Ce face Cristina Joia când nu schimbă destine la Visuri la cheie? Detalii surprinzătoare despre viața ei de zi cu zi: „Cred că pur și simplu mă face fericită”
Carnea gătită pe grătar poate avea mai multe beneficii, atât din punct de vedere al gustului, cât și al sănătății. Gătirea la grătar poate păstra mai bine vitaminele și mineralele din carne, în special vitamina B12 și mineralele esențiale precum zincul și fierul. Prin reducerea grăsimilor, carnea gătită la grătar poate avea un conținut caloric mai scăzut comparativ cu carnea gătită în ulei sau sosuri.
Mihaela Bilic a dezvăluit felul în care carnea la grătar poate fi savuroasă și sănătoasă cu ajutorul unei tehnici simple: marinarea în bere sau vin. Potrivit unui studiu, marinarea cărnii reduce semnificativ formarea compușilor toxici în timpul gătitului pe grătarul cu cărbune. Marinarea în bere brună a dovedit un efect inhibitor de 68% asupra formării hidrocarburilor aromatice, urmată de berea fără alcool cu 36,5% și berea obișnuită, cu 29,5%.Nutriționistul Mihaela Bilic a precizat că acest efect este datorat flavonoizilor și fitonutrienților din băuturile fermentate, subliniind cum știința contribuie la o alimentație sănătoasă și gustoasă.
„Grătar cu bere sau grătar în bere? Vă e teamă că o carne rumenită la grătar nu e atât de sănătoasă pe cat e de gustoasă? Aflați că putem bloca formarea de compuși aromatici toxici cu un pahar de vin sau bere…nu de băut, ci pentru marinat. În domeniul gătirii cărnii prin prăjire sau frigere pe grătarul cu cărbune există studii care ne confirmă că un grătar corect executat e de nerefuzat. Un studiu privind influența marinării în vin versus marinarea în bere a cărnii arată că după 6 ore de marinare conținutul de amine aromatice s-a redus cu 40% respectiv 88%, iar din punct de vedere senzorial carnea marinată în bere și apoi prăjită a întrunit cel mai ridicat scor de siguranță.
Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să facem atunci când un fost partener ne caută. Ce spune Oana Nicolau, psihoterapeut de cuplu
Pentru grătarul cu cărbune un alt studiu a arătat că marinarea în bere Pilsner, bere Pilsner fără alcool și bere brună are efecte diferite, după cum urmează: berea brună a prezentat cel mai puternic efect inhibitor în ceea ce privește formarea hidrocarburi aromatice (68%), urmată de berea Pilsner fără alcool (36,5%) și în cele din urmă de berea Pilsner (29,5%). Explicația este efectul protector al flavonoizilor și a altor fitonutrienți prezenți în băuturile fermentate, ceea ce argumentează că știința pusă în slujba nutriției vine cu soluții pentru ca să gătim savuros și sănătos”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic, într-o postare pe contul său de Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Retete
Daniela Simulescu, astrolog DC...