Cele mai norocoase zodii în perioada 10-15 septembrie 2024. Vor avea succes pe toate planurile
Furia este o emoție naturală și normală, dar atunci când este necontrolată sau prelungită, poate avea efecte negative asupra sănătății fizice și mintale, transformându-se în diverse afecțiuni.
Furia cronică este asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arterială, atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale. De asemenea, furia necontrolată poate duce la dezvoltarea unor probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și depresia.
Furia poate afecta ficatul prin mai multe mecanisme, în principal datorită relației strânse dintre emoții și funcțiile fiziologice ale corpului. În medicina tradițională chineză (MTC), ficatul este organul cel mai strâns asociat cu furia, iar emoțiile negative prelungite, cum ar fi furia necontrolată, pot contribui la dezechilibre energetice care afectează funcția hepatică.
Ficatul este principalul organ responsabil pentru detoxifierea organismului. Furia cronică și stresul pot afecta capacitatea ficatului de a procesa și elimina toxinele eficient, ceea ce poate duce la acumularea de substanțe toxice în corp. Acest lucru poate împovăra ficatul și poate conduce la o varietate de probleme hepatice pe termen lung.
Te-ar putea interesa și: Ce spune terapeuta Gena Rusu despre rolul femeii în societate: „Am preluat bagajul mamelor noastre”
Invitată la podcastul lui Nasrin, Gena Rusu, terapeut, a vorbit despre cum ne poate afecta furia buna desfășurare a vieții, dar și sănătatea, această emoție fiind în strânsă legătură cu ficatul. Terapeuta vorbit chiar despre o experiență personală, ea însăși fiind diagnosticată cu o boală a ficatului, boală pe care a dezvoltat-o și din cauza furiei reprimate. Aceasta a adăugat faptul că este important să ne acceptăm emoțiile, să lucrăm cu ele și să nu negăm niciun sentiment pe care îl avem, fie el bun sau rău. În plus, Gena Rusu a vorbit despre modul în care emoțiile negative negate de noi se pot transforma în boli, afectându-ne nu doar sănătatea psihică, ci și cea fizică.
„Este bine să îți accepți furia. Furia se poate transforma în boală, iar organul care înmagazinează furia este ficatul. Am trecut prin asta, am fost diagnosticată cu steatoză hepatică și asta m-a făcut să înțeleg că e mai mult decât am făcut eu până atunci. Eu meditam, eu aveam conștientizări, însă nu lucrasem pe relația cu mama naturală, adoptivă, nu lucrasem pe relația cu tatăl natural. Bunica mea a murit din cauza unei metastaze hepatice. Asta m-a ajutat să am mai multe conștientizări și să mă duc în direcția de a vindeca. Eu eram o persoană foarte calmă, în aparență. Credeam și eu despre mine că sunt așa. Dar eu în copilărie am suferit foarte mult și toate acele sentimente le-am reprimat, le-am adus în corpul meu fizic. Asta duce la boală”, a declarat Gena Rusu, în cadrul podcastului „Ameritat cu Nasrin” .
Te-ar putea interesa și: Doctor Mihail, semnal de alarmă cu privire la sănătatea mintală a adolescenților: „Crește riscul de anxietate și depresie”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Sanatate
Gina Pistol a vorbit, la...
CRBL a vorbit despre divorțul...
Antrenorul pe care mulţi îl...
Doctorul Marius Sava a...