Cum te afectează psihic și emoțional lupta cu imperfecțiunile acneice. Ioana Marinescu: „Sunt foarte mulți tineri care ajung la psiholog”
Data actualizării:
Data publicării:
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitata Georgianei Ioniță la Interviurile Spectacola, unde a vorbit despre problemele emoționale legate de imperfecțiunile acneice. 

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a fost invitată în cadrul emisiunii Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre cum ne afectează psihic și emoțional lupta cu imperfecțiunile acneice.

„Problema cea mai delicată a coșurilor este starea psihică a celui care are această situație. Pe lângă faptul că tenul nu arată bine deloc, iar uneori apar dureri la nivelul feței sau iritații, aduce după o stare de disconfort psihic incredibilă și o stare de frustrare foarte intensă. 

Sunt tipuri de coșuri care nu pot fi ascunse cu machiaj și problema este că acest lucru scade enorm de mult încrederea în sine. Faptul că, în general, instalându-se la persoanele tinere, adolescente, unde oricum furtunile hormonale sunt instalate. Adolescența aduce niște furtuni hormonale incredibile, care se traduc prin stări de depresie, prin stări de neîncredere în sine. Poate tinerele nu au sâni și se simte foarte rău, pentru că abia se dezvoltă sau băieții nu sunt încă dezvoltați și au anumite stări de disconfort cu sine, iar dacă ele sunt dublate și de prezența coșurilor, atunci deja este foarte greu de menegeriat și sunt tineri din ce în ce mai multi care ajung la psiholog, care ajung să fie consiliați în sensul acesta, pentru că frustrările devin forte greu de acceptat și pot să ducă la izolare, la dorința de a se separa de viața socială, de a trăi o viață doar în spatele calculatorului, unde poți să îți pui filtre, unde poți să arăți așa cum îți dorești să arăți. ”, a spus Ioana Marinescu.

Ioana Marinescu: „Este foarte important să învățăm tinerii din adolescență timpurie să se îngrijească”

”Părinții care au probleme cu copiii trebuie să înțeleagă că, chiar dacă este ceva ce trece, este foarte important să învățăm tinerii din adolescență timpurie să se îngrijească. Fie că mergem la un medic dermatolog și alegem să avem acest gen de întâmpinare a tânărului în formarea lui, fie ca alegem o variantă cosmetică, este foarte important să ținem cont că primul factor esențial este acela de igienă a tenului. 

Tenul trebuie să fie foarte bine curățat, nu trebuie lezionat prin extracția acasă a comedoamelor. Așa cum ne spălăm pe dinți în fiecare zi, curățarea și demachierea tenului trebuie făcută constant. ”, a spus Ioana Marinescu pentru Spectacola.

Cum scapi de coșuri și de imperfecțiunile acneice

”Este probabil cea mai marcantă experiență a unei femei, a unui tânăr. Acneea care apare pe ten este o problemă perpetuă și, în general, apare în perioada de adolescență, dar asta nu înseamnă că nu există și în perioadele adulte. Nu iartă niciun sex, apare și la doamne, și la domni. Problema este că, în general, vindecarea, remedierea acestei situații este una extrem, extrem de grea, iar problema cea mai delicată a coșurilor este starea psihică a celui care le are, pentru că  pe lângă faptul că tenul nu arată bine deloc, ba chiar pot apărea dureri la nivelul feței sau iritații, aduce și o stare de disconfort psihică, o stare de frustrare.”, a explicat Ioana Marinescu, în emisiunea realizată de Georgiana Ioniță.

Igiena tenului, primul pas în tratarea coșurilor

Mai mult, primul pas în tratarea coșurilor este demachierea corectă. Aceasta trebuie făcută atât dimineața, cât și seara, chiar dacă nu am pus machiaj pe ten, avertizează specialista. De asemenea, Ioana Marinescu recomandă să nu folosim produsele cosmetice în abundență dacă avem probleme cu acneea, pentru că acestea doar pot accentua problema.

„Sunt tipuri de coșuri care nu pot fi ascunse cu machiaj și asta știrbește enorm încrederea în sine. În general, instalându-se la persoanele tinere, adolescente, unde există deja dereglări hormonale, dacă starea aceasta este dublată de apariția coșurilor deja este foarte greu de manageriat. Sunt tineri care ajung la psiholog pentru că frustrările devin foarte greu de gestionat și pot duce la izolare, la dorința de a fi separat de viața socială, ceea ce nu este în regulă. Părinții care au tineri cu probleme trebuie să înțeleagă că este important să învățăm tinerii să se îngrijească, primul factor esențial este igiena corectă a tenului. Tenul trebuie foarte bine curățat, nu trebuie lezionat cu nimic, demachierea trebuie făcută mereu, chiar dacă nu ne machiem, pentru că trebuie să eliminăm tot ce înseamnă impurități.

Dacă sunt probleme cu acneea este important să nu folosim prea multe produse cosmetice, aș prefera să-i lăsăm tenului ingredientele de care are nevoie pentru a se retrage toate imperfecțiunile, e important să nu încărcăm, tenul înțelege stimulii pe care-i dăm și reacționează ca atare. E important să începem cu curățarea tenului, eu recomand de obicei apele micelare citrice, dar nu tari, de exemplu apa cu portocale, este una dintre cele mai dorite. Nu trebuie să spălăm agresiv sau să folosim săpunuri prea agresive, curățarea să fie făcută cu produse dedicate problemei pe care o avem.”, a continuat specialista.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   acnee  bio  ioana marinescu  plush 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel