Cum te porți cu o persoană aflată în DEPRESIE. Ce să spui și ce să NU spui niciodată
Un expert în sănătate mintală dezvăluie care sunt cele mai bune modalități de a sprijini un prieten sau un membru al familiei care se confruntă cu depresia.

Sunt șanse mari să cunoașteți pe cineva care suferă sau a suferit de depresie, chiar dacă nu știți acest lucru. Numai în 2020, aproximativ 21 de milioane de adulți din America au experimentat cel puțin un episod depresiv major, potrivit National Alliance of Mental Illness (NAMI) - adică 8,4% din populația țării. În 2019, 18,5% dintre adulți au avut simptome de depresie care au variat de la ușoară la severă, potrivit CDC.

Atunci când afli că cineva din viața ta suferă de depresie, s-ar putea să nu știi ce să spui sau cum să răspunzi și să te îngrijorezi că spui ceva greșit, mai ales dacă nu înțelegi prea multe despre această boală sau nu înțelegi cât de  gravă este.

Un expert în sănătatea mentală explică ce îi putem spune unei persoane care se confruntă cu depresia, care să îi fie cu adevărat de ajutor, și nu să o rănească.


Ce este depresia


După cum explică NAMI (Alianța Națională pentru Boli Mentale), atunci când o persoană suferă de tulburare depresivă (care este denumită în general "depresie"), aceasta nu înseamnă că se simte pur și simplu tristă sau că trece printr-o perioadă dificilă în viața sa. 

Depresia este o afecțiune gravă a sănătății mintale care afectează oameni de toate vârstele, rasele și mediile socio-economice. 

"Este important să se facă diferența între o dispoziție depresivă și un episod depresiv major", spune Christine Crawford, MD, MPH, director medical asociat la NAMI (Alianța Națională pentru Boli Mentale). "Cu cât putem face mai mult acest lucru, cu atât mai bine vor putea oamenii să o recunoască și să obțină ajutor."

 În cazul tulburării depresive, continuă Dr. Crawford, "simptomele stau în calea funcționării - la locul de muncă, acasă, în relațiile tale. Iar atunci când simptomele persistă timp de două săptămâni, este o problemă medicală serioasă pentru care cineva trebuie să primească ajutor. În cazul unei stări depresive, tristețea revine de obicei la nivelul de bază într-o zi sau două", potrivit goodhousekeeping.


Ce să spui (și ce să NU spui) cuiva care este deprimat:


Nu veți putea face ca depresia cuiva să dispară - dar, fiind de sprijin, puteți ajuta.

Oferiți sprijinul dumneavoastră cu grijă!

"Unul dintre modurile în care puteți ajuta este să întrebați: "Cum pot să vă sprijin cel mai bine în acest moment?". Dați-le puterea de a vă împărtăși ajutorul de care au nevoie", spune Dr. Crawford. "De exemplu, cea mai mare îngrijorare a lor ar putea fi modul în care nu pot fi un părinte bun în acel moment, și poate că vă vor cere să aveți grijă de copii pentru o după-amiază."

Citește continuarea pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Spectacola | Dată: 23 mai, 07:33

Captură video Youtube/ Neatza cu Răzvan și Dani

Dani Oțil, ajuns în culmea disperării: ”M-au părăsit. Nu glumesc”. Prezentatorul TV s-a plâns în direct

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dezvăluiri neașteptate: ”El este iubitul meu”. Fanii au rămas uimiți

Sursa foto: Loredana Groza, Instagram

Loredana Groza, apariție de infarct. Cântăreața a pus pe ea doar haine transparente FOTO

Captură video Youtube/ Adevaruri ascunse

Horoscop rune 27 iunie-3 iulie 2022. Zodia protejată divin. Mihai Voropchievici: ”Sunt protejaţi de toate forţele malefice”

Valentin Uritescu a murit

Bogdan Uritescu, dezvăluiri cutremurătoare din ultimele clipe de viață ale tatălui său, Valentin Uritescu: ”Ne-au zis că nu iese viu”

Sursa foto: Alexandra Ungureanu, Instagram

Ce a făcut Alexandra Ungureanu cu premiul de la ”Bravo, ai stil!”: ”Mi-am cumpărat un...”

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook

Elena Merișoreanu dă de pământ cu artiștii care se plâng de pensiile prea mici: ”E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva” EXCLUSIV

Captură video Youtube/ Românii au Talent

Drama neștiută a lui Florin Călinescu. Fiul omului de televizune s-a sinucis, la doar 24 de ani

Sursa foto: Dorin Lojigan, facebook

Scandal după moartea lui Leluț Vasilescu, fostul toboșar al trupei Compact. Adrian ”Coco” Tinca: ”Paul Ciuci este un tip care nu are niciun sentiment”

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sursa foto Doxologia.ro

Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2022. Tradiții și obiceiuri. Ce NU ai voie să faci în această zi de sărbătoare

Sursa foto: pexels.com

Dieta de vară. Cum trebuie să arate meniul perfect, dacă vrem să slăbim cât mai repede: Dr. Florin Ioan Bălănică ”Fructele de sezon trebuie consumate rar” EXCLUSIV

Sursa foto: unsplash, autor Julian Hochgesang

Trucul simplu care îți răcorește mașina încinsă în câteva secunde. Trebuie să-l încerci vara asta