Cum să gătești la grătar friptura perfectă. Sfatul unui bucătar profesionist
Vara se apropie cu pași repezi, ceea ce face ca acesta să fie momentul perfect pentru a vă perfecționa abilitățile de gătit la grătar. Friptura la grătar este specifică sezonului cald, dar procesul poate fi puțin intimidant. Ce fel de friptură ar trebui să luați? Cum știi când este gata friptura? Iată ce trebuie să știți, astfel încât să deveniți un maestru al grătarului exact la timp pentru sezonul grătarelor.

Bucătarul Chris Frothingham de un renumit restaurant din New American din Littleton, Massachusetts a dezvăluit cele mai importante sfaturi, astfel încât să deveniți un expert în a prepara o friptură la grătar. 

Cum să cumpărați friptură

Înainte de a merge la măcelărie sau la magazinul alimentar, ar trebui să vă decideți ce căutați la o friptură. Diferite bucăți au caracteristici diferite, iar una ar putea fi mai potrivită pentru nevoile dumneavoastră decât alta. De exemplu, dacă sunteți în căutarea unei cărni care să se gătească rapid și la prețuri accesibile, friptura de vită este o variantă excelentă.

Acestea fiind spuse, atributele generale la care trebuie să te uiți la o friptură sunt o culoare uniformă și vibrantă (un semn de carne de vită proaspătă și de înaltă calitate) și o grosime cât mai uniformă posibil, ceea ce va asigura că fiecare secțiune se gătește în același ritm. Un alt lucru de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați este că friptura este un soi de carne inerent scump. 

Sfaturi pentru friptura la grătar

Iată câteva sfaturi fundamentale de grătar de la bucătarul Frothingham, pe care le puteți aplica la orice fel de friptură.

Curățați și condimentați grătarul. Asigurați-vă că, grătarul dvs. este curat și că este asezonat cu un ulei de gătit înainte de a începe. Nu folosiți ulei în exces, deoarece poate afecta gustul fripturii dumneavoastră. Periați grătarele înainte și după utilizare, astfel încât să fie curate și gata pentru următoarea aventură la grătar.

Fii răbdător cu cărbunele

Dacă folosești cărbune de lemn, ai răbdare! Lăsați cărbunii să ardă până la o căldură plăcută și uniformă, iar răbdarea vă va fi răsplătită cu aroma delicioasă și afumată a unui grătar cu cărbuni.

Temperați carnea

Temperează-ți carnea înainte de a ajunge pe grătar. Lăsați-o să stea la temperatura camerei timp de aproximativ o oră înainte de a începe grătarul, ceea ce va face ca friptura să se gătească mai repede și mai uniform.

Nu vă zgârciți la condimente

Condimentați întotdeauna friptura cu sare și piper negru proaspăt spart pentru a spori aroma naturală a cărnii.

Lăsați friptura „să se odihnească”

Dacă o înțepați, riscați să o uscați, iar dacă o mișcați prea mult, carnea nu va căpăta o crustă bună sau urme de la grătar. După ce ați luat friptura de pe grătar, lăsați-o să se odihnească cam jumătate din timpul în care a fost gătită înainte de a o tăia. În această etapă, sucurile se redistribuie, ceea ce face ca rezultatul să fie mai fraged, potrivit realsimple.com

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Romina Băluță | Dată: 03 mai, 11:33

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dezvăluiri neașteptate: ”El este iubitul meu”. Fanii au rămas uimiți

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook

Elena Merișoreanu dă de pământ cu artiștii care se plâng de pensiile prea mici: ”E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva” EXCLUSIV

Captură video Youtube/ Adevaruri ascunse

Horoscop rune 27 iunie-3 iulie 2022. Zodia protejată divin. Mihai Voropchievici: ”Sunt protejaţi de toate forţele malefice”

Sursa foto: Carmen Harra și Delia, facebook/ colaj foto

Carmen Harra, dezvăluiri neașteptate despre sarcina Deliei, după ce i s-a prezis că va avea o fiică: „Îi este frică să nu se întâmple ceva dacă face acest copil”

Valentin Uritescu a murit

Bogdan Uritescu, dezvăluiri cutremurătoare din ultimele clipe de viață ale tatălui său, Valentin Uritescu: ”Ne-au zis că nu iese viu”

Sursa foto: Sidonia Spătaru, captură Youtube/ Acces Direct

Văduva lui Dan Spătaru, de urgență la spital după ce s-a prăbușit în plină stradă: "Am zis să nu mă lovesc cu capul de trotuar și..."

Sursa foto: Carmen Iohannis, Facebook

Gafa vestimentară uriașă făcută de Carmen Iohannis la dineul NATO. Cum a fost poreclită Prima Doamnă

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sursa foto Doxologia.ro

Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2022. Tradiții și obiceiuri. Ce NU ai voie să faci în această zi de sărbătoare

Sursa foto: pexels.com

Dieta de vară. Cum trebuie să arate meniul perfect, dacă vrem să slăbim cât mai repede: Dr. Florin Ioan Bălănică ”Fructele de sezon trebuie consumate rar” EXCLUSIV

Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Doliu în lumea muzicii populare. O mare artistă s-a stins din viață: „Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul unde drepții se odihnesc!”

Sursa foto: Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, îngropat în datorii. Soțul Corneliei Catangă se confruntă cu probleme financiare: ''De unde să plătesc?”

Sursa foto: unsplash, autor Julian Hochgesang

Trucul simplu care îți răcorește mașina încinsă în câteva secunde. Trebuie să-l încerci vara asta