Cum se caramelizează corect ceapa. Trucul lui Joseph Hadad: „Va extrage apa din țesuturi”
Data actualizării:
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva trucuri extrem de folositoare din bucătărie, ce țin de pregătirea cepei.

Chef Joseph Hadad este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari de la noi din țară. Acest lucru se datorează atât delicateselor culinare pe care acesta le propune mereu, dar și datorită trucurilor din bucătărie pe care Joseph Hadad le împărtășește constant cu fanii săi. Recent, bucătarul chef a povestit despre utilizarea cepei în bucătărie.

„Sigur că sarea în bucate este de neînlocuit, dar oare ar mai fi majoritatea mâncărurilor noastre la fel de gustoase fără ceapa care apare în atâtea rețete? Eu cred că nu… Și tocmai pentru că este un ingredient atât de simplu și de important în același timp, vreau să mă opresc astăzi un pic asupra lui.

Cum tăiem ceapa, cum o pregătim, cum o combinăm. Reguli simple, care dau gust.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său personal.

Rețeta delicioasă de supă cremă de legumă a bucătarului Joseph Hadad: „Este naturală 100%”

Cum folosim corect ceapa în mâncare

Mai întâi, chef Joseph Hadad a oferit câteva sfaturi utile pe care trebuie să le urmăm, când vrem să tăiem ceapa. Apoi, acesta dezvăluit care sunt diferențele dintre cele mai cunoscute tipuri de ceapă.

„În primul rând, este important să aveți cuțitul bine ascuțit. Suprafața curbă și alunecoasă a cepei predispune la accidente, dacă lama nu este suficient de ascuțită. De asemenea, când folosiți un cuțit neascuțit, zdrobiți mai mult marginile cepei în loc să le tăiați fin, ceea ce va favoriza răspândirea compușilor chimici ce provoacă lăcrimarea.

Cele mai obișnuite tipuri de ceapă sunt cea galbenă rotundă, șalota, ceapa albă și ceapa roșie. Toate pot fi folosite atât crude, cât și gătite și dacă rețeta cere un anumit tip de ceapă, nu este o mare tragedie dacă folosiți altul pe care îl aveți deja în cămară. Totuși, șalota este ceva mai fină și mai dulce decât ceapa galbenă, iar ceapa albă are cel mai delicat gust dintre toate, deci merge foarte bine pusă într-un burger, de exemplu. Ceapa roșie se potrivește perfect în salate. Iar pentru a mai pondera un pic gustul cepei în salate, lăsați-o 10 minute în zeamă de lămâie.”, a continuat bucătarul chef.

Cum obții cartofi prăjiți perfect crocanți. Joseph Hadad: „Asta scoate o parte din umiditatea din cartofi”

Cum caramelizăm corect ceapa

Joseph Hadad oferă și câteva sfaturi pentru cei care vor să obțină cea mai bună ceapă caramelizată. Acesta evidențiază, de asemenea, și greșelile pe care oamenii le fac adesea în acest proces.


„Dacă aveți de pregătit ceapă caramelizată, atunci acordați-vă în jur de jumătate de oră pentru acest procedeu. Nu merge să dați focul mai tare și să grăbiți procesul. Ceapa se caramelizează încet, la foc mic, altfel veți obține o ceapă arsă. Singura metodă prin care puteți să ajutați este adăugarea de sare în tigaie încă de la început, pentru că aceasta va extrage apa din țesuturi, ajutând astfel procesul de caramelizare. Cât despre mediul în care acesta se produce, cel mai bine ar fi să folosiți o combinație de unt și ulei de măsline, atât pentru gust, cât și pentru a împiedica arderea prea rapidă a grăsimilor și astfel și a cepei. Și nu uitați: dacă apa din țesut încetinește procesul, atunci nu supraaglomerați tigaia cu ceapă pentru că aburul degajat va fierbe mai curând bucățelele în loc să se caramelizeze.”, a conchis chef Joseph Hadad.

Courteney Cox, rețeta secretă de friptură la grătar: „Cea mai bună din toate timpurile". Ingredientul neașteptat folosit de actriță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ceapa caramelizata  joseph hadad  retet 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel