Cum vă dați seama că aveți INTOXICAȚIE cu APĂ. Poate fi periculoasă și chiar mortală
Data publicării:
Nu este o noutate faptul că apa este foarte importantă. S-au scris multe despre cum să determinați cantitatea pe care ar trebui să o beți în fiecare zi și apoi să găsiți modalități creative de a atinge acest obiectiv. Ceea ce ar putea fi un șoc, totuși, este că poți bea de fapt prea multă apă - și acest lucru ar putea fi foarte periculos pentru sănătatea ta. Iată ce trebuie să știți despre otrăvirea cu apă.

Ce este otrăvirea cu apă?

Otrăvirea cu apă sau intoxicația cu apă apare atunci când bei atât de multă apă încât în celulele tale există prea multă apă, potrivit Dr. Dan Brennan, care a scris despre acest subiect pentru WebMD. Aceste celule se umflă, iar cele din creier pot provoca presiune în creier, astfel încât s-ar putea să devii confuz, somnoros sau să ai dureri de cap. Dacă acest lucru continuă, ai putea ajunge să ai tensiune arterială ridicată sau un ritm cardiac scăzut.

Sodiul este afectat în special de suprahidratare, care poate duce la o afecțiune numită hiponatremie. Atunci când concentrația de sodiu din sânge este anormal de scăzută, vă puteți simți greață, puteți vomita, aveți dureri de cap, sunteți confuz, aveți mai puțină energie, deveniți iritabil sau agitat, aveți slăbiciune sau spasme musculare sau chiar puteți avea convulsii sau intra în comă. În cazuri grave, puteți muri.

Cum veți ști dacă ați băut prea multă apă?

Conform WebMD, urmărește culoarea urinei tale. Nu ar trebui să fie limpede prea des, deși acest lucru este subiectiv. De asemenea, ține cont de faptul că, contrar credinței populare, felul în care arată urina ta reflectă ceea ce corpul tău încearcă să elimine, nu ceea ce este de fapt în corpul tău în acest moment.

Ar trebui să urinezi de aproximativ șase până la opt ori pe zi, în medie, deși dacă ești un mare băutor de apă sau cafea, te poți aștepta să mergi până la 10 ori. Doar țineți evidența și asigurați-vă că nu depășiți prea des acest număr.

Simptomele enumerate mai sus, cum ar fi greața sau lipsa de energie, pot fi asemănătoare cu simptomele deshidratării, dar nu vă lăsați păcăliți de corpul dumneavoastră să beți mai multă apă. Uitați-vă la decolorarea mâinilor, picioarelor și a buzelor. Atunci când sunteți suprahidratat, acestea se pot umfla sau se pot decolora.

Așadar, cum ne dăm seama că este prea multă apă?

Într-un caz care a făcut obiectul unei cercetări publicate în Journal of Clinical Pathology, s-a estimat că o femeie de 64 de ani a consumat între 30 și 40 de pahare de apă în noaptea dinaintea morții. Aceasta este o cantitate considerabilă pe care probabil că nu te apropii nici pe departe de cea pe care o potrivești, dar cantitatea de care ai cu adevărat nevoie este destul de subiectivă. Ea se bazează pe constituția corpului tău, pe climatul în care trăiești, pe sexul tău și pe cât de multă activitate fizică faci. În 2019, un medic a declarat pentru Lifehacker că femeile ar trebui să țintească puțin peste doi litri (sau nouă căni) de lichide totale în fiecare zi, în timp ce bărbații ar trebui să ajungă la trei litri (sau 13 căni). Dacă faceți exerciții fizice, vă aflați într-un climat cald sau uscat, consumați multe diuretice (cum ar fi băuturile cu cofeină) sau luați medicamente care necesită un consum mai mare de apă, veți avea nevoie de mai mult.

Vestea bună este că organismul tău îți va spune când îți este sete - și ar trebui să îl asculți. WebMD recomandă să fii "conștient de momentul în care corpul tău are nevoie" de apă. Deși probabil că nu vă va fi dăunător să încercați să atingeți un obiectiv arbitrar de consum de apă în fiecare zi, încercați în schimb să practicați consumul conștient și să sorbiți doar atunci când vă este sete.

 


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   apa  intoxicatie  sănătate 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel