De ce apare celulita și cum putem scăpa de ea. Ioana Marinescu: ”Primul și cel mai important lucru este să...”
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în cadrul emisiunii ”Interviurile Spectacola”, unde a vorbit despre principalele cauze care duc la apariția celulitei, dar și despre modalitățile prin care putem scăpa de ea.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a vorbit într-o nouă ediție a Pastilei de Frumusețe despre una dintre cele mai majore probleme ale pielii, cu care se confruntă majoritatea femeilor, celulita. Cauzele care duc la apariția ei sunt multiple, explică specialista și, tocmai din acest motiv, câteodată apariția celulitei nu ține de noi, iar tot ce putem să facem este să o acceptăm și să învățăm să trăim cu ea.

„O să vă spun un punct de vedere total personal. Este minunat să ne îngrijim și sunt pro a face lucruri spre a ne simți bine, dar cred că este foarte mult speculat faptul că modelul de frumusețe trebuie să fie foarte slab. În viața reală nu poți să arăți ca și vedetele de pe coperțile revistelor, deși poate ne-am dori. Trăim într-o eră foarte digitalizată, unde poți retușa orice și să arați fabulos. Sunt persoane mai plinuțe, care nu au formele perfecte, dar care sunt fabuloase și sunt o explozie de lumină și de energie pozitivă și cred că acesta este de fapt lucrul către care ar trebui să tindem, pentru că felul în care ne vedem noi este reflexia celor din jurul nostru.”, a declarat Ioana Marinescu în cadrul emisiunii online ”Interviuile Spectacola.”

Care sunt cauzele apariției celulitei

Cauzele care duc la apariția celulitei sunt extrem de diverse. Chiar dacă această problemă de piele ne poartă cu gândul direct la lipsa efortului fizic și la alimentație, specialista spune că stresul sau problemele hormonale dăunează în aceeași măsură.

„Principala cauza a celulitei e cauza hormonală și fluctuația de greutate. Sunt persoane care fac sport de performață și, cu toate acestea, au celulită, datorită unui cumul de factori: alimentație nesănătoasă, cauze hormonale, stres. Celulita face parte din viața noastră și e foarte puțin probabil să nu avem celulită și e foarte important să acordăm timpi în plus stabilind exact ce mâncăm, să aducem ceva verde în plus alimentației noastre, să aducem uleiurile care să dreneze partea grasă din depozitele de grăsime și foarte, foarte important este să facem mișcare și să avem parte de masaj, el ne ajută să drenăm surplusul gras din zonele cu probleme. Zonele cu probleme sunt coapsele interne, fesele, coapsele externe, chiar și gambele uneori și brațele, din păcate, au depozite, uneori nejustificate, de celulită.”, a continuat fondatoarea Plush BIO.

Cum prevenim ”lăsarea” pielii. Ioana Marinescu: ”Trebuie să completăm aceste deficite care încep să apară cu trecerea timpului”

Cum putem scăpa de celulită

Fondatoarea Plush BIO ne recomandă și câteva modalități prin care putem scăpa de această problemă neplăcută. Ba mai mult, unele dintre ele se află chiar în propria noastră bucătărie.

„Primul și cel mai important lucru este să facem scruburi. În funcție de tipul de piele și de zona aplicată o să stimuleze foarte mult microcirculația, în acest fel au calitatea de a netezi epiderma, de a stimula colageneza și de a reda viața acolo unde masăm și facem scrubul. Zațul de cafea este extrem de bun și el. După ce am făcut scrubul e important să dăm active care să ajute la drenarea respectivelor depozite nedorite. După ce facem scrub putem face un masaj cu instrumente din bucătărie, cu făcălețul, spre exemplu. Aplicăm ulei pentru celulită și netezim respectiva zonă până când se înroșește, atunci stimulăm atât de bine circulația, încât se va întâmpla ceva acolo.”, a mai dezvăluit Ioana Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Andreea Cercel | Dată: 15 aug 2022, 20:50

Sursa foto: Dezbracatu, Instagram

Dezbrăcatu de la „Cronica cârcotașilor” a primit o factură uriașă la curent electric: „Este enorm”. Cât a avut de plătit prezentatorul / EXCLUSIV

Cristian Tudor Popescu, Facebook, Captură video Youtube

Cristian Tudor Popescu îl jignește dur pe Alexandru Arșinel: „Nu făcea să râdă decât curcile. A atârnat în meserie de fusta Stelei Popescu”

Andreea Bănică, foto Instagram

Andreea Bănică, nemachiată și fără filtre: „Tenul meu nu este perfect, am pistrui și pete” / FOTO

Alexandra Velniciuc, Puiu Șerban, captură video YouTube

Alexandra Velniciuc și soțul ei, în mijlocul unui scandal după interviul cu Măruță. Declarațiile care au deranjat lumea teatrului

Anamaria Prodan, Instagram, Ionela Prodan, captură video Youtube

Anamaria Prodan, parastas- festival în memoria mamei sale. Mici la grătar, sarmale la pirostrii și artiști de renume

Sursa foto: Teo Trandafir, Instagram

Teo Trandafir iubește din nou: „Nu am fost singură aproape niciodată”. Ce spune vedeta despre partenerul din viața ei

Tudor Chirilă, foto Facebook

Tudor Chirilă, operat în Germania: „Am fost diagnosticat cu un edem pe una din corzile vocale”. Cum se simte acum

Alexandru Arșinel, captură video Antena Play.

Ce avere a lăsat în urmă Alexandru Arșinel. Era unul dintre cei mai bogați actori

Alendru Arșinel, captură video Youtube TV

Cauza morții lui Alexandru Arșinel. Ce scrie în certificatul de deces

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook, captură video Youtube Catalin Maruta

Ce spune Elena Merișoreanu despre parastasul - festival organizat în memoria Ionelei Prodan: „Vor face acolo acolo sarmale la pirostrii, mititei, fripturi. O să vină și preoți.” / EXCLUSIV

Sursa foto: Connect-R și parintele Visarion, captură TV/ colaj foto

Ce spune Connect-R despre cazul preotului Visarion, acuzat de hărțuire sexuală și viol: "Încetați să mai credeți că preoții sunt sfinți!"

Captură video Youtube/ Eva Măruță

Eva Măruță, atac dur la adresa tatălui ei, după ce acesta a complimentat-o pe Denise Rifai: „Taci din gură” / VIDEO