Cum se mănâncă avocado. Chef Joseph Hadad: „Acesta este foarte bun și pus pe grătar sau făcut pane”
Data publicării:
Joseph Hadad a dezvăluit în câte feluri de mâncare poate fi integrat avocado. 

Joseph Hadad a vorbit despre beneficiile consumului de avocado. Pe lângă faptul că este un fruct bogat în vitamine și minerale, care nu are atât de multe calorii, acesta poate fi consumat sub mai multe forme. În primul rând, celebrul bucătar chef a dezvăluit principalele secrete prin care ne putem da seama dacă am cumpărat un avocado copt, perfect de mâncat, sau unul stricat.

„Avocado a intrat în alimentația noastră de parcă am fi crescut cu el de mici. Considerat un super-aliment, plin de vitamine și minerale (dar și 200-300 kcal per bucată), fructul aproape că se confundă cu guacamole și avocado toast. Dar el poate fi mai mult de atât și merită tratat cu grijă, pentru a obține cele mai bune feluri de mâncare pe baza lui.

În magazinele din România nu se găsesc foarte multe sortimente de avocado (vreo 3-4 din peste 500 de varietăți) și, în general, le găsiți în două forme: fructele încă necoapte, pe care să le luați pentru peste câteva zile, și cele ready-to-eat, adică gata de mâncat, ambalate individual și la prețuri ceva mai mari. Cu cât coaja este mai închisă la culoare, cu atât e mai copt. Cu cele încă tari, trebuie să aveți răbdare câteva zile, ținându-le la temperatura camerei. În frigider, procesul de coacere va fi întârziat. Cu cele gata de mâncat trebuie să fiți atenți să nu fie deja prea coapte și să descoperiți când ajungeți acasă că jumătate din ele trebuie aruncate. Mai ales că părțile înnegrite ar fi bine să nu ajungă în farfurie. Cele maro sunt în regulă să fie consumate, deși textura în aceste părți este una mai moale. Părțile care s-au înnegrit, însă, arată semne de putrezire, așa că trebuie aruncate.”, a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său personal. 

Cum prepari untul acasă. Chef Joseph Hadad: „Merge atât întins pe pâine, cât și pus pe fripturi sau porumb copt”

 

Cum depozităm partea de avocado pe care nu o consumăm

Mai mult, celebrul bucătar a dezvăluit și câteva trucuri excelente prin care putem stopa oxidarea părții de avocado pe care nu o consumăm. Folosind aceste secrete, vom reuși să păstrăm mai mult timp fructul proaspăt în frigider. 

„Verificarea gradului de coacere se poate face și la codiță. Dacă aceasta se desprinde ușor, imediat, atunci avocadoul este bun de mâncat. Dacă, însă, a depus un pic de rezistență, înseamnă că este încă necopt. Totuși, odată îndepărtată codiță, aerul va pătrunde în fruct și va accelera procesul de coacere. Deci după ce ați îndepărtat-o, probabil că fructul va fi gata de mâncat chiar a doua zi.

Odată tăiat, avocadoul se va oxida destul de repede, așa că pentru a se păstra câteva ore sau încă o zi, este nevoie de câteva trucuri. Zeama de lămâie previne oxidarea. Dacă nu este nevoie, nu tăiați bucăți și nu decojiți jumătatea de fruct pe care nu o folosiți pe loc. Coaja va reduce suprafața oxidabilă. Partea rămasă poate fi acoperită și cu ulei de măsline, iar o învelire în folie alimentară, care să fie cât mai în contact cu suprafața pulpei, este și ea binevenită.”, a continuat el.

Joseph Hadad, rețetă delicioasă de gauffre: „Faceți asta pentru un rezultat și mai pufos”. Modul de preparare inedit al celebrului bucătar

 

Avocado nu trebuie să fie consumat doar în formele sale clasice, spune chef Joseph Hadad, care îi sfătuiește pe cei care îi citesc blogul să pună acest fruct și pe grătar, să-l gătească pane sau chiar să-l folosească și în checuri. 

„Dacă sunteți obișnuiți să consumați avocadoul doar în guacamole sau avocado toast, maximum și într-un smoothie, ar trebui să știți că acesta este foarte bun și pus pe grătar sau făcut pané, ba chiar ingredient pentru brioșe și checuri, pentru nota grasă, bogată a acestora. Și nu uitați să îl asezonați! De la banalele sare și piper, la boia și alte condimente.”, a mai spus acesta,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: avocado  joseph hadad  retete 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto YouTube „Viața fără filtru”

Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce copiii ei au fost luați de Protecția Copilului din vila lui Silviu Prigoană: „Este o veste bună că lucrurile încep să se miște”




pixel