Cum prepari foi de plăcintă din orez. Chef Joseph Hadad dezvăluie trucul simplu care-ți poate scuti timp prețios în bucătărie
Data actualizării:
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum poți obține foi de plăcintă din covrigei sau orez.

Există extrem de multe variante cu care poți înlocui clasicul aluat pentru plăcintă sau pentru diferite prăjituri, iar bucătarii chefi sunt cei care cunosc cele mai ascunse trucuri cu privire la acest domeniu. În acest sens, Joseph Hadad s-a hotărât să le ofere gospodinelor câteva idei practice, extrem de ușor de reprodus în propria bucătărie, care nu doar că pot fi la fel de gustoase precum este „baza” clasică, dar vor fi și foarte rapide, astfel încât vor scuti mult timp petrecut în bucătărie.

„Cofetăria-patiseria nu e chiar pentru toată lumea. Iar pregătirea unui aluat perfect poate fi chiar complicată, dacă nu ai experiență. Ba iese prea sfărâmicios, ba prea tare, ba se rupe când vrei să îl transferi în tavă, ba rămâne necopt… o întreagă serie de probleme!”, a scris Joseph Hadad pe blogul său. 

Te-ar putea interesa și: Riscurile la care te supui dacă mănânci fructe pe stomacul gol. Carmen Brumă: „Acestea ar fi principalele dezavantaje”

Covrigeii, baza perfectă pentru prăjituri

Chiar dacă poate părea surprinzător, una dintre variantele oferite de celebrul bucătar chef o reprezintă chiar covrigeii sărați, care pot fi perfecți drept bază pentru unele prăjituri, spune el. Aceștia pot completa perfect diferite arome, de la cele de vanilie, până la cele care conduc spre un gust sărat, iar aroma finală va fi una inconfundabilă, promite acesta. 

„Un ingredient poate surprinzător îl reprezintă covrigeii. Tenta lor sărată dă o savoare aparte prăjiturii finale. Zdrobiți-i și amestecați-i cu zahăr și unt topit pentru un blat ce merge bine și cu o cremă de vanilie, și cu un cheesecake cu caramel sărat, o cremă de banane sau poate de unt de arahide. Pentru o aromă mai intensă, puteți precoace crusta, dar nu este neapărat necesar.”, a continuat acesta.

VEZI și: Trucuri pentru un hummus de casă perfect. Chef Joseph Hadad, secretul prin care poți obține o pastă fină

Blat de orez pentru prăjituri

La fel de surprinzătoare mai este și varianta de blat de prăjitură realizat din orez. Tot ce trebuie să faci este să fierbi orezul după modul tradițional, după care trebuie să-i adaugi câteva mirodenii, după gust. Acesta trebuie dat ulterior la cuptor, iar când se răcește ai obținut, astfel, foaia ideală pentru mai mult prăjituri sau chiar și plăcinte, spune Joseph Hadad. 

„La fel de surprinzător probabil că este și orezul. Fierbeți-l bine și amestecați-l cu ou, zahăr și alte mirodenii după gust și întindeți-l în tavă. Dați la cuptor până se întărește și devine ca o crustă, iar apoi lăsați să se răcească și turnați umplutura dorită (cremă de vanilie, piureuri de fructe, cremă de cocos, etc). Puteți folosi acest blat și pentru plăcinte sărate, înlocuind zahărul cu sare și adăugând, eventual, cașcaval ras în blat, iar apoi puteți umple plăcinta cu brânză, carne, sau compoziție de quiche, fiind și acesta o bună alternativă fără gluten.”, mai spune el.

Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată. Bucătarul chef folosește un ingredient secret

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: covrigei  foi de placinte  joseph hadad  orez 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Silviu Prigoană, captură video Kanal D

Silviu Prigoană a fost condus pe ultimul drum într-o ceremonie restrânsă. Fiul cel mare al omului de afaceri a transmis un mesaj: „Conform cu dorința tatălui nostru”

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Captură video: YouTube/OLD OUT MEDIA. Captură foto: Instagram/Theo Rose

Anghel Damian, surprins în compania unei tinere misterioase. Cum a reacționat Theo Rose după ce a văzut fotografia pe internet: „Fix pe fata asta s-a găsit să...”




pixel