Cum poți include somonul afumat în diverse preparate. Chef Joseph Hadad: „Un adaos gustos în cele mai diverse mâncăruri”
Data publicării:
Bucătarul Joseph Hadad a dezvăluit cum putem utiliza somonul afumat în diverse preparate.

Chef Joseph Hadad este extrem de activ pe blogul său personal, acolo unde oferă cele mai bune sfaturi din bucătăria românească sau din bucătăriile internaționale. De data aceasta, celebrul bucătar și-a oprit atenția asupra somonului afumat, care poate avea o gamă mult mai largă de utilizare decât suntem noi obișnuiți. 

„Sandvișuri, avocado toast, salate… cam aici se oprește utilizarea obișnuită a somonului afumat. Însă acest ingredient și aliment de sine stătător este mult prea interesant ca să nu completeze mult mai multe preparate. Textura catifelată și gustul complex fac din somonul afumat un adaos gustos în cele mai diverse mâncăruri. Iată câteva moduri creative în care puteți să îl folosiți.

Încercați sushi cu somon afumat. Chiar dacă de cele mai multe ori somonul folosit este unul proaspăt, crud, alternativa cu cel afumat este nu doar pentru cei care se tem de peștele crud, dar și pentru gurmanzi, pentru că aroma sa își pune amprenta pe rolele de sushi. Iar dacă faceți sushi în casă și vă este teamă că nu știți cât de proaspăt este peștele vândut drept proaspăt, atunci cu somonul afumat nu aveți nicio grijă. Cel mai bine se potrivește alături de cremă de brânză și castravete, dar puteți încerca și o variantă mai extravagantă, în care somonul să fie la exterior, în locul foii de nori, învelind astfel rolele de orez.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său personal.

Te-ar putea interesa și: Cum se decongelează corect creveții. Mulți oameni greșesc: „Acest mod va favoriza dezvoltarea bacteriilor”

Paste sau ouă cu somon

Somonul poate fi adăugat atât peste ouăle prăjite de la micul dejun, cât și într-o rețetă delicioasă de paste.

„Dacă sunteți obișnuiți cu ouăle Benedict cu somon, cunoscute și sub denumirea de Royal, atunci ați putea schimba macazul la următorul mic dejun făcut acasă și să adăugați somon afumat la umilele ouă jumări. Aveți, însă, grijă să gătiți ouăle la foc mic pentru mai mult timp, ajutând astfel la păstrarea texturii cremoase a rezultatului final. La sfârșit adăugați fâșiile de ou și puțin chives tocat și gata, un mic dejun demn de un hotel de 5 stele.

Și pastele se înnobilează de la o porție de somon afumat. Mai ales dacă vorbim de o rețetă simplă, gata imediat, numai bună pentru cinele din timpul săptămânii. Fierbeți pastele. Într-o tigaie căliți în ulei de măsline doi căție de usturoi tocați și adăugați pastele și fâșiile de somon afumat. Căldura reziduală va schimba textura peștelui, gătindu-l și făcându-l astfel mai consistent, fără a pierde aroma afumată delicioasă. La final presărați parmezan ras și pătrunjel tocat.”, a continuat el.

Citește și: Florin Dumitrescu, rețetă specială de somon cu legume. Secretul prin care poți obține un pește suculent și rumenit perfect: „Vă recomand să folosiți...”

„Puteți să îl adăugați și în compoziția supelor”

Pentru iubitorii de supe, bucătarul chef recomandă ca somonul să fie introdus fie chiar în zeamă, fie să fie utilizat drept crutoane. 

„Ce-ar fi să îl folosiți și pe post de crutoane în supă? Sau, mai bine zis, ca topping. Supele-cremă au adesea nevoie de ceva care să le definitiveze, iar câteva fâșii de somon afumat sunt topping-ul ideal pentru unele dintre ele, cum ar fi o supă de cartofi și praz, o supă de porumb sau una de sparanghel. Și, rămânând la capitolul supe, puteți să îl adăugați și în compoziția lor, atunci când vorbim de supe de pește cum ar fi un chowder sau un bouillabaisse.

Și puteți să îl transformați și într-o pastă tartinabilă excelentă pentru petreceri, de exemplu. Pentru o variantă mai rustică, cu bucăți de pește, amestecați bine cremă de brânză cu fileurile de somon afumat tocat, care se vor mărunți de la frecare. Adăugați piper, usturoi zdrobit, mărar și ardei iuți tocați și potriviți de sare. Atenție, somonul este deja sărat, deci fiți precauți în adăugarea sării. Pentru varianta mai cremoasă, blendați toate ingredientele într-o pastă fină de întins pe pâine sau de înmuiat legume și crackers la o petrecere.”, a mai spus bucătarul chef.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: chef joseph hadad  mancare  mic dejun  retete  somon  supa 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut




pixel