Ce face Cristina Joia când nu schimbă destine la Visuri la cheie? Detalii surprinzătoare despre viața ei de zi cu zi: „Cred că pur și simplu mă face fericită”
Într-un videoclip postat în mediul online, Doctor Mihail a oferit o serie de sfaturi utile pentru cei care se confruntă frecvent cu pofta de dulce, explicând de ce apar aceste dorințe și cum pot fi reduse. Specialistul a subliniat faptul că pofta exagerată de zahăr nu este întâmplătoare și este strâns legată de mai mulți factori din viața de zi cu zi, precum calitatea somnului, nivelul de stres și obiceiurile alimentare. De exemplu, dacă nu dormim suficient sau dacă somnul nu este calitativ, corpul nostru va secreta un hormon numit grelină, hormonul care intensifică pofta de mâncare, mai ales pentru dulce.
Stresul joacă, la rândul său, un rol esențial în amplificarea poftei de zahăr. Doctor Mihail a explicat că, în momentele stresante, crește nivelul de cortizol, iar acesta influențează glicemia, determinând fluctuații care ne pot face să simțim nevoia de dulce. Pe lângă gestionarea stresului și somnul de calitate, este important să fim atenți la ce produse consumăm deoarece alimentele procesate sau ultraprocesate pot conține zahăr sub forme ascunse.
De asemenea, Doctor Mihail a recomandat evitarea băuturilor îndulcite și înlocuirea deserturilor cu fructe atunci când ne este poftă de dulce. Fructele sunt o variantă naturală și sănătoasă, fiindcă oferă fibre, vitamine și nu accentuează dorința de a mânca și mai mult zahăr.
Te-ar putea interesa și: Cu ce probleme de sănătate se confruntă Mădălin Ionescu. Prezentatorul TV ține o dietă specială
„Dacă ai o poftă exagerată de dulce, trebuie să fii atent la următoarele sfaturi. În primul rând, este foarte important să dormi suficient. Dacă nu dormi suficient sau nu dormi calitativ, atunci o să ai o poftă mai mare de dulce. Corpul tău o să secrete un hormon numit grelină care o să îți dea un exces de poftă generală. În al doilea rând, este important să gestionezi corect stresul. Nu putem să înlăturăm stresul complet din viața noastră, dar trebuie să știi că în zilele în care ești stresat o să își crească mai mult nivelul de cortizol, care face nivelul de glicemie să urce, să coboare, iar asta îți poate da, în momentele stresante, acea poftă de dulce.
Este important să citim etichetele cu atenție. De multe ori, în produsele procesate sau ultraprocesate putem să găsim zahăr sub diverse forme ascunse. În al patrulea rând, evitați băuturile îndulcite. Dacă beți sucuri cu zahăr, evitați-le complet. Alegeți alternative sănătoase la deserturi. Ori de câte ori îmi e poftă de dulce, mă gândesc dacă nu am la îndemână un fruct. Fructele nu îngrașă și nu duc la o poftă mai mare de dulce. Atenție și la produsele low fat. Nu spun că nu sunt bune, dar de multe ori, un produs care are un conținut de grăsime scăzut în mod artificial, o să fie un produs îmbogățit cu zahăr pentru a-i păstra gustul”, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok.
@doctor.mihail Ti-e pofta de dulce tot timpul? Iată câteva recomandări care te vor ajuta să ții poftele sub control ☝????????????⚕️
♬ original sound - doctor.mihail
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...