Cum poți transforma cozonacul învechit într-un desert delicios. Mihaela Bilic: Miroase amețitor: „Încercați!”
Data publicării:
Cozonacul învechit poate fi readus la viață și transformat într-un desert delicios printr-o metodă simplă dezvăluită de medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Cozonacul este un desert pe care mulți români îl adoră. Cu toate acestea, ca orice produs de panificație, cozonacul poate deveni uscat sau învechit dacă nu este consumat în câteva zile. Din fericire, nu trebuie să arunci acele felii care ți-au rămas. Există o metodă eficientă pentru a reîmprospăta cozonacul și a-l face din nou delicios.

Cum poți transforma cozonacul învechit într-un desert delicios. Mihaela Bilic: Miroase amețitor: „Încercați!”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit pe rețelele sociale un truc ingenios pentru a transforma cozonacul învechit, din nou, într-un desert delicios. Procesul este simplu și la îndemâna oricui. Dacă cozonacul este întreg, taie-l în felii groase, potrivite pentru prăjitorul de pâine. Introdu feliile în prăjitorul de pâine, apoi lasă feliile în prăjitor până devin ușor aurii și crocante la exterior. Fii atent să nu le lași prea mult, pentru a evita arderea. Scoate feliile de cozonac prăjit și servește-le imediat. 

Te-ar putea interesa și: Alimentul pe care îl ai în bucătărie și care reduce riscul de boli grave. Mihaela Bilic: „Cercetătorii au demonstrat scăderea cu 20-35% a riscului de cancer de prostată”

„Cozonacul învechit poate fi “reîmprospătat” prin…prăjit. Tuturor ne place o felie de cozonac proaspăt scos din cuptor, nu-i așa? Însă, ce ne facem dacă avem un cozonac care s-a învechit, care nu mai e la fel de proaspăt? Sfatul meu este să îl băgați în prăjitorul de pâine. Aluatul de cozonac are grăsimi, are zahăr, are ouă. Ele, la căldură, se caramelizează, se rumenesc și se fac bune. Feliile se încălzesc, capătă miros și aromă. Cozonacul vechi, la prăjit. 

E fierbinte. Cozonac proaspăt rumenit scos din prăjitorul de pâine, nu din cuptor. Miroase amețitor. Încercați!”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele sociale. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Te-ar putea interesa și: Motivul uimitor pentru care trebuie să consumi carnea și gălbenușurile ouălor crude. Mihaela Bilic: „Am fost dotați de către natură să putem face asta”

Această metodă nu doar că reîmprospătează cozonacul, dar îi îmbogățește și aroma, transformându-l într-un desert delicios. Data viitoare când ai în casă cu un cozonac uscat, rămas de la sărbători, nu te grăbi să-l arunci. Urmează sfatul Mihaelei Bilic și bucură-te din nou de gustul său minunat.

Te-ar putea interesa și: Ce este de făcut pentru a reduce pofta de dulce. Dr. Mihail: Acesta e primul lucru cu care ar trebui să începem!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Youtube / Ameritat cu Nasrin

Reghecampf rupe tăcerea în legătură cu Bebeto: Relația nu e în regulă / Vom avea o discuție „necontrolată”

Andreea Bălan, captură video Youtube, Ilinca Vandici

Andreea Bălan explică de ce nu au voie fetițele ei cu telefoane și tablete până la 12 ani: Nu o să le dau, indiferent de ce vor avea colegii lor la școală

Sursă foto: Gina Pistol/Instagram

Gina Pistol a făcut anunțul mult așteptat! Va fi prezentatoarea MasterChef 2024, alături de bucătarii Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea, de la PRO TV

Cabral și Andreea Ibacka. Foto Facebook

Andreea Ibacka și Cabral își vând apartamentul. Motivul pentru care au luat această decizie: „Ne luăm rămas bun de la acest cuibușor” / Foto

Youtube / Te ascult, Ilinca Vandici

„Mai bine mor, mai bine mă ia Dumnezeu”. Alex Velea, după ce a fost întrebat de criza de la 40 de ani: Uneori o terorizez pe nevastă-mea

Sursa foto: Laurențiu Reghecampf, Instagram

Reghecampf pregătește nunta surpriză cu Corina Caciuc: Urmează căsătorie / Am depășit targetul

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 8-14 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va renaște /video

Badea

Mircea Badea a încins Internetul! Imagini de infarct

Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 1 - 7 iulie. Zodia care are mare noroc la bani

Instagram/ Bogdan de la Ploiești, Florin Salam

Scandal între regii manelelor din România. Acuzații dure: Florin Salam l-a dat afară de la un eveniment pe Bogdan de la Ploiești

Captură video: YouTube/WOWnews. Captură video: TikTok/Jador

Camelia, sora lui Jador, a rupt tăcerea. Ce a spus când a fost întrebată ce se întâmplă între manelist și Oana Ciocan: „El a decis”

Captură video: YouTube/Kanal D2

Teo Trandafir, comentariu asupra căsătoriei dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță: „Păi de ce crezi că l-a ales?”




pixel