Cum să prepari cele mai bune sandvișuri. Trucuri inedite de urmat: „Pot face minuni. Pentru că pâinea se poate umezi foarte repede...”
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit cele mai importante trucuri pe care trebuie să le știi, pentru a prepara sandvișurile perfecte.

Chef Joseph Hadad a dezvăluit toate trucurile pe care trebuie să le știi, dacă vrei să savurezi cele mai bune sandvișuri chiar la tine acasă. Partea cea mai bună este că le poate prepara oricine, spune bucătarul chef, indiferent de nivelul de experiență din bucătărie. Așadar, dacă și tu ești interesat să afli cum poți să transformi cele mai simple preparate într-o adevărată artă culinari, Joseph Hadad are toate răspunsurile de care ai nevoie.

„Chiar și în glumele despre cei care nu știu să gătească, sandvișurile scapă de luat în colimator pentru că, până la urmă, oricine știe să pună o felie de ceva între două felii de pâine. Însă de aici și până la a stăpâni arta sandvișurilor gustoase, chiar nu mai sunt decât câțiva pași. Iar aceasta înseamnă că și novicii într-ale bucătăriei ar putea „găti” sandvișuri extraordinare, dacă țin cont de câteva trucuri simple.”, a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.

Citește și: Florin Dumitrescu, rețetă de plăcintă de mere. Ingredientul secret folosit de bucătar: „Ca ea să fie perfectă, trebuie să punem...”

Trucuri de urmat pentru un sandviș perfect

Primul pas important este alegerea pâinii potrivite, în mod evident. După aceea, trebuie să creezi un strat de „protecție”, sfătuiește chef Joseph Hadad, care oferă cel mai important truc pe care trebuie să-l știi, astfel încât pâinea să nu se umezească. Uneori, preparăm sandvișurile pentru a le savura la picnic sau pe drum, într-o călătorie, astfel încât ingredientele din el vor înmuia pâinea, dacă nu respecți sfaturile oferite mai jos de specialist.

„Pâinea este importantă, evident. Mergeți un pas mai departe de pâinea feliată pentru sandvișuri din supermarket. Tot acolo găsiți și alte tipuri de pâine, cu semințe și chiar cu maia. Însă dacă vreți să duceți sandvișurile la un alt nivel, luați specialități de panificație din brutării artizanale, cum ar fi foccacia, pită sau chifle diverse.

Următorul pas este stratul de protecție, mai ales dacă pregătiți sandvișul pentru mai târziu. Pentru că pâinea se poate umezi foarte repede la de umplutură, ungeți-o întâi cu unt sau maioneză (aceasta are un conținut suficient de ridicat de grăsime ca să nu umezească, ci să protejeze) și abia apoi începeți să construiți sandvișul cu ingredientele dorite. Însă aveți grijă să nu îl supra-încărcați pentru că se va crea iar prea multă umiditate, care este posibil să treacă de bariera de protecție. În plus, va fi greu de mâncat și gusturile se vor anula unele pe altele.”, a continuat acesta. 

Citește și: Ioana Ginghină, rețetă de ciorbă de oase: „Viitorul meu soț avea poftă. Pentru un gust de neuitat....” Este gata în câțiva pași simpli

„Uneori sunt uitate câteva ingrediente care ar putea să îi schimbe complet gustul”

După ce te-ai asigurat că baza sandvișului este una corect preparată, este timpul să de găsești sosurile și toppingurile perfecte, pentru umplutură. În acest sens, chef Joseph Hadad ne sfătuiește să nu ne oprim atenția asupra variantelor clasice, ci să îndrăznim mai mult în a face diferite combinații. De asemenea, nu ar trebui să uităm niciodată nici de murături, iar salata clasică are și ea proprii înlocuitori, care să ofere un gust diferit sandvișului. 

„În ceea ce privește compunerea sandvișului, uneori sunt uitate câteva ingrediente care ar putea să îi schimbe complet gustul, transformându-l în ceva excelent. Unele din acestea sunt sosurile. Maioneza, ketchupul, pesto, sosul picant, muștarul, sosul de hrean, sunt doar câteva care ar putea fi pe această listă. Considerați-le condiment și puneți o cantitate mică, astfel încât să nu udați prea tare sandvișul, ci doar să îi dați un pic de zvâc. Apoi sunt frunzele verzi. Sigur că multă lume pune salată în sandviș, dar de ce să nu încercați baby spanacul, frunzele de sfeclă sau kale, de exemplu? Și să nu uităm și de cele mai mici și aromatice, precum busuiocul sau menta. Și ingredientele acide sunt importante, la fel ca în orice preparat. Folosiți diverse tipuri de murături pentru sandvișurile cu varietăți de carne, salate cu lămâie în ele (cum ar fi pentru sandvișul cu ton) sau roșii pentru cele pe bază de brânzeturi și vegane. Și nu în ultimul rând asezonarea. Uneori un pic de sare și piper pot face minuni chiar și într-un sandviș, dar puteți merge mai departe și cu alte condimente, de la sumac la chimion sau pudră de usturoi.”, a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: joseph hadad  paine umeda  rețetă  sandvis  trucuri 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”

Teo Trandafir, pască fără aluat, sursa foto Instagram/ captură video Youtube, chef Sorin Bontea

Teo Trandafir, rețetă delicioasă de pască cu brânză dulce fără aluat: „Pentru cei ce nu au apucat să o testeze”. Cum se menține în formă de sărbători




pixel