Cum să gătești la grătar friptura perfectă. Sfatul unui bucătar profesionist
Data publicării:
Vara se apropie cu pași repezi, ceea ce face ca acesta să fie momentul perfect pentru a vă perfecționa abilitățile de gătit la grătar. Friptura la grătar este specifică sezonului cald, dar procesul poate fi puțin intimidant. Ce fel de friptură ar trebui să luați? Cum știi când este gata friptura? Iată ce trebuie să știți, astfel încât să deveniți un maestru al grătarului exact la timp pentru sezonul grătarelor.

Bucătarul Chris Frothingham de un renumit restaurant din New American din Littleton, Massachusetts a dezvăluit cele mai importante sfaturi, astfel încât să deveniți un expert în a prepara o friptură la grătar. 

Cum să cumpărați friptură

Înainte de a merge la măcelărie sau la magazinul alimentar, ar trebui să vă decideți ce căutați la o friptură. Diferite bucăți au caracteristici diferite, iar una ar putea fi mai potrivită pentru nevoile dumneavoastră decât alta. De exemplu, dacă sunteți în căutarea unei cărni care să se gătească rapid și la prețuri accesibile, friptura de vită este o variantă excelentă.

Acestea fiind spuse, atributele generale la care trebuie să te uiți la o friptură sunt o culoare uniformă și vibrantă (un semn de carne de vită proaspătă și de înaltă calitate) și o grosime cât mai uniformă posibil, ceea ce va asigura că fiecare secțiune se gătește în același ritm. Un alt lucru de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați este că friptura este un soi de carne inerent scump. 

Sfaturi pentru friptura la grătar

Iată câteva sfaturi fundamentale de grătar de la bucătarul Frothingham, pe care le puteți aplica la orice fel de friptură.

Curățați și condimentați grătarul. Asigurați-vă că, grătarul dvs. este curat și că este asezonat cu un ulei de gătit înainte de a începe. Nu folosiți ulei în exces, deoarece poate afecta gustul fripturii dumneavoastră. Periați grătarele înainte și după utilizare, astfel încât să fie curate și gata pentru următoarea aventură la grătar.

Fii răbdător cu cărbunele

Dacă folosești cărbune de lemn, ai răbdare! Lăsați cărbunii să ardă până la o căldură plăcută și uniformă, iar răbdarea vă va fi răsplătită cu aroma delicioasă și afumată a unui grătar cu cărbuni.

Temperați carnea

Temperează-ți carnea înainte de a ajunge pe grătar. Lăsați-o să stea la temperatura camerei timp de aproximativ o oră înainte de a începe grătarul, ceea ce va face ca friptura să se gătească mai repede și mai uniform.

Nu vă zgârciți la condimente

Condimentați întotdeauna friptura cu sare și piper negru proaspăt spart pentru a spori aroma naturală a cărnii.

Lăsați friptura „să se odihnească”

Dacă o înțepați, riscați să o uscați, iar dacă o mișcați prea mult, carnea nu va căpăta o crustă bună sau urme de la grătar. După ce ați luat friptura de pe grătar, lăsați-o să se odihnească cam jumătate din timpul în care a fost gătită înainte de a o tăia. În această etapă, sucurile se redistribuie, ceea ce face ca rezultatul să fie mai fraged, potrivit realsimple.com

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: friptura  gratar  sfaturi 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă




pixel