Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Stresul, răspunsul organismului la o amenințare sau la o presiune într-o anumită situație, poate fi cauzat de multe lucruri - de la o ceartă, muncă și chiar scenarii de zi cu zi. Însă, cheia constă în a ajuta nervii să se simtă calmi și corpul relaxat. Dr. Vishakha Shivdasani a împărtășit recent modul în care calmarea nervilor, în special a nervului vag, poate fi un antidot împotriva stresului.
"Dacă vrei să te calmezi imediat, respiră corect", a spus ea într-un videoclip pe rețelele de socializare.
Potrivit expertului, nervul vag este regina sistemului nervos parasimpatic, partea responsabilă de "odihnă și digestie".
"Prin stimularea nervului vag, îți poți relaxa mușchii și îți poți reduce tensiunea arterială și ritmul cardiac, dar și agresivitatea!", a mai spus ea, potrivit indianexpress.com
*Să urmați tehnici de respirație corecte: Expirația ar trebui să fie mai lungă decât inspirația, chiar dacă numai pentru câteva secunde. Inspirați și expirați încet timp de cinci minute. Asigurați-vă că respirați din nas și din abdomen, și nu din gură.
*Meditație și fredonare: Vibrația gâtului face o treabă bună în stimularea nervului vag.
*Cântatul și psalmodiarea: Nu vă faceți griji chiar dacă cântați dezacordat, doar cântați! a spus Dr. Vishakha.
*Râsul: "Nu-i așa că râsul te face să te simți odihnit și calm aproape imediat? Ghiciți ce, asta pentru că stimulați nervul vag!
Să știi ce să spui atunci când un prieten anxios sau un membru al familiei se deschide despre temerile sau grijile sale poate fi dificil. Vreți să fiți de ajutor, bineînțeles. Dar, uneori, lucrurile pe care am putea crede că vor ușura anxietatea unei persoane pot sfârși prin a înrăutăți situația.
"Deoarece anxietatea implică deja îngrijorarea, a spune ceva care este perceput ca fiind critic poate perpetua gândurile negative pe care persoana le gândește deja despre ea însăși", spune Melissa Green, PsyD, un psiholog clinician licențiat din Atlanta care tratează anxietatea și traumele.
Cele mai utile răspunsuri, în schimb, tind să fie blânde și servesc ca un memento că ești acolo pentru ei. "Anxietatea se poate simți neliniștitoare. Este vorba cu adevărat de a te pune în locul persoanei și de a o ajuta, pentru că se simte singură în ceea ce simte", explică Kelley Kitley, LCSW, un asistent social clinic licențiat din Chicago care tratează anxietatea și depresia.
Citește continuarea AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: anxietate sănătate stres tehnici
Anca Hâncu, doctor în...