Cum testezi prospețimea unui ou, fără să-l spargi: metoda care nu dă greș
Data actualizării:
Data publicării:
Oul este un aliment foarte valoros din punct de vedere nutrițional, însă este foarte importat ca acestea să fie consumate proaspete. Iată câteva metode de a le verifica prospețimea.

Oul este un aliment foarte complex și valoros din punct de vedere nutrițional, fiind bogat în vitamine, inclusiv vitamina D, proteine și minerale. Este foarte important însă ca ouăle să fie consumate proaspete, motiv pentru care legislația impune producătorilor să inscripționeze data expirării pe ele.

Totuși, prospețimea ouălor pot fi testată mult mai simplu, unele metode nici nu necesită spargerea lor.

Iată câteva moduri în care poate fi testată prospețimea ouălor:

Apa rece

Prima metodă presupune doar introducerea ouălor într-un vas mai mare, cu apă rece. Ouăle care nu sunt proaspete se vor ridica, încet, din cauza bulelor de aer care s-au format în interior. Dacă oul plutește complet, înseamnă că este foarte vechi și nu ar mai trebui consumat. Ouăle proaspete vor rămâne așezate pe fundul vasului, în apă.

Vezi continuarea pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: metoda  ouă  stricat  vechi 






pixel