Cum poți folosi fructele în preparatele sărate. Chef Joseph Hadad: „În feluri principale pe bază de carne, pentru un sandviș sau adăugate în orezul fiert”
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a oferit câteva idei inedite care te vor ajuta să integrezi mai ușor fructele în diferite preparare culinare. 

Așa cum și-a obișnuit deja fanii de o lungă perioadă de timp, chef Joseph Hadad a dezvăluit noi trucuri importante, ce țin de prepararea mâncărurilor și de oferirea unui gust special în farfurie. De data aceasta, „vedetele” sunt fructele, care pot îmbunătăți considerabil un preparat și care te pot ajuta să obții o savoare aparte, promite el. Astfel, trebuie să uiți de integrarea acestora doar în deserturi, întrucât se potrivesc extrem de bine și în preparatele sărate.

„Fructele sunt pentru desert? Nu neapărat. Fructele se potrivesc foarte bine și în rețete de mâncare sărată, în feluri principale, nu doar pe platourile de brânzeturi. Uneori poate că este greu să vă imaginați o mâncare sărată în care să apară elemente dulci, dar exemple sunt o mulțime. În moștenirea mea culinară, în rețetele marocane, de exemplu, se folosesc adesea fructe uscate pentru feluri principale, dar nu doar acolo. Așa că m-am gândit să vă ofer o serie de idei inspirate din bucătăria internațională în care să puteți combina fructele în preparate sărate, dincolo de rața cu portocale sau pizza hawaiană.

Salatele sunt cel mai ușor de completat cu fructe de sezon, așa că nu vă sfiiți, mai ales dacă unul din ingredientele salatei este brânza. Boabe de rodie, căpșuni, caise sau piersici, portocală, boabe de struguri, prune, gutui și chiar și dovleac copt, care este, de fapt un fruct, toate merg de minune în salate de legume sau salate mai complexe, cum ar fi cele cu paste, quinoa sau cuscus.”, a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.

VEZI și: Gabriela Cristea, rețetă de ciorbă de fasole cu afumătură, acrită cu oțet. Trucurile prezentatoarei: „Excelentă este”

Cum adaugi fructele în mâncare

Dacă ideile de mai sus nu sunt suficiente pentru tine, atunci chef Joseph Hadad mai propune și orez cu fructe, diferite delicatese cu carne sau chiar și sandvișuri.

„Din bucătăria Orientului Mijlociu vin și orezurile cu fructe. Merișoare, stafide sau agrișe și diverse tipuri de nuci sunt adăugate în orezul fiert sau gătit în diverse feluri pentru un plus de aromă și de textură. Adăugați, așadar, aceste fructe în pilaf pentru a varia rețetele cu care sunteți deja obișnuiți.

În afară de mâncarea de gutui a bunicilor voastre, puteți introduce și alte fructe în mâncăruri gătite, pe bază de carne, cum ar fi piersici sau caise ori pere.

Am zis că mergem dincolo de platoul cu brânzeturi și fructe, așa că ajungem la sandvișul grill cu brânză și smochine. Veți avea nevoie de pâine de calitate, o brânză bună pentru un sandviș cald și smochine uscate și feliate sau un gem de smochine, pe care să le puneți peste brânză, înainte de a închide cu următoarea felie de pâine.”, a continuat acesta.

VEZI și: Carmen Brumă, rețetă de pui crispy, exact ca la fast food. Este sănătos și potrivit pentru persoanele aflate la dietă

Avocado și roșiile, extrem de utilizate în mâncăruri

Chiar dacă multă lume omite acest lucru, roșiile și avocado sunt, la rândul lor, fructe, iar acestea îmbunătățesc vizibil, după cum știi deja, gustul tuturor preparatelor.

„Și, nu în ultima instanță, să nu uităm că și avocado sau roșiile sunt fructe, așa că și ele pot completă cu ușurință feluri de mâncare sărate, dându-le o notă dulceagă. Iar jack fruit-ul este cel mai mare prieten al veganilor, fiind un substitut minunat pentru carne în feluri care în mod tradițional o folosesc.”, mai spune el.

Citește și: Clătite umplute cu brânză și sos de portocale. Chef Joseph Hadad, rețeta pas cu pas pentru un desert delicios

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel