Oana Roman trece prin momente dificile. Fiica sa, Isabela, se confruntă cu probleme de sănătate: „Va urma o perioadă grea pentru amândouă”
Există extrem de multe variante cu care poți înlocui clasicul aluat pentru plăcintă sau pentru diferite prăjituri, iar bucătarii chefi sunt cei care cunosc cele mai ascunse trucuri cu privire la acest domeniu. În acest sens, Joseph Hadad s-a hotărât să le ofere gospodinelor câteva idei practice, extrem de ușor de reprodus în propria bucătărie, care nu doar că pot fi la fel de gustoase precum este „baza” clasică, dar vor fi și foarte rapide, astfel încât vor scuti mult timp petrecut în bucătărie.
„Cofetăria-patiseria nu e chiar pentru toată lumea. Iar pregătirea unui aluat perfect poate fi chiar complicată, dacă nu ai experiență. Ba iese prea sfărâmicios, ba prea tare, ba se rupe când vrei să îl transferi în tavă, ba rămâne necopt… o întreagă serie de probleme!”, a scris Joseph Hadad pe blogul său.
Te-ar putea interesa și: Riscurile la care te supui dacă mănânci fructe pe stomacul gol. Carmen Brumă: „Acestea ar fi principalele dezavantaje”
Chiar dacă poate părea surprinzător, una dintre variantele oferite de celebrul bucătar chef o reprezintă chiar covrigeii sărați, care pot fi perfecți drept bază pentru unele prăjituri, spune el. Aceștia pot completa perfect diferite arome, de la cele de vanilie, până la cele care conduc spre un gust sărat, iar aroma finală va fi una inconfundabilă, promite acesta.
„Un ingredient poate surprinzător îl reprezintă covrigeii. Tenta lor sărată dă o savoare aparte prăjiturii finale. Zdrobiți-i și amestecați-i cu zahăr și unt topit pentru un blat ce merge bine și cu o cremă de vanilie, și cu un cheesecake cu caramel sărat, o cremă de banane sau poate de unt de arahide. Pentru o aromă mai intensă, puteți precoace crusta, dar nu este neapărat necesar.”, a continuat acesta.
La fel de surprinzătoare mai este și varianta de blat de prăjitură realizat din orez. Tot ce trebuie să faci este să fierbi orezul după modul tradițional, după care trebuie să-i adaugi câteva mirodenii, după gust. Acesta trebuie dat ulterior la cuptor, iar când se răcește ai obținut, astfel, foaia ideală pentru mai mult prăjituri sau chiar și plăcinte, spune Joseph Hadad.
„La fel de surprinzător probabil că este și orezul. Fierbeți-l bine și amestecați-l cu ou, zahăr și alte mirodenii după gust și întindeți-l în tavă. Dați la cuptor până se întărește și devine ca o crustă, iar apoi lăsați să se răcească și turnați umplutura dorită (cremă de vanilie, piureuri de fructe, cremă de cocos, etc). Puteți folosi acest blat și pentru plăcinte sărate, înlocuind zahărul cu sare și adăugând, eventual, cașcaval ras în blat, iar apoi puteți umple plăcinta cu brânză, carne, sau compoziție de quiche, fiind și acesta o bună alternativă fără gluten.”, mai spune el.
Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată. Bucătarul chef folosește un ingredient secret
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: covrigei foi de placinte joseph hadad orez