Cum scăpăm de burnout, depresie și stres. Medicul Vlad Ciurea, sfaturi prețioase: „Nu uitați de asta”
Data actualizării:
Data publicării:
Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit cum scăpăm de burnout, depresie și stres.

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a dezvăluit metodele care te scapă de  burnout, depresie și stres. Celebrul medic susține că aceste afecțiuni au devenit boala secolului.

Cum scăpăm de burnout, depresie și stres

Prezent în cadrul podcastului dr. Adinei Alberst, doctorul prof. Vlad Ciurea a mărturisit că sănătatea noastră este pusă în pericol, în momentul în care ajungem să ne confruntăm cu burnout-ul. Acesta a dezvăluit și cum putem scăpa de acest lucru nociv pentru sănătate. 

„Burnout, în primul rând, înseamnă ardere. Deci funcțiile cerebrale s-au ars. De ce s-au ars? Pentru că au venit prea multe solicitări, pentru un grup de celule, care nu mai rezolva. Deci au venit mămicile acasă care au care au și un soț mai nervos, mai supărat, toată încărcătura asta, și ajung la serviciu, ele sunt și șefe, atunci au foarte multe sarcini. Directorii le trimit asta, vor să arate cât de bune sunt, burnout-ul este mult mai frecvent la doamne, în ziua de astăzi. Vor să arate, nu spun că nu reușesc, nu dau un pas înapoi „mă depășește”, nu recunosc acest lucru. În general mai ales doamnele din România: „se face, da șefu”. Până când? Dacă șeful nu e mulțumit, te aruncă afară ca pe o măsea stricată. Nu uitați de asta! Iar sănătatea dumneavoastră continuu în pericol. Din limbajul românesc trebuie să dispară cuvântul „acuma!”. „Acuma” nu trebuie să existe. „No, șezi”, ăsta-i cuvântul. Aredeleanul ăla nu-i prost. „Care-i graba, măi?”. Ăsta este adevărul. Cuvântul „trebuie”. De ce trebuie? „Lăsați domn-le încetișor”, a spus medicul.

Vezi și: Prof. dr. Vlad Ciurea, motivul pentru care nu trebuie să bei niciodată cafeaua după-amiază. Medicul trage un semnal de alarmă: „Se va prăbuși organismul”

Medicul Vlad Ciurea:„Suntem în boala secolului, burnout”


„Noi suntem o masă de lucrători, să zicem, ca o cohortă de soldați. Deasupra noastră sunt ofițerii, centurionii, peste centurioni vin generalii. Generalii trimit comenzile. Toți centurionii vor să iasă în față și să rezolve totul și atunci aruncă toate comenzile peste executanți și atunci executanții intră în acest burnout.

Vor să facă, nu pot. Și, următoarea etapă, funcțiile de conducere cad. Cei care au funcții de conducere și care constată după un număr de ani de suprasolicitare, în care și-au neglijat familia, alte probleme, viața personală = 0, atunci constată că ceva n-a mers și se prăbunesc dintr-o dată și apare acest fenomen de burnout.  Deci stres, după care burnout-ul, după care starea de depresie. Suntem în boala secolului, burnout. Vrem să facem foarte multe lucruri, nu știu la ce duce. În viața mea n-am văzut un coșciug când merge spre cimitir... trăgând o ladă de bani după el... La ce au ajutat?”, a mai adugat medicul.

Citește și: Ce să nu mănânci înainte de culcare. Medicul Vlad Ciurea trage un semn de alarmă: „Nu mai ajunge sânge în creier”

Efectele miraculoase pe care le are rugăciunea „Tatăl nostru” asupra corpului uman. Prof. Vlad Ciurea: „Intră în funcție metabolismul ca o locomotivă”


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   burnout  depresie  medic  sănătate  stres  vlad ciurea 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Singura carne care este sănătoasă și benefică pentru creier. Recomandarea medicului Vlad Ciurea

Daniela Simulescu, la Pastila de Frumusețe

Daniela Simulescu, previziuni astrale pentru anul 2024. Ce le așteaptă pe zodii în noul an/ EXCLUSIV

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Dulciurile care sunt sănătoase pentru creier. Medicul Vlad Ciurea a dat verdictul: „Nu-i place orice!”

Sursa foto: Lidia Fecioru, instagram

Băutura minune care calmează tusea. Lidia Fecioru: „Dăm copiilor 6 linguriţe pe zi şi adulţilor câte 4-6 linguri mari”

Sursa foto: Instagram

După ce Vlad Gherman a anunțat data nunții, Cristina Ciobănașu dă și ea vestea cea mare: „Au existat discuții, dorință există de ambele părți”

Ioana State, mărturii sensibile despre perioada adolescenței: „La 16 ani aveam 110 kilograme. Fetele de vârsta mea aveau iubiți, eu eram fratele lor”

Echipe America Express, proba pentru ultima șansă/ captură video Youtube

Ce echipă a fost eliminată de la America Express și nu a primit bilet către Argentina: „Una dintre cele mai intense experiențe pe care le-am trăit”

Sursă foto: Youtube: Kanal D România

Secretul prin care Dan Bittman a slăbit 7 kilograme fără să facă niciun efort „Mănânc cu pâine, mănânc de toate”

Sursa foto: Ilinca Vandici, Instagram

Terapia care a ajutat-o pe Ilinca Vandici după divorțul de Andrei Neacșu: "Am curajul să-mi văd rănile, să le accept, să le vindec"

Sursa foto: Vlad Ciurea și Rona Hartner, captură YouTube, colj foto Spectacola

Factorul principal care a declanșat boala de care suferea Rona Hartner. Medicul Vlad Ciurea a transmis avertizări

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Greșeala care afectează creierul și pe care vârstinicii o fac adesea. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Atrofie cerebrală”

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Obiceiul banal care duce la AVC. Vlad Ciurea: Este adevărat! Crește tensiunea. Poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitor sau definitivHoroscop DECEMBRIE pentru TOATE zodiile

Descoperă ce aduce decembrie zodiei tale. Astrologul...