Cum pregătești corect salata de fructe. Cristian Mărgărit, trucuri importante pentru un desert sănătos
Data publicării:
Cristian Mărgărit te învață cum să pregătești un desert bun de sezon.

Se știe deja cât de importantă este hidratarea în timpul sezonului cald și cât de esențial este să respectăm aceste reguli, pentru a preveni situațiile negative ce pot apărea în urma unui corp deshidratat. Astfel, pentru a avea mereu un nivel ridicat de lichide în organism, este important să includem cât mai des și fructele în meniul nostru. Dacă, totuși, te-ai plictisit să le mănânci ca atare, Cristian Mărgărit, nutriționist, vine cu câteva sfaturi importante pentru prepararea unei salate de fructe delicioase și sănătoase.

„Când bei cafeaua, nu mai simți senzația de oboseală, iar corpul e puțin forțat, dar poate să-ți declanșeze și arderea grăsimilor, deci are și efecte pozitive. Dar când încerci să acoperi oboseala, deshidratarea, corpul consumă, intri pe datorie și are de suferit. De asta, acum, vara, e bine să aducem fructele în dieta noastră.”, a declarat nutriționistul Cristian Mărgărit în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, de pe Antena 1.

Citește și: Rețetă dietetică de salată de vinete. Are beneficii impresionante pentru creier, inimă, dar și pentru siluetă

De ce trebuie să adaugi scorțișoară în salata de fructe

În prepararea acestui desert sănătos, Cristian Mărgărit are și câteva trucuri importante pentru dietă, pe care le regăsești mai jos.

„Scorțișoara ajută corpul să folosească zahărul cu mai puțină insulină. Zahărul alb este extras din sfeclă sau din trestie, iar în fructe am și alte lucruri, apă, fibre, vitamine, antioxidanți. Căpșunile sunt cele mai bogate în vitamina C, acestea ajută la partea cu protecția pielii și la sinteza colagenului. Mai punem și o nectarină, care este puțin mai verde. Fructele cu cât sunt mai coapte, au mai multe zaharuri. Diabeticii sau cei are vor să slăbească se pot duce către cele mai crude. În nectarină avem puțin betacaroten, vitamina C.”, a mai spus acesta.

VEZI și: Mihaela Bilic consumă lactate expirate. Declarațiile controversate care vor fi contrazise de mulți: „Le cumpăr din frigiderul cu preț redus”

De ce sunt importante bananele

În final, nu trebuie să uităm să adaugăm și banane în acest preparat, datorită proprietăților importante cu care ele vin la pachet.

„La banane avem în special partea de potasiu, pentru că vrei să reduci și retenția de apă. Banana mi se pare că îi dă și un gust deosebit, se combină bine cu căpșunele. Dacă eu am adus acești carbohidrați din zaharurile din fructe, reduc celelalte surse de carbohidrați din dietă. Mergem pe dieta de sezon. Le putem mânca și seara, înainte de culcare, dar trebuie să avem grijă la cantitate. Fructele ne hidratează, au multe beneficii, dar trebuie să avem grijă la cantități.”, a continuat specialistul.

Citește și: Topul alimentelor bogate în fibre. Te scapă de problemele digestive, dar și de alte afecțiuni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Cum învață Rebeca la școală. Reacția Andreei Tonciu când a văzut ce note are fiica sa în carnețel: „Doamne, Doamne”

Carmen de la Sălciua, captură video Youtube, Povesti de Film, cu Mara Banica

Carmen de la Sălciua, înșelată de Culiță Sterp? „Mi se părea ceva în neregulă”. Daniela Iliescu a fost prezentă la nunta celor doi

Captură video: TikTok/Jador

Jador nu s-a mai putut abține și și-a spart propriul televizor. Motivul pentru care a recurs la gestul extrem: „Uitați-vă cum arată”

Captură video: YouTube/ theXclusive. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Mama Andreei Tonciu, deranjată de acuzațiile pe care fiica sa le-a spus la adresa ei: „A exagerat când a spus asta”

Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube, Catalin Maruta

Adevăratul motiv pentru care Laurențiu Reghecampf nu-l vizitează pe Bebeto: „Mă doare foarte tare, pentru că eu l-am crescut, nu Anamaria”

 Mihai Voropchievici. Captură Video Antena 3

Mihai Voropchievici: 3 zodii vor avea o vară „magică” anul acesta

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 24- 30 iunie 2024. Voropchievici: Vești foarte rele pentru o zodie

PREOT

Preotul Paul Iulius Negoiță a vorbit despre două super alimente: A trebuit să citesc 500 de pagini ca să aflu că e bine să consumi așa ceva

Sursă foto: Delia/Instagram

Delia, aspru criticată de fanii săi de pe Instagram: „Nici nu ai chiloți pe tine! Doamne Ferește!”

Sursă foto: Răzvan Simion (Futuristul)/Instagram

Răzvan Simion spune de ce nu și-a chemat colegii la nunta cu Daliana Răducan: N-am mai văzut oameni să se invite la nuntă

Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 24 - 30 iunie 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea parte de câștiguri

Sursă foto: Ameritat cu Nasrin/YouTube

Gabi Bădălău dă cărțile pe față! Care au fost motivele care au dus la divorțul de Claudia Pătrășcanu: „Între mine și ea n-a fost o poveste de iubire!”




pixel