De ce apare celulita și cum putem scăpa de ea. Ioana Marinescu: ”Primul și cel mai important lucru este să...”
Data publicării:
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în cadrul emisiunii ”Interviurile Spectacola”, unde a vorbit despre principalele cauze care duc la apariția celulitei, dar și despre modalitățile prin care putem scăpa de ea.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a vorbit într-o nouă ediție a Pastilei de Frumusețe despre una dintre cele mai majore probleme ale pielii, cu care se confruntă majoritatea femeilor, celulita. Cauzele care duc la apariția ei sunt multiple, explică specialista și, tocmai din acest motiv, câteodată apariția celulitei nu ține de noi, iar tot ce putem să facem este să o acceptăm și să învățăm să trăim cu ea.

„O să vă spun un punct de vedere total personal. Este minunat să ne îngrijim și sunt pro a face lucruri spre a ne simți bine, dar cred că este foarte mult speculat faptul că modelul de frumusețe trebuie să fie foarte slab. În viața reală nu poți să arăți ca și vedetele de pe coperțile revistelor, deși poate ne-am dori. Trăim într-o eră foarte digitalizată, unde poți retușa orice și să arați fabulos. Sunt persoane mai plinuțe, care nu au formele perfecte, dar care sunt fabuloase și sunt o explozie de lumină și de energie pozitivă și cred că acesta este de fapt lucrul către care ar trebui să tindem, pentru că felul în care ne vedem noi este reflexia celor din jurul nostru.”, a declarat Ioana Marinescu în cadrul emisiunii online ”Interviuile Spectacola.”

Care sunt cauzele apariției celulitei

Cauzele care duc la apariția celulitei sunt extrem de diverse. Chiar dacă această problemă de piele ne poartă cu gândul direct la lipsa efortului fizic și la alimentație, specialista spune că stresul sau problemele hormonale dăunează în aceeași măsură.

„Principala cauza a celulitei e cauza hormonală și fluctuația de greutate. Sunt persoane care fac sport de performață și, cu toate acestea, au celulită, datorită unui cumul de factori: alimentație nesănătoasă, cauze hormonale, stres. Celulita face parte din viața noastră și e foarte puțin probabil să nu avem celulită și e foarte important să acordăm timpi în plus stabilind exact ce mâncăm, să aducem ceva verde în plus alimentației noastre, să aducem uleiurile care să dreneze partea grasă din depozitele de grăsime și foarte, foarte important este să facem mișcare și să avem parte de masaj, el ne ajută să drenăm surplusul gras din zonele cu probleme. Zonele cu probleme sunt coapsele interne, fesele, coapsele externe, chiar și gambele uneori și brațele, din păcate, au depozite, uneori nejustificate, de celulită.”, a continuat fondatoarea Plush BIO.

Cum prevenim ”lăsarea” pielii. Ioana Marinescu: ”Trebuie să completăm aceste deficite care încep să apară cu trecerea timpului”

Cum putem scăpa de celulită

Fondatoarea Plush BIO ne recomandă și câteva modalități prin care putem scăpa de această problemă neplăcută. Ba mai mult, unele dintre ele se află chiar în propria noastră bucătărie.

„Primul și cel mai important lucru este să facem scruburi. În funcție de tipul de piele și de zona aplicată o să stimuleze foarte mult microcirculația, în acest fel au calitatea de a netezi epiderma, de a stimula colageneza și de a reda viața acolo unde masăm și facem scrubul. Zațul de cafea este extrem de bun și el. După ce am făcut scrubul e important să dăm active care să ajute la drenarea respectivelor depozite nedorite. După ce facem scrub putem face un masaj cu instrumente din bucătărie, cu făcălețul, spre exemplu. Aplicăm ulei pentru celulită și netezim respectiva zonă până când se înroșește, atunci stimulăm atât de bine circulația, încât se va întâmpla ceva acolo.”, a mai dezvăluit Ioana Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: cauze  celulita  ioana marinescu  plush bio  tratament 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel