Oana Roman trece prin momente dificile. Fiica sa, Isabela, se confruntă cu probleme de sănătate: „Va urma o perioadă grea pentru amândouă”
Pentru această cină ai nevoie de:
1 kg de vinete, ¼ cană de ulei de măsline extravirgin și încă 3 linguri de ulei separat, 1 lingură de ardei gras roșu, ¼ cană menta proaspată, tocată fin, 2 linguri suc de lămaie, 2 linguri oțet de vin roșu, 3 ardei iuți mici, tocați fin, 1 cană și jumătate de roșii cherry înjumătățite, ¼ cană iaurt grecesc și 2 linguri de lapte.
Mod de preparare:
Taie vinetele pe lung, în felii cu grosimea de 3-5 cm, apoi unge-le cu uleiul de măsline din cană. Presară deasupra vinetelor bucățile de ardei gras, coriandru și sare, apoi lasă-le pe grill-ul preîncalzit. Gatește-le astfel, timp de 10-15 minute, până ce se frăgezesc.
Între timp, amestecă într-un bol ardeii iuți, menta, sucul de lămâie, oțetul, jumătate de linguriță de sare și cele 3 linguri de ulei de măsline. Adaugă roșiile și amestecă totul. Într-un alt bol amestecă laptele cu iaurtul. Așază vinetele pe un platou, adaugă deauspra salata de roșii și asezonează totul cu amestecul de iaurt și, eventual, cu alte frunze verzi.
Pofta bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cină sănătate rețetă vinete