Cum slăbești până la sărbători. Alimentele de care trebuie să uiți. Cori Grămescu: „Nu sunt sănătoase și sunt asociate cu diferite boli”
Data publicării:
Cori Grămescu a dezvăluit cum îți poți modela perfect silueta, în doar o lună jumătate.

Numărătoarea inversă a început până la Sărbătorile de Iarnă, iar toată lumea, în special femeile, își doresc să obțină o formă de invidiat până la petrecerile de Crăciun și de Revelion. În acest sens, dacă și tu îți dorești să mai dai jos câteva kilograme în plus până în luna decembrie, Cori Grămescu are câteva soluții la îndemâna tuturor. În primul rând, trebuie să te gândești la ce greutate ți-ai propus să ajungi.

„Depinde foarte mult de câte kg avem de pierdut, ca punct de plecare. Un ritm alert de slăbire înseamnă undeva între 2-5 kg pe lună sau 4-5% din greutatea corporală de plecare. O astfel de slăbire se operează cu o intervenție destul de solidă în stilul nostru de viață – mă refer aici la schimbări de meniu, creșterea numărului de ore de somn, a orelor de activitate fizică și antrenament sportiv și creșterea preocupării pentru managementul stresului.”, a spus Cori Grămescu potrivit unica

Citește și: Cele șapte greșeli care te împiedică să slăbești. Cori Grămescu, soluții simple: „Pentru o slăbire eficientă și de durată”

Nu contează cât de des mănânci

Mai mult, nutriționistul spune că poți mânca cât de des îți dorești, întrucât acest lucru este irelevant, în contextul în care îți menții deficitul caloric. Astfel, pentru început, Cori Grămescu spune că poți avea chiar și până la 6 mese, astfel încât, pe parcurs, să te înveți să elimini și ronțăitul din meniu.

„Slăbim dacă atingem constant țintele de deficit caloric, nu prea contează cât de des mâncăm decât din perspectiva retenției comportamentelor sănătoase. Unii oameni se simt mai bine cu mai multe mese, alții din contră, pot mânca ușor două mese principale și un snack mic.

Putem începe cu o schemă de 5-6 mese la început (mai ales dacă e vorba de o persoană obișnuită să ronțăie non-stop, ca să stabilizam apetitul și să creăm un prag pentru mărimea porțiilor) și după câteva luni să migram spre o structură de trei mese principale sau chiar două și o gustare.”, a continuat aceasta, pentru sursa citată.

Citește și: Cori Grămescu dezvăluie alimentele pe care le are în fiecare zi pe masă. Cum a slăbit 40 de kilograme

Alimentele pe care trebuie să le elimini din dietă

Există totuși câteva alimente de care trebuie să te ferești în acest proces, spune Cori Grămescu, care nu au deloc beneficii asupra organismului sau asupra unei diete sănătoase. Este vorba despre mezelurile și brânzeturile grase, dar și despre alte preparate și gustări prăjite, precum ar fi semințele sau arahidele, undele dintre „plăcerile nevinovate” ale multor persoane. 

„Acestea fiind zise, dacă totuși vrem să scăpăm de câteva kilograme în următoarea perioadă, ne ajută să renunțăm la alcool, la dulciurile procesate și produsele de patiserie, la snacks-uri și “crănțănele” (biscuiți, cornulețe, covrigei, semințe, arahide prăjite) și la brânzeturile și mezelurile grase (salamuri, cârnați, brânzeturi cu mai mult de 14% grăsime – brânză telemea, cășcaval, brânză de burduf, brânzeturi măturate). E important să avem o alimentație curată, cu multe legume și leguminoase, pește și carne slabă, fructe de sezon, cantități moderate de cereale integrale neprocesate și grăsimi sănătoase – măsline, nuci crude, avocado.

Eu le recomand clientelor mele să renunțe complet la mezelurile grase – cârnați, salamuri, parizer sau mortadella – despre care știm că nu sunt sănătoase, fiind frecvent asociate cu riscuri crescute pentru diferite boli.”, mai spune ea.

VEZI și: Trei tipuri de tulburări de alimentație care ne pun sănătatea în pericol. Cori Grămescu: „Pot avea consecințe grave pe termen lung”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: alimente interzise  cori gramescu  dietă 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel