Cum putem integra lămâile în diferite rețete. Chef Joseph Hadad: „Mie îmi place să le folosesc în diverse forme”
Data publicării:
Chef Joseph Fadad a dezvăluit mai multe rețete în care putem folosi lămâile.

Lămâile au o gamă extrem de mare de utilizare, chiar dacă, de multe ori, noi le privim din aceeași perspectivă. Chef Joseph Hadad a vorbit pe blogul său personal despre funcțiile multiple ale acestui fruct și despre cum le putem folosi într-un mod cât mai creativ. 

„Lămâile sunt elemente importante în bucătăria din Orientul Mijlociu și Nordul Africii și inclusiv mie îmi place să le folosesc în diverse forme, fie proaspete, fie conservate după metoda pe care am învățat-o de la părinții mei.

Dar dincolo de lămâile murate, aceste minunate fructe pot fi folosite într-o grămadă de alte feluri ca să dea gust bun mâncărurilor și băuturilor.

Feliile de lămâie pot fi un ajutor foarte bun în gătirea peștelui pe grătar. Având o textură delicată, acesta se poate lipi cu ușurință de fierul încins și să își strice astfel forma finală. Punând un strat de felii de lămâie ca pat pentru pește, acestea nu doar că vor preveni lipirea, dar vor și aromatiza carnea, atât prin contat direct, cât și prin aburul care urcă din ele în pește.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său.

Cum gătești corect creveții: „Dacă îi lași prea mult, devin tari ca lemnul”. Rețeta specială de paste cu creveți a bucătarului Salvo Lo Castro / EXCLUSIV

Lămâia, în smoothie sau caramelizată

„Dacă la un moment dat aveți mai multe lămâi, decojiți-le și puneți feliile în blender pentru a obține un smoothie. Turnați apoi piureul de lămâie în tăvița de cuburi de gheață și dați la congelator. Odată înghețate, cuburile de lămâie pot fi transferate într-o pungă și păstrate la congelator pentru a fi ulterior folosite în mâncăruri și băuturi.

Prin coacere, lămâie concentrează zahărul din ele și prind un gust caramelizat, ușor afumat. Așa că dacă vreți să dați o altă dimensiune limonadelor, tot ce trebuie să faceți este să tăiați lămâile pe jumătate și să le puneți pe o tavă cu tăietura în sus, la cuptor, pentru 20-30 de minute. După ce s-au răcit puțin, pot fi stoarse și folosite în limonadă. Dar țineți cont că sucul va fi mult mai dulce, deci va trebui să ajustați cantitatea de zahăr adăugată.”, a continuat bucătarul chef.

Joseph Hadad, rețetă delicioasă de cartofi dulci: ”O gustare sănătoasa, care nu îngrașă”. Secretul bucătarului chef

„Puteți obține din lămâi un sorbet vegan delicios și sănătos”

Tot din lămâie mai poți obține un desert foarte delicios și sănătos, dar, nu în ultimul rând, fructul galben poate fi folosit și pentru a prepara aluatul de pizza. 

„Puteți obține din lămâi un sorbet vegan delicios și sănătos, dar e indicat să folosiți lămâi bio. Tăiați capetele lămâilor și scobiți pulpa. Aveți grijă să nu tăiați capacele prea adânc pentru că vreți să obțineți niște butoiașe pe care apoi le veți umple cu sorbetul. Unul din capete, cel pe care va sta așezată lămâia în poziție verticală, este astfel tăiat drept, iar capacul rămas se pune în interiorul lămâii scobite, ca să formeze un strat protector la fund. Celălalt capac se pune deasupra și lămâile se dau pe o tavă la congelator. Miezul se blendează cu lapte de cocos și sirop de arțar sau de agave. Se toarnă în lămâile congelate și se dau din nou la congelator, pentru a se scoate apoi la servire.

Poate părea surprinzător, dar coaja de lămâie rasă se mai potrivește foarte bine pe un fel de mâncare, altul decât cele obișnuite: pizza. Presărați coajă proaspăt rasă peste pizza scoasă din cuptor sau turnați puțin ulei de măsline infuzat cu lămâie pentru un gust fresh și complex.”, a mai spus el.

Shaorma de casă. Rețeta specială a lui Joseph Hadad: ”Pentru o masă de prânz ușoară, sănătoasă și sățioasă”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: joseph hadad  lamai  retete 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă




pixel