Cum poți obține o senzație de sațietate de lungă durată. Wasim Nazer: „Fluxul acesta îți dă senzația de foame, care nu este adevărată” / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Wasim Nazer, nutriționist, a fost invitatul Andreei Cercel, în emisiunea Pastila de Frumusețe, difuzată pe Spectacola, DC News și DC Medical, unde a spus cum obținem sațietatea la fiecare masă.

Foamea este normală și esențială pentru supraviețuirea noastră. Este un semnal important al corpului nostru, care ne indică necesitatea de a ne hrăni și de a furniza organismului nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa corect. Cu toate acestea, este important să fim conștienți de felul în care răspundem la senzația de foame și să ne alegem corect alimentele pentru a ne menține greutatea și sănătatea.

Nutriționistul Wasim Nazer recomandă împărțirea meselor în porții mai mici pentru a evita supraalimentarea, evitarea consumului de alimente în timp ce ne uităm la televizor, să nu mâncăm repede și să mestecăm încet alimentele.

„Dacă vorbim de o dietă, atunci trebuie să împarți mesele în unele mai mici. Atunci când te așezi la masă nu îți e foame foarte mult și astfel nu o să mănânci o cantitate foarte mare de mâncare. Acesta ar fi primul pas. Al doilea pas este să nu mănânci repede, să nu mănânci la televizor. Ca să nu mănânci foarte mult trebuie să mănânci foarte încet, să mesteci foarte bine. De când ai început să mănânci durează cam 45 de minute.

Dacă ne e foame rău și am început să mâncăm foarte mult nu ajungem la 45 de minute, pentru că deja s-a umplut stomacul și ne-am săturat. Acestea sunt lucruri foarte importante: să nu mâncăm repede, să mestecăm încet, să nu stăm la televizor pentru că nu mai știm ce mâncăm”, a precizat Wasim Nazer, nutriționist, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

Supele și ciorbele, alimente sățioase cu puține calorii

Alimente care au puține calorii și pot să asigure sațietate pe un termen mai lung sunt supele și ciorbele. Wasim Nazer susține că prioritizarea alimentelor sănătoase, precum salatele, ciorbele și supele, în detrimentul fast-food-ului și a carbohidraților, pot ajuta la menținerea senzației de sațietate și la evitarea creșterii bruște a nivelului de zahăr din sânge. 

„Un bol mare de salată conține 150 de calorii, iar un hamburger mic conține vreo 400. Astfel că cel mai bine este să începem cu o salată. Mereu trebuie să avem o salată la masă. Totodată, supele și ciorbele te satură. Au calorii puține, vitamine multe și tot ce vrem noi. De asemenea, conțin și câteva proteine.

Trebuie să evităm să mâncăm dulce sau carbohidrați. Când mâncăm carbohidrați apare foamea foarte repede. Fast-food-ul conține foarte multe calorii. Dacă am mânca 1500 de calorii la o masă sănătoasă, atunci nu mai poți mânca până seara. De la un hamburger sau un cartof prăjit, la 2 ore maxim simți că îți e foame pentru că ai mâncat foarte mult zahăr. Se ridică tensiunea în corpul tău, scade zahărul înapoi și ajungi să simți că ai o scădere și că poți cere să mai mănânci ceva și mai ales ceva dulce pentru a-ți ridica zahărul din corp. Și atunci fluxul acesta îți dă senzația de foame, care nu este adevărată. Nu îți este foame, doar ți-au scăzut glucidele din corp și atunci îți cere să mănânci dulce. Automat tu mergi să mănânci zahăr și tot așa menținem acea senzație de foame”, a declarat Wasim Nazer.

„Când dau un regim pacienților mei le spun să mănânce două mese de fructe zilnic”

Nutriționistul recomandă consumul de fructe între mese, dar niciodată după ora 18:00. „Dacă mănânci împărțit, adică mai puțini carbohidrați, mănânci și fructe între mese, atunci poți să te așezi la masă și nu o să-ți fie atât de foame.

Când dau un regim pacienților mei le spun să mănânce două mese de fructe zilnic. Deci micul dejun, fructe, prânzul, iar un fruct și cina. Frcutele nu sunt recomandate a fi consumate sera, deci după ora 18:00 nu este bine să consumăm fructe”, a spus Wasim Nazer, nutriționist, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

 

Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video




pixel