Cum slăbim după concediu. Sfaturi de la Cori Grămescu: „Primul lucru pe care trebuie să îl facem”
Data publicării:
Luna septembrie este o perioadă problematică pentru sport, dietă și, în general, pentru corpul nostru. Nutriționistul Cori Grămescu ne învață cum să ne regăsim energia de a fi în formă și de a avea grijă de sănătatea și silueta noastră.

„Toamna venim relaxați după vacanță și, adesea, cu câteva kilograme în plus, dar mai ales fără motivație de a face sport și de a mânca sănătos și fără un plan clar pentru ce avem de făcut pentru a ne reveni după concediu. Așadar primul lucru pe care trebuie să îl facem este să evaluăm corect situația, să ne setăm niște obiective realiste și să revenim la un program cât mai regulat.”, explică Cori Grămescu. 
 
Revenirea din vacanță este una complicată și de aceea sfatul nutriționistului și antrenorului de pilates, Cori Grămescu este să ne propunem obiective pe care le putem realiza astfel încât acestea să ne ajute să avem încredere în noi și o atitudine pozitivă. 
De asemenea, Cori Grămescu ne sfătuiește să nu cădem în capcana unui program de remodelare corporală foarte restrictiv și intens după perioada de vară.
 
„Este foarte important ca atunci când ne decidem că vrem să urmăm un program de slăbire sau tonifiere să ne dozăm eforturile astfel încât să nu renunțăm la jumătatea drumului. Cred că supravegherea unui specialist care să dozeze eforturile, care să facă acea restricție alimentară de care avem nevoie dar fără a exagera în ceea ce privește partea de reducere de calorii este esențială mai ales la începutul unui astfel de program. Dacă începem să urmăm o dietă foarte restrictivă, cu un număr mic de calorii gândindu-ne că astfel vom avea mai rapid rezultate riscăm să ne înfometăm și astfel să revină pofta de dulce și implicit acumularea de kilograme în plus”, explică  Cori Grămescu.
 
Pentru o slăbire sănătoasă Cori Grămescu recomandă să consumăm cel puțin 600 de grame de legume pe zi și minim 200 de grame de fructe. În plus, conform specialistului avem nevoie de un aport proteic constant și echilibrat pe care îl putem obține mâncând la fiecare masă proteine de bună calitate, în cantitate moderată.

Cori Grămescu atrage atenția asupra și asupra rolului pe care îl are sportul realizat la o intensitate potrivită nouă pentru remodelarea corporală și revenirea la forma de dinainte de concediu.


Regula de bază în ceea ce privește intensitatea sportului este aceea că dacă nu ai făcut mișcare timp de o lună de zile, în prima săptămână după ce ai revenit la sală trebuie să reiei antrenamentele de la un nivel de intensitate mai scăzut cu 1 -2 niveluri decât o făceai înainte de pauză. Pentru revenirea la forma inițială este nevoie de 2 până la 4 antrenamente pe săptămână, iar cel mai important este să lucrezi corect exercițiile și să adresezi toate grupele musculare prin antrenamente. Recomandarea mea este ca de fiecare dată când se poate să apelăm la un specialist care să ne ajute să dozăm intensitatea antrenamentelor și să ne ajute să alegem cele mai potrivite exerciții de îmbunătățire a masei musculare”, explică Cori Grămescu


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Diete
Tagurile articolului: concediu  cori gramescu  dietă  kilograme  nutritionist  slabit 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel