Cum prepari foi de plăcintă din orez. Chef Joseph Hadad dezvăluie trucul simplu care-ți poate scuti timp prețios în bucătărie
Data actualizării:
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum poți obține foi de plăcintă din covrigei sau orez.

Există extrem de multe variante cu care poți înlocui clasicul aluat pentru plăcintă sau pentru diferite prăjituri, iar bucătarii chefi sunt cei care cunosc cele mai ascunse trucuri cu privire la acest domeniu. În acest sens, Joseph Hadad s-a hotărât să le ofere gospodinelor câteva idei practice, extrem de ușor de reprodus în propria bucătărie, care nu doar că pot fi la fel de gustoase precum este „baza” clasică, dar vor fi și foarte rapide, astfel încât vor scuti mult timp petrecut în bucătărie.

„Cofetăria-patiseria nu e chiar pentru toată lumea. Iar pregătirea unui aluat perfect poate fi chiar complicată, dacă nu ai experiență. Ba iese prea sfărâmicios, ba prea tare, ba se rupe când vrei să îl transferi în tavă, ba rămâne necopt… o întreagă serie de probleme!”, a scris Joseph Hadad pe blogul său. 

Te-ar putea interesa și: Riscurile la care te supui dacă mănânci fructe pe stomacul gol. Carmen Brumă: „Acestea ar fi principalele dezavantaje”

Covrigeii, baza perfectă pentru prăjituri

Chiar dacă poate părea surprinzător, una dintre variantele oferite de celebrul bucătar chef o reprezintă chiar covrigeii sărați, care pot fi perfecți drept bază pentru unele prăjituri, spune el. Aceștia pot completa perfect diferite arome, de la cele de vanilie, până la cele care conduc spre un gust sărat, iar aroma finală va fi una inconfundabilă, promite acesta. 

„Un ingredient poate surprinzător îl reprezintă covrigeii. Tenta lor sărată dă o savoare aparte prăjiturii finale. Zdrobiți-i și amestecați-i cu zahăr și unt topit pentru un blat ce merge bine și cu o cremă de vanilie, și cu un cheesecake cu caramel sărat, o cremă de banane sau poate de unt de arahide. Pentru o aromă mai intensă, puteți precoace crusta, dar nu este neapărat necesar.”, a continuat acesta.

VEZI și: Trucuri pentru un hummus de casă perfect. Chef Joseph Hadad, secretul prin care poți obține o pastă fină

Blat de orez pentru prăjituri

La fel de surprinzătoare mai este și varianta de blat de prăjitură realizat din orez. Tot ce trebuie să faci este să fierbi orezul după modul tradițional, după care trebuie să-i adaugi câteva mirodenii, după gust. Acesta trebuie dat ulterior la cuptor, iar când se răcește ai obținut, astfel, foaia ideală pentru mai mult prăjituri sau chiar și plăcinte, spune Joseph Hadad. 

„La fel de surprinzător probabil că este și orezul. Fierbeți-l bine și amestecați-l cu ou, zahăr și alte mirodenii după gust și întindeți-l în tavă. Dați la cuptor până se întărește și devine ca o crustă, iar apoi lăsați să se răcească și turnați umplutura dorită (cremă de vanilie, piureuri de fructe, cremă de cocos, etc). Puteți folosi acest blat și pentru plăcinte sărate, înlocuind zahărul cu sare și adăugând, eventual, cașcaval ras în blat, iar apoi puteți umple plăcinta cu brânză, carne, sau compoziție de quiche, fiind și acesta o bună alternativă fără gluten.”, mai spune el.

Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată. Bucătarul chef folosește un ingredient secret

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: covrigei  foi de placinte  joseph hadad  orez 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel