Adriana Bahmuțeanu, noi dezvăluiri despre cei doi copii ai săi. Ce se întâmplă băieții săi și ai lui Silviu Prigoană: „Ei confundă fratele cu tata”
„Există gaze care au capacitatea de a prelungi perioada de valabilitate a alimentelor și protejează proprietățile organoleptice ale unui produs. Azotul, oxigenul, dioxidul de carbon sau argonul, folosite individual sau în amestec, creează atmosfere protectoare care încetinesc degradarea alimentelor și optimizează conservarea lor.
Ambalarea în atmosferă modificată sau MAP (Modified Atmosphere Packaging) are loc prin diluarea sau eliminarea completă a aerului din interiorul unui ambalaj. Acest lucru este posibil prin înlocuirea acestuia cu un gaz sau amestecuri de gaze, operațiune care are scopul de a prelungi termenul de valabilitate al produselor.
MAP este metodă de păstrare care se aplică unei game largi de alimente, de la carne și pește până la legume.
Azotul este un gaz inert, nu interacționează și nu este absorbit de produs. Are funcție de umplere și protecție, prin urmare este folosit pentru a elimina oxigenul care rămâne în ambalaj în timpul împachetării. Se utilizează pentru chipsuri sau pentru ambalarea cafelei după prăjire.
Oxigenul este folosit în mod normal pentru ambalarea cărnii roșii sau a peștelui cu scopul de a păstra aspectul optim- previne sau întârzie degradarea mioglobinei, care dă o culoare gri neplăcută. Are o utilizare similară, la concentrații mai mici, pentru legume sau plante cu fructe verzi, cum ar fi salatele în pungi.
Folosirea CO2 întârzie proliferarea bacteriilor sau ciupercilor. Este solubil în apă și grăsimi, de aceea necesită o dozare precisă ca să evităm schimbarea gustului prin acidificarea produsului. Amestecat cu azot, este folosit în conservarea pastelor, cărnii și peștelui, unde are o funcție bacteriostatică.
Azotul, oxigenul, dioxidul de carbon sau argonul blochează sau reduc degradarea enzimatică și biochimică a produselor, precum și cea generată de micro-organismele patogene. Prin prelungirea perioadei de timp în care produsul își păstrează caracteristicile – aromă, culoare, consistență, valoare nutritivă, standarde de siguranță pentru sănătate și igienă – crește și perioada în care aceasta rămâne la raft. O acțiune în numele sustenabilității, pentru a evita risipa alimentară. Totul cu aer!”, a transmis Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Diete
Tagurile articolului: aer azot cafea chipsuri conservare dioxid carbon mihaela bilic paste peste
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...