Oana Roman trece prin momente dificile. Fiica sa, Isabela, se confruntă cu probleme de sănătate: „Va urma o perioadă grea pentru amândouă”
Ingrediente:
5 ouă, 150 g făină, 120 g zahăr pudra, coajă de la o lămâie și sucul de la o jumătate de lămâie, miezul de la o păstaie de vanilie, o lingură de ulei de cocos sau puțin unt, două linguri de apă și puțină sare.
Mai întâi se separă ouăle, iar albușurile se bat bine de tot cu un vârf de cuțit de sare și cu zahărul pudră.
Separat, freacă gălbenușurile împreună cu uleiul și apă, apoi adaugă-le peste spumă făcută din albușuri și amestecă până obții o cremă omogenă.
Adaugă făina în ploaie, amestecând ușor, de sus în jos, cu o paleta de silicon sau o lingură de lemn. E foarte important ca mișcările să fie lente, astfel încât să păstrezi aerul în compoziție pentru a obține, la final, un chec pufos.
Treptat, amestecând ușor, adaugă și celelalte ingrediente.
Unge o tavă medie cu uleiul de cocos sau cu puțin unt și toarnă compoziția în aceasta.
În cuptorul preîncălzit, se lasă la copt 20-25 de minute la foc mediu.
După ce scoți tava din cuptor, lasă checul să se răcească puțin înainte să îl scoți din tavă. Îl poți servi ca atare sau pudrat cu puțin zahăr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: chec lamaie rețetă reteta de prajitura