Cum să obții cea mai pufoasă omletă. Rețetă delicioasă de mic dejun
Data actualizării:
Data publicării:
Omleta este un preparat simplu de realizat, dar perfect de savurat la masa de dimineață.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • unt
  • puțin ulei
  • sare
  • mai puteți adăuga piper, ardei iute, verdeață, brânză sau roșii

Mod de preparare: 

Prima dată încălzim tigaia și adăugăm o linguriță de ulei sau unt, cam 10 grame, nu mai mult, cât să ungem tigaia.

În recipientul în care am pus ouăle, adăugăm puțina sare, și amestecăm foarte bine cu o furculiță.

Batem energic, ca să se amestece bine și să aibă o consistență uniformă.

Turnăm ouăle bătute în tigaie, la foc minim și o acoperim cu un capac. O lăsam timp de un minut.

Scoatem capacul și oprim focul. Atât durează, nu mai mult de două minute.

Se răstoarnă pe o farfurie și se pliază o jumătate peste cealaltă. Deși pare puțin crud oul, coacerea mai continuă. În felul acesta, omleta va fi cremoasă, nu uscată și fadă.

Așezați alături legume crude sau murate, salată sau pâine prăjită.

Aceasta este rețeta de bază, dar, după gust, se mai pot adăuga: brânză sau cașcaval, legume de tot felul, carne, verdețuri sau diferite condimente. Poftă bună!

Cum se caramelizează corect ceapa. Trucul lui Joseph Hadad: „Va extrage apa din țesuturi”

Rețetă delicioasă de omletă cu cartofi

Ingrediente: 

  • 3 ouă medii
  • 3 cartofi albi, medii
  • puțină mozzarella rasă
  • 4-5 fire mărar verde
  • sare
  • piper 

Mod de preparare: 

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoarea mare.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm cartofii rași, puțină mozzarela rasă, cam o mână, nu mai mult, mărarul verde tocat mărunt și puțin piper și omogenizăm compoziția.

Citește și: Cătălin Scărlătescu, rețetă specială de sandviș cu ton: „Să nu-l faceți niciodată uscat. Nimănui nu o să-i placă”

Ungem o tigaie antiaderentă cu puțin ulei de măsline și o punem la încins, pe foc mediu.

Turnăm compoziția de omletă cu cartofi rași, în ea și o lăsăm să se prepare bine pe prima parte, apoi o întoarcem cu ajutorul unei spatule.

Compoziția omletei fiind mai groasă, necesită mai mult timp de preparare decât o omleta obișnuită, 1-2 minute în plus pe o parte și la fel pe cealaltă.

Poftă bună!

Rețeta secretă de pizza a lui chef Sorin Bontea. Ai nevoie doar de câteva ingrediente

Cum obții cartofi prăjiți crocanți

Dacă totuși îți dorești un mic dejun simplu, atunci avem soluția perfectă. Chef Joseph Hadad a dezvăluit recent cum putem obține cartofii prăjiți perfect, ce pot fi serviți chiar și cu omletă sau cu două ochiuri.

„Pentru cartofi prăjiți crocanți, o metodă bună este să fie blanșați înainte. Puneți-i în apă care fierbe pentru 3 minute, apoi lăsați-i 10 minute în apă foarte rece. După care uscați-i pe un prosop și puneți-i la prăjit în ulei. Blanșarea scoate o parte din umiditatea din cartofi, ajutând la o prăjire mai crocantă. Iar pentru un piure și mai cremos, încercați să fierbeți cartofii în smântână lichidă cu un pic de unt și ulei de măsline. După ce au fiert, scurgeți lichidul, păstrându-l, zdrobiți cartofii și apoi adăugați treptat o parte din smântâna în care au fiert, până obțineți consistența dorită, și, evident, asezonați.”, a continuat el.

Sorin Bontea, rețeta secretă de chiftele marinate. Trucul inedit al celebrului chef: „Cel mai important este...”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ingrediente  mic dejun  omleta  pufoasa  rețetă 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite




pixel