Cum să mănânci din toate bunătățile de sărbători, fără să te îngrași. Cori Grămescu: „Așa reușim să ținem lucrurile sub control” / EXCLUSIV
Data actualizării:
Data publicării:
Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a fost invitata Georgianei Ioniță Toader, în emisiunea „Pastila de Frumusețe”, de la Spectacola, DC News și DC Medical, unde a dezvăluit cum putem mânca orice în perioada sărbătorilor de iarnă fără să ne îngrășăm.

Doar o săptămână ne mai desparte de sosirea Crăciunului, perioadă în care bunătățile nu au cum să lipsească de pe mesele românilor. Și cum nu există sărbători de iarnă fără sarmale, salată de boeuf, cârnați și cozonaci trebuie să găsești cea mai bună metodă ca să îți faci poftele, dar fără să pui kilograme în plus.

Cum să mănânci tot ce vrei de sărbători fără să te îngrași

Invitată în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”, Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, ne-a explicat cum putem mânca orice, fără să ne punem în pericol silueta. Nutriționistul recomandă combinarea alimentelor grase cu proteine slabe și legume bogate în fibre. 

„Eu le încurajez pe clientele mele ca toate alimentele astea grase, cum ar fi jumări, slăninuță, cârnați, salată de boeuf să le combine cu proteine slabe și cu legume bogate în fibre. Nu e cea mai naturală opțiune, adică nu vezi pe masa românească un antreu sau o salată cu curcan, de exemplu, dar e foarte util să facem chestia asta. Mâncăm prima dată un antreu format din legume și proteine slabe pentru că în felul acesta echilibrăm cât de cât mesele respective și nici nu ne mai este atât de foame. Astfel, cu aceste preparate, cum ar fi jumările, ne facem pofta.

Este o diferență foarte mare între a te sătura cu o salată cu legume sau legume la grătar, cu grătar de curcan, de exemplu și îți satisfaci pofta și savurezi liniștit o lingură, două de salată de boeuf, o felie de tobă sau o bucată de cârnat versus a te sătura cu cârnați și te mai hotărăști dacă mai pui ceva pe lângă ei”, a spus Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”.

Citește și: Cum slăbim după sărbătorile de iarnă. Secretele dezvăluite de Cori Grămescu: „E mai bine pentru sănătate și pentru siluetă să faci treaba asta” / EXCLUSIV

„Toate aceste preparate de Crăciun au undeva la peste 500 de calorii la suta de grame”

Chiar dacă preparatele de Crăciun sunt gustoase, trebuie să ținem cont că au și multe calorii. Ceea ce trebuie să facem, dacă vrem să nu punem kilograme, este să mâncăm înainte un preparat echilibrat din punct de vedere caloric și abia apoi bunătățile tradiționale.

„Toate aceste preparate de Crăciun au undeva la peste 500 de calorii la suta de grame. Sunt foarte bogate în calorii. Și atunci încercăm să ne facem sațietatea. Ne facem plinul cu un preparat care este echilibrat din punct de vedere caloric și nutrițional, cum ar fi legume la grătar, carne la grătar, carne slabă la grătar, salate cu proteine slabe, care înseamnă undeva la 120 sau 150 de kilocalorii la 100 de grame de produs finit versus chestiile astea care au 500 și ceva de kilocalorii la 100 de grame. Cumva, în felul acesta reușim să ținem lucrurile sub control.

Eu sunt deja în al treilea an de când fac acest program cu clientele mele. În fiecare perioadă de Crăciun fac această intervenție nutrițională și funcționează foarte bine, pentru că nu se simt frustrate, nici nu-și încarcă corpul și, totodată, nu au sentimentul că sunt excluse cumva de la masa de Crăciun. Astfel toată lumea e fericită. Poți să mănânci și cozonac, dar să îl consumi într-o formulă care să aibă sens și să fie responsabilă din punct de vedere alimentar. Gândirea asta cu «mă apuc de dietă în ianuarie» sau «mănânc acum de toate, că din ianuarie intru la detox» nu duce nicăieri bine, adică nu se întâmplă nimic bun cu corpul nostru dacă gândim așa”, a mai spus Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”.

 

Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Daniela Simulescu

Daniela Simulescu, previziuni în a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Captură video: Voyo

Concurenții de la Survivor All Stars nu s-au mai putut opri din plâns. Ce mesaje au primit de la familie / FOTO

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Horoscop 6 - 12 mai 2024. Cea mai norocoasă zodie: „Voi sunteți cei mai bine aspectați”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”




pixel