Cum să te bucuri de masa de Paște fără să te alegi cu kilograme în plus. Mihaela Bilic: „Așa puteți să vă faceți toate poftele fără risc pentru siluetă”
Data actualizării:
Data publicării:
Vrei să te bucuri de masa de sărbători fără să te trezești cu kilograme în plus? Află că se poate. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a spus cum să mănânci de Paște fără să își pui în pericol silueta.

Multe persoane se întreabă cum pot savura preparatele tradiționale de Paște fără să își pună în pericol silueta. Medicul nutriționist Mihaela Bilic vine cu sfaturi utile pentru a ne bucura de bucatele festive fără a regreta mai târziu. Preparatele tradiționale de Paște, precum borșul, friptura, drobul și stufatul, sunt nelipsite de pe mesele românilor în această perioadă. Și bineînțeles, niciunul dintre ele nu trebuie să reprezinte un pericol pentru siluetă, cu condiția să fim atenți la câteva aspecte importante.

„Ce avem în meniul de Paște? Preparate tradiționale pe bază de carne de miel: borș, friptură, drob, stufat. Niciunul dintre ele nu reprezintă un pericol pentru siluetă, dacă degresăm carnea înainte sau după ce gătim și evităm să adăugăm ulei în exces în compoziția mâncării. O zicală strămoșească spune: «Crăciunul e sătul iar Paștele fudul». Chiar și așa, ne așteaptă 2-3 zile în care mâncarea este activitatea de bază”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de pe Pro TV.

Cum să procedăm să nu ne „cadă greu”, nici la digestie nici pe cântar?

Un alt secret este să împărțim masa pe parcursul întregii zile, astfel încât să nu consumăm toate preparatele deodată. La micul dejun, putem opta pentru aperitive precum drobul, ouăle fierte și câteva felii de caș, însoțite de legume proaspete. Apoi, este recomandat să așteptăm 4-5 ore până la masa de prânz, unde putem savura ciorbă și stufat. Pentru masa de seară, friptura poate fi o opțiune sănătoasă, mai ales dacă este gătită la cuptor sau la grătar și dacă este însoțită de salată verde. De asemenea, putem mânca și o felie de pască.

„Evităm să mâncăm totul la o singură masă. Aperitivele, adică drobul, ouăle fierte și câteva felii de caș, alături de multe legume proaspete sunt meniul pentru mic dejun. Așteptați apoi 4-5 ore până la masa de prânz, cu ciorbă și stufat, acea tocană cu ceapă și usturoi verde. Păstrați pentru masa de seară friptura la cuptor sau la grătar, cu multă salată verde. Rămâne loc și pentru un pic de dulce, o felie de pască și o ceașcă de cafea sunt desertul perfect”, a precizat medicul nutriționist.

Te-ar putea interesa și: Trei trucuri importante care-ți oferă senzația de sațietate. Trebuie să le aplici la masa de Paște: „Le-am încercat și sunt eficiente” / video

Oul fiert, prietenul curei de slăbire

Potrivit medicului nutriționist, oul fiert este prin definiție un prieten al curei de slăbire, însă trebuie consumat fără maioneză. Drobul, preparat din organe fierte, ouă și verdeață, este o altă opțiune dietetică. Totodată, la capitolul dulciuri, pasca este o alegere echilibrată din punct de vedere nutrițional.

„Oul fiert este prin definiție un prieten al curei de slăbire. Consumați-l fără frică, stimulează secreția de bilă și ușurează digestia. Cu o singură condiție: să nu-l mâncați cu maioneză. Drobul este un alt preparat dietetic ce are la bază organe fierte, ouă și multă verdeață, totul gătit la cuptor. Acest „chec” sățios și hrănitor poate fi obținut din carne de miel, dar și din carne/organe de pui, vită sau porc. 1-2 felii de drob alături de o porție generoasă de salată verde înseamnă o masă delicioasă, recomandată chiar și în cura de slăbire.

Și la capitolul dulciuri străbunii noștri au fost inspirați când au creat pasca: o alăturare delicioasă între cozonac și brânza proaspătă din lapte de primăvară. Este un desert echilibrat nutrițional, care face parte din categoria produse de panificație, nu de cofetărie. Ca să fie cu adevărat un cozonac dietetic, fiți atenți la cantitatea de zahăr din rețetă. O pască reușită nu trebuie să fie foarte dulce, compensați cu stafide din plin și parfumați cu vanilie și rom.

Ca să ne îngrășăm 1 kg e nevoie de un aport suplimentar de 7000 calorii, deci nu ne îngrășăm dintr-o masă. Repartizați mâncarea de-a lungul întregii zile, așa puteți să vă faceți toate poftele fără risc pentru siluetă. Țineți cont și de dimensiunea porției, farfuria ideală pentru un adult are 20 cm în diametru, adică 2 palme. Și jumătate din ea ar trebui să fie plină cu legume. Profitați de soare și ieșiți la o plimbare, micile excese culinare pot fi compensate cu un pic de mișcare”, a mai spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, trei rețete delicioase de ouă umplute: „Toată lumea le adoră, de la cei mai mici, la cei mai mari”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Diete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel