Cum te reapuci de sport în 2022. Trucuri de la Cori Grămescu
Mulți dintre noi ne-am propus ca în noul an să adoptăm obiceiuri mai sănătoase, să slăbim și să facem mai multă mișcare, însă nu știm cum să ne apucăm de treabă astfel încât să fim eficienți și să nu renunțăm la rezoluțiile noastre după doar câteva săptămâni. Antrenorul de pilates și nutriționistul Cori Grămescu vine în ajutorul nostru și ne învață cum să concepem un plan de antrenament echilibrat și sustenabil.

„Tentația de a ne readuce greutatea sub control după sărbători este foarte mare și de cele mai multe ori începem să ne antrenăm într-un mod haotic lucru care ne face să abandonăm rapid și să ne demoralizeze. De aceea, de fiecare dată când ne propunem să facem mai multă mișcare trebuie să avem în vedere că într-adevăr sportul este un vehicul minunat pentru sănătate și pentru îmbunătățirea stării psihice, însă cu condiția să îţi facă plăcere. Este important să alegem clasele care ni se potrivesc cel mai bine, de exemplu dacă eşti o persoană calmă şi liniştită, atunci alege clase care au un ritm moderat de execuţie a mişcărilor, cu o coregrafie facilă cum sunt clasele de pilates sau yoga, dacă eşti dinamică şi îţi place să te mişti rapid, atunci toate clasele inspirate din artele marţiale, clasele de step aerobic sau programe alerte cu greutăţi sunt potrivite pentru tine.”, spune Cori Grămescu, antrenor de pilates.

Atunci când ne propunem să facem mișcare este indicat să apelăm la îndrumarea unui specialist care să ne ajute să concepem un plan echilibrat de antrenament pentru primele 8 săptămâni. Conform specialistului acesta este timpul necesar minim pentru a vedea rezultate, dacă antrenamentul este bine făcut şi alimentaţia e echilibrată. 

„Pentru a crea rutina de a face sport corect este nevoie de îndrumarea unui specialist care să ne ajute să alegem tipul de antrenament potrivit nevoilor noastre și care să ne învețe să executăm corect și eficient exercițiile astfel încât să evităm accidentările. De aceea recomandarea mea este să optăm mereu pentru o sală care oferă programe de consiliere în alegerea unui program de sport. De exemplu, la LadyFit fiecare clientă beneficiază de o ședință personalizată de consiliere în antrenament în care este îndrumată către cele mai potrivite clase pentru capacitatea lor fizică dintre cele 53 clase de grup fitness de la sală și cele 78 de antrenamente on-line sau pe zoom care pot fi executate sub îndrumarea unui specialist de acasă”, adaugă Cori Grămescu, antrenor de pilates 
 
Antrenamentul fizic ar trebui să acopere 3 tipuri de exerciții: exerciții cu greutăți care să crească rezistența fizică și masa musculară, exerciții cardio care să îmbunătățească sănătatea sistemului cardiovascular și exerciții pentru flexibilitate și mobilitate care să ne echilibreze postural. Fiecare individ adult are nevoie de aceste tipuri de exerciții în programul său de antrenament, în proporții variabile, în funcție de constituția sa, vârstă, sex, obiectiv și stare de sănătate.

„În mod ideal, într-o săptămână ar trebui să avem antrenamente în alternanţă cu zile de odihnă şi să nu parcurgem aceeaşi rutină de exerciţii în 2 zile diferite. Pentru cei care doresc să slăbească, trebuie conceput un program cu greutăţi medii, repetări multe, o durată mai mare şi elemente de antrenament cardio, iar cei care vor doar o modelare estetică a masei musculare trebuie să se orienteze spre mişcări de izolare, care să vizeze zonele de interes , în combinaţie cu mişcări de reechilibrare pentru zonele cu o dezvoltare armonioasă”, explică Cori Grămescu, antrenor de pilates 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Veronica Mavrodin | Dată: 14 ian, 15:11

Bancul zilei: Bărbatul și știuca

Bancul zilei. Soția vine către soț pentru a-i face un anunț.

Cele mai bune filme din 2022 - până acum. Unde le poți vedea

Anul este pe jumătate încheiat, vă vine să credeți sau...


Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dezvăluiri neașteptate: ”El este iubitul meu”. Fanii au rămas uimiți

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook

Elena Merișoreanu dă de pământ cu artiștii care se plâng de pensiile prea mici: ”E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva” EXCLUSIV

Captură video Youtube/ Adevaruri ascunse

Horoscop rune 27 iunie-3 iulie 2022. Zodia protejată divin. Mihai Voropchievici: ”Sunt protejaţi de toate forţele malefice”

Sursa foto: Carmen Harra și Delia, facebook/ colaj foto

Carmen Harra, dezvăluiri neașteptate despre sarcina Deliei, după ce i s-a prezis că va avea o fiică: „Îi este frică să nu se întâmple ceva dacă face acest copil”

Valentin Uritescu a murit

Bogdan Uritescu, dezvăluiri cutremurătoare din ultimele clipe de viață ale tatălui său, Valentin Uritescu: ”Ne-au zis că nu iese viu”

Sursa foto: Sidonia Spătaru, captură Youtube/ Acces Direct

Văduva lui Dan Spătaru, de urgență la spital după ce s-a prăbușit în plină stradă: "Am zis să nu mă lovesc cu capul de trotuar și..."

Sursa foto: Carmen Iohannis, Facebook

Gafa vestimentară uriașă făcută de Carmen Iohannis la dineul NATO. Cum a fost poreclită Prima Doamnă

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sursa foto Doxologia.ro

Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2022. Tradiții și obiceiuri. Ce NU ai voie să faci în această zi de sărbătoare

Sursa foto: pexels.com

Dieta de vară. Cum trebuie să arate meniul perfect, dacă vrem să slăbim cât mai repede: Dr. Florin Ioan Bălănică ”Fructele de sezon trebuie consumate rar” EXCLUSIV

Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Doliu în lumea muzicii populare. O mare artistă s-a stins din viață: „Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul unde drepții se odihnesc!”

Sursa foto: Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, îngropat în datorii. Soțul Corneliei Catangă se confruntă cu probleme financiare: ''De unde să plătesc?”

Sursa foto: unsplash, autor Julian Hochgesang

Trucul simplu care îți răcorește mașina încinsă în câteva secunde. Trebuie să-l încerci vara asta