Cum poți scăpa de ridurile de sub ochi. Trucurile experților. Produsele și tratamentele de care ai nevoie pentru un ten perfect
Data publicării:
Mai mulți experți dezvăluie care sunt ingredientele pe care ar trebui să le conțină crema hidratantă, pentru a te ajuta să scapi de riduri, dar și care sunt procedurile care te pot ajuta să îți păstrezi pielea tânără. 

Cum se formează ridurile și liniile fine din jurul ochilor

 

Râsul sau încruntarea
Fumatul
Expunerea la soare

Ce ar trebui să faci: Încetează să mai râzi, să te încrunți, să fumezi, să ieși afară și să zâmbești și ești bine! Cum aceste acțiuni par imposibil de a fi oprite, iată câteva produse care te pot ajuta să previi și să scapi de riduri.

Cum scăpăm de ridurile care apar după expunerea la soare. Medic: „Putem opri timpul în loc”


În ceea ce privește tratamentul, aveți câteva opțiuni. Laura Dyer, asistent medical certificat la Dr. Amy Wechsler Dermatology, a explicat pentru Marie Claire: "Puteți relaxa mușchii cu Botox; puteți hidrata liniile cu un regim de îngrijire a pielii; puteți reface suprafața pielii cu retinol și puteți preveni daunele provocate de soare cu SPF. De asemenea, laserele pot ajuta la resurfacerea acestei zone".

Mirajul rețelelor de socializare. Operații estetice, filtre și programe de editat. Interviurile de Weekend


Produse topice

Acestea sunt ingredientele pe care crema ta obișnuită ar trebui să le conțină. Doar verificați ambalajul pentru a vă asigura că produsele sunt sigure pentru a fi folosite în apropierea ochilor. Verificați dacă există aceste ingrediente:

Vitamina C

"Cea mai bună intervenție este un minunat ser de vitamine și retinol adecvat pentru profunzimea ridurilor și sensibilitatea pielii tale", spune Dr. Michele Koo, chirurg plastician dublu certificat. Dermii iubesc vitamina C, și dintr-un motiv întemeiat: Micul antioxidant "înmoaie petele aspre, vă protejează pielea de daune și estompează cicatricile de acnee și semnele întunecate", spune Dr. Mona Gohara, dermatolog certificat. Vitamina C este puternică, dar eficientă: ajută la prevenirea ridurilor fine, în timp ce le netezește pe cele pe care le aveți prin stimularea producției de colagen.


Dezavantajele: Va dura câteva luni pentru a vedea vreun impact asupra ridurilor și chiar și atunci, nu te aștepta la miracole. "Aspectul anti-îmbătrânire este de fapt doar un bonus adăugat la lista de avantaje ale vitaminei C", adaugă Dr. Gohara.

 

Cum îți hidratezi corect pielea uscată în sezonul rece. Dermatologul Pavelina Andrei, sfaturi pentru îngrijirea tenului /EXCLUSIV


Retinol

"Retinolul este singurul ingredient din produsele de îngrijire a pielii care crește producția de colagen și totodată oprește degradarea colagenului", spune Dr. Gohara. Pracric, îți păcălește celulele să creadă că sunt mai tinere decât sunt, așa că lucrează mai repede pentru a crea o piele proaspătă, luminoasă și fără riduri. Iar asta înseamnă că petele întunecate, ridurile (chiar și cele adânci), cicatricile și acneea se vor diminua și ele.

Consecvența este esențială - ar putea dura cel puțin trei luni pentru a vedea rezultatele, Dr. Koo recomandă folosirea retinolului în fiecare seară. Nu vă speriați dacă în prima lună de utilizare veți avea parte de uscăciune, descuamare sau, eventual, chiar erupții.

Pentru a ajuta la atenuarea efectelor secundare, începeți treptat, mai întâi o dată pe săptămână, apoi de două ori pe săptămână, până când ajungeți să utilizați retinolul la fiecare două zile. 

Procedurile estetice “secrete” ale divelor. Ce trucuri folosesc vedetele pentru a întineri


Este ușor, ultra-hidratant, acționează imediat, cu absolut nicio iritație. "Micuța moleculă acționează ca un burete în piele, trăgând apa din aer pentru a umple liniile fine și a netezi tenul", spune Dr. Gohara. Când vă uitați la produsul dvs.,s nu fiți șocată dacă vedeți palmitoyl oligopeptide - de fapt, vă doriți asta.

Dr. Hadley King, dermatolog din New York, spune: "Această peptidă nu numai că promovează producția de colagen și acid hialuronic în piele, dar ajută și la protejarea pielii de efectele dăunătoare ale razelor UV". Singurul dezavantaj? Este temporar și nu va ajuta în cazul liniilor sau ridurilor mai adânci.

Ten de vedetă: Totul despre îngrijirea pielii cu dr. Pavelina Andrei, medic dermatolog


Botox

Botoxul, Dysport sau Xeomin (toate forme de neurotoxine) acționează pentru a relaxa mușchii de expresie facială care au cauzat formarea ridurilor atunci când s-au contractat, și astfel ridurile se înmoaie", spune Dr. King. Este super eficient (începe să acționeze în câteva zile) și, atâta timp cât mergeți la un medic cu experiență,  nu riscați să rămâneți cu fața "înghețată". 

Singurul dezavantaj: este temporar. Deși depinde în totalitate de rata metabolismului tău, "acest tratament va dispărea după trei sau patru luni și va trebui repetat dacă dorești rezultate continue", spune Dr. King. 

Bruxism. Cum te ajută botoxul să nu mai scrâșnești noaptea din dinți


Microneedling

Microneedlingul (cunoscut și sub numele de dermarolling) constă în efectuarea unor găuri mici în piele cu o rolă acoperită cu un ac pentru a stimula producția de colagen. "În esență, vă deteriorați pielea pentru a crea o piele mai nouă, mai tânără", spune Dr. Gohara.


"Sună barbar, dar este cel mai eficient mod pe care îl avem în prezent pentru a trata rapid liniile fine și ridurile", adaugă ea. Și nu vă faceți griji - procedura este rapidă și doar moderat iritantă, în ciuda modului în care sună.

Dezavantajele: Este nevoie de patru până la șase săptămâni de tratamente o dată pe săptămână pentru a vedea unele rezultate de strălucire și netezire, dar chiar mai mult timp pentru reducerea liniilor fine. De asemenea, este prea dură pentru majoritatea tipurilor de piele sensibilă, cum ar fi cele cu rozacee, eczeme, psoriazis sau orice tip de afecțiune inflamatorie.


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: botox  microneedling  piele  retinol  riduri  ten  vitamina c 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel