela la întâlniri prin videocall cu prietenii și membrii familiei", a declarat Dr. Burgess pentru Everyday Health.

Clinica Cleveland recomandă exerciții fizice zilnice pentru a combate tristețea iernii. "Mișcarea corpului tău va concura cu acea tendință de a fi leneș și poate produce o chimie bună a creierului", a declarat psihologul Scott Bea pentru Cleveland Clinic. Activitățile de fitness în interior includ sesiuni de ciclism și yoga, dar puteți, de asemenea, să mergeți la sala de sport și să vă faceți propriul antrenament.

Medicul specialist în somn și psihiatru Dr. Bhanu Prakash Kolla a declarat pentru CNN că expunerea la cât mai multă lumină naturală poate ajuta. Acest lucru ajută creierul să elibereze mai multă serotonină, hormonul care crește fericirea.

 


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: anxietate  depresie  sănătate  sezon rece 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel