Cum putem găti cartoful dulce. Chef Joseph Hadad: „E un super-aliment. Mai sănătos decât cartoful obișnuit”
Data actualizării:
Data publicării:
Joseph Hadad a vorbit despre avantajele pe care le are cartoful dulce.

Cartoful dulce i-a luat locul, în ultima vreme, cartofului alb, atât pentru gustul ușor dulceag, cât și pentru textura mai diferită. În acest sens, chef Joseph Hadad anunță faptul că oficial am intrat în sezonul cartofului dulce și trebuie să profităm din plin de acest lucru, întrucât este mult mai sănătos decât varianta sa inițială, dar poate fi integrat și în deserturi.


„Cartoful dulce este adesea considerat un super-aliment. Nu e tocmai din familia cartofilor, ci pur și simplu o legumă rădăcinoasă, cum sunt și morcovii, de exemplu. Este mai sănătos decât cartoful obișnuit și gustul său dulce îl face un ingredient bun atât pentru diverse mâncăruri, cât și pentru deserturi.

Acum este sezonul lor. Începând cu septembrie și până în iarnă este momentul de recoltă pentru cartofii dulci, chiar dacă se găsesc tot timpul anului în supermarketuri. Așa că profitați de sezon și de mâncărurile bogate, calde, în care cartofii dulci se potrivesc atât de bine.”, a scris chef Joseph Hadad, pe bogul său personal. 

VEZI și: Florin Dumitrescu, rețetă de supă cremă de conopidă caramelizată, asezonată cu file de doradă. Ingredientul care nu trebuie să lipsească niciodată


Cum se păstrează cartoful dulce, pentru mai mult timp

Mai mult, celebrul bucătar chef dezvăluie și câteva trucuri cu privire la modul de depozitare al cartofilor dulci, care pot rezista și săptămâni întregi.

„Odată cumpărați, cartofii dulci se păstrează la temperatura camerei, eventual într-o zonă mai întunecoasă și răcoroasă, cum e o cămară, și se țin departe de ceapă și usturoi, care îi fac să dea lăstari mai repede. Odată curățați și tăiați, se păstrează bine câteva zile la frigider într-o caserolă cu apă și capac. Sau pot fi blanșați și puși în pungi la congelator, unde rezistă câteva luni bune.

Pentru a vă asigura că se gătesc în mod uniform, fie că îi prăjiți, îi fierbeți sau îi puneți la cuptor, cartofii dulci ar trebui tăiați în bucăți cât mai egale. Dar puteți să îi coaceți și întregi, ca pe cartofii normali, în coajă, având grijă să îi înțepați în câteva locuri înainte de a-i da la cuptor, pentru a permite aburului să iasă și astfel să se coacă uniform.”, a mai spus bucătarul chef.

VEZI și: Cele mai bune metode de a găti peștele. Joseph Hadad: „Acesta poate înlocui cu ușurință codul din rețete”

„Cartofii dulci sunt excelenți și sub formă de suc proaspăt stors”


„Dacă vreți să îi fierbeți, varianta de fierbere în abur este mai sănătoasă și va menține gustul mai intens pentru că nu vor mai fi la fel de apoși ca în cazul fierberii normale, în care se îmbibă cu o parte din apă. Cât despre prăjire, opțiunea mai sănătoasă este cea a pregătirii lor la air fryer.

Și probabil că nu știați, însă cartofii dulci sunt excelenți și sub formă de suc proaspăt stors. Spălați bine și puși în storcător cruzi, cu tot cu coajă, sunt o sursă bună pentru vitaminele A, B și C, dar și de potasiu.”, a conchis Joseph Hadad.

VEZI și: Cum obții cartofi prăjiți perfect crocanți. Joseph Hadad: „Asta scoate o parte din umiditatea din cartofi”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cartof dulce  joseph hadad  preparare  retete 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai




pixel