Cum să prepari rețeta de cozonac pufos a Gabrielei Cristea. Vedeta a dezvăluit secretul
Data actualizării:
Data publicării:
Gabriela Cristea a dezvăluit cum să prepari cel mai pufos cozonac. 

Sărbătorile pascale bat la ușă, iar vedetele noastre au și-au pus deja șorțul și au intrat în bucătărie, pentru a pregăti cele mai delocioase preparate. Printre acestea se numără și Gabriela Cristea, care le-a dezvăluit fanilor cum se prepară cel mai pufos cozonac.

Ingrediente pentru 3 cozonaci:

  • 1 kg de făină
  • 300 g de zahăr
  • 250 g nuci
  • unt
  • ulei
  • zahar pudră
  • 14 g drojdie
  • zahăr vanilat
  • ciocolată
  • un praf de sare
  • 400 ml lapte
  • 3 ouă întregi si 3 gălbenușuri
  • 3 albușuri pentru cremă

Gabriela Cristea a spus că, înainte de pregătire, este bine ca ingredientele să fie lăsate la temperatura camerei, timp de câteva ore, și să nu fie frig sau curent în camera în care prepari desertul de Paște.

Mod de preparare:

Maiaua pentru cozonaci se prepară din 10 ml lapte călduț, 15 g de drojdie și o linguriță de zahăr. După aceea, maiaua se amestecă cu puțină făină. Gabriela Cristea dospește cozonacii în două etape. Prima dată îi dospește într-un cuptor încălzit la 40°C, timp de 20 de minute.

După prima dospire, aluatul se întinde din nou, se împachetează într-o folie de plastic și se mai lasă să crească la temperatura camerei timp de încă 10 minute. Se porționează și se mai dă încă un răgaz de 10 minute, până când se pregătește crema din albuș de ou, ciocolată și nuci.

Pentru a prepara 3 cozonaci pufoși, prezentatoarea bate 3 albușuri spumă cu un praf de sare, după care adaugă 3 – 4 linguri de zahăr. Se adaugă apoi ciocolata. Gabriela Cristea amestecă crema folosind o paletă de silicon, cu mișcări largi, de jos în sus, iar în acest fel spuma rămâne pufoasă.

Gabriela Cristea, secretul pentru a nu se arde cozonacii în cuptor

Prezentatoarea TV a mărturisit că este bine să pui peste cozonaci o folie de aluminiu, pentru a nu se arde. Totodată, vedeta a precizat că, timp de 25 de minute, scade temperatura și îi coace la 165 de grade.

“Le pun o capace din folie de aluminiu, ca să nu se radă, scad temperatura și pentru încă 25 de minute ii coc la aproximativ 165 de grade”, a mai precizat Gabriela Cristea pe YouTube.

Citește și: Trucul inedit folosit de Mirela Vaida pentru a vopsi ouăle de Paște: „Le fac din culori naturale. Am învățat de la mama” / EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului:   cozonac  Gabriela Cristea  rețetă 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox




pixel