Cum să ai grijă de sănătatea mentală. PATRU modalități care îți vor schimba viața
Data publicării:
Iată adevărul: să te lupți cu sănătatea ta mentală nu este un eșec personal sau o alegere pe care o faci. 

Problemele de sănătate mentală nu sunt ceva din care poți ieși pur și simplu, dar cu instrumentele și sprijinul potrivit, poți avea o viață minunată. 

Iată patru moduri de a face față problemelor de sănătate mentală!

Acceptare radicală: Pretinzi adesea că problemele tale de sănătate mentală nu există? Poate ai fost convins că, dacă le negi prezența, vor dispărea magic. Din păcate, nu așa funcționează. De fapt, pretinzând că nu există, nu faci decât să le agravezi. Dacă îți este frică să confrunți realitatea sănătății tale mentale, ar putea fi momentul să încerci o nouă strategie: acceptarea radicală. Marsha Linehan, creatoarea terapiei comportamentale dialectice, o definește ca acceptarea completă și totală a ceva, din adâncul sufletului, cu inima și mintea ta. Este imposibil să faci față unui lucru dacă nici măcar nu recunoști că există, dar odată ce îmbrățișezi realitatea sănătății tale mentale, poți redirecționa energia pe care o foloseai pentru a o nega, către a o sprijini.

Conectare: De câte ori ți-ai făcut curajul să vorbești despre luptele tale cu sănătatea mentală, doar pentru a fi întâmpinat cu răspunsuri respingătoare, precum: „Dar ai atâtea motive să fii recunoscător”, „Ar putea fi mai rău” sau „Ai încercat yoga?”. Când auzi aceste replici în mod repetat, este firesc să nu mai vrei să vorbești despre asta. Majoritatea oamenilor pur și simplu nu știu ce să spună, dar ignoranța lor este dureroasă și poate provoca daune reale. Partea bună este că există oameni care nu doar că înțeleg cum e să trăiești cu probleme de sănătate mentală, dar au primit și instruire pentru a învăța cum să ajute. A căuta ajutor profesional este întotdeauna o idee bună. Sprijinul colegilor, unde primești ajutor de la cineva care a trecut prin lupte similare, poate fi, de asemenea, o resursă valoroasă. O altă opțiune este un grup de sprijin, unde oamenii care se confruntă cu provocări similare lucrează împreună pentru a-și sprijini vindecarea. 

Timp pentru tine: Te simți copleșit când îți privești calendarul? Poate fi atât de ușor să prioritizezi orice altceva decât sănătatea ta mentală când ai multe alte angajamente. Când încerci să jonglezi cu sarcinile nesfârșite ale vieții, poate părea imposibil să îți faci timp pentru tine. Dar ce ar fi dacă ai trece timpul pentru tine în calendar și l-ai programa, la fel cum faci cu o programare la dentist? Ce-ar fi dacă ar avea aceeași importanță? Este foarte obișnuit să îți spui că vei face lucrul care te face să te simți bine mai târziu, dar apoi acel „mai târziu” nu mai vine niciodată. Nu numai asta, dar suntem aproape programați să ne simțim vinovați pentru că ne odihnim, când societatea îți spune că odihna și joaca sunt lucruri leneșe. 

Respirație: Studiile RMN au descoperit că controlul respirației poate crește activitatea în structurile corticale și subcorticale ale creierului tău, cum ar fi cortexul prefrontal, talamusul și hipotalamusul, de exemplu. Această activitate cerebrală poate crește confortul, relaxarea, plăcerea și poate reduce simptomele de anxietate, depresie, furie și confuzie. Conform studiilor din „Frontiers in Human Neuroscience”, respirația conștientă este un instrument pe care îl poți păstra în buzunar și îl poți scoate ori de câte ori ai nevoie, indiferent de locul în care te afli. Să încercăm, nu-i așa? Poți inspira prin nas timp de 3 secunde, să îți ții respirația timp de 2 secunde și să expiri prin gură timp de 4 secunde.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Alexandra Dumitru
Categorie: Sanatate



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Sursă foto: Antena 1

Danny Boy și Mădălina de la Insula Iubirii s-au despărțit. Ispita a făcut anunțul

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 4 zodii cu noroc la bani în această toamnă. Mihai Voropchievici: „Sunt șanse mari să primești o mărire de salariu”

 Mariana Cojocaru. Captură video: YouTube/ Playtech Stiri

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Sursa foto: Simona Gherghe, Instagram

Simona Gherghe nu s-a mai abținut. Adevăratul motiv pentru care a plecat de la Acces Direct. A recunoscut abia după 5 ani: „Am trecut prin niște perioade foarte grele”

Captură video: Pro TV

Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Busu anunță prognoza meteo până marți

Sursă foto: Antena 1. Captură video: YouTube/Kanal D

S-a aflat câți bani primea lunar Simona Gherghe la început de carieră în televiziune. Teo Trandafir a rămas uimită: „Erai pe opulență”


Care este unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

Mai mulți jucători din țara noastră sunt remarcați, după...



pixel