Top 4 zodii care se vor bucura de noroc financiar la final de an. Mihai Voropchievici: „Sfârșitul lui 2024 le rezervă șanse mari de câștig”
Oul este un aliment foarte complex și valoros din punct de vedere nutrițional, fiind bogat în vitamine, inclusiv vitamina D, proteine și minerale. Este foarte important însă ca ouăle să fie consumate proaspete, motiv pentru care legislația impune producătorilor să inscripționeze data expirării pe ele.
Totuși, prospețimea ouălor pot fi testată mult mai simplu, unele metode nici nu necesită spargerea lor.
Iată câteva moduri în care poate fi testată prospețimea ouălor:
Apa rece
Prima metodă presupune doar introducerea ouălor într-un vas mai mare, cu apă rece. Ouăle care nu sunt proaspete se vor ridica, încet, din cauza bulelor de aer care s-au format în interior. Dacă oul plutește complet, înseamnă că este foarte vechi și nu ar mai trebui consumat. Ouăle proaspete vor rămâne așezate pe fundul vasului, în apă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: metoda ouă stricat vechi
Lumea muzicală este în doliu! Celebrul artist Gabriel...
Anca Hâncu, doctor în...