Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Nu există un motiv specific pentru greață. Poate însoți o varietate de boli, începând cu cele mai frecvente – sarcina, probleme de digestie, probleme cu ficatul, sau poate să vină ca urmare a unor tratamente, cum sunt cele pentru cancer. Răul de mișcare este un alt motiv comun pentru greață. Consumul prea mult de alcool, intoxicația alimentară și alte probleme gastro-intestinale pot duce la greață, din cauza tulburărilor la nivelul stomacului. Când organele abdominale superioare sunt afectate, de obicei provoacă greață. Acestea includ esofagul, intestinul subțire, ficatul, pancreasul și vezica biliară.
Anumite medicamente pot provoca, de asemenea, greață - medicamentele pentru chimioterapie pentru pacienții cu cancer sunt deosebit de dure, iar greața este unul dintre efectele secundare însoțite.
În anumite cazuri, creierul trimite și stimuli care provoacă greață. Deci stresul și tulburările emoționale, tumorile cerebrale și unele afecțiuni psihologice pot fi, de asemenea, responsabile de greață.
Simptome de greață
Persoanele cu greață au senzația de vomă, dar nu vomită de fapt decât dacă greața este foarte acută. Așadar, greața poate varia de la o senzație ușoară inconfortabilă până la o stare agitată în stomac care face dificilă chiar vorbirea. De asemenea, poate fi - dar nu neapărat - însoțită de simptome precum amețeli, uscăciunea gurii, tulburări de digestie și diaree, dureri în piept și transpirații. În funcție de cât de grave sunt aceste simptome, puteți cere ajutor medical sau puteți încerca câteva remedii simple la domiciliu pentru a le ameliora.
Citește continuarea pe DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: greata remedii sănătate
Anca Hâncu, doctor în...