De ce ar trebui să mănânci iaurt în fiecare zi, potrivit unui studiu
Data publicării:
Conținutul său de probiotice, calciu, vitamina B12 și minerale fac din iaurt o opțiune sănătoasă și energizantă pentru a începe ziua. De asemenea, există diferite tipuri, cum ar fi iaurtul grecesc, cu ajutorul căruia se poate obține, de asemenea, un efect de sațietate.

Micul dejun este un moment cheie din punct de vedere nutrițional, însă, din cauza timpului sau comodității, adesea ne mulțumim cu o cafea. Dacă este cu lapte, acea mică cantitate de lactate este departe de nutrienții și multiplele proprietăți pe care ni le-ar oferi un iaurt. În ultimii ani, s-au înmulțit studiile științifice despre beneficiile sale.

Beneficiile consumului de iaurt pentru sănătate

Probioticele sunt microorganisme care oferă efecte benefice în momentul în care sunt consumate prin alimentație. Aceste microorganisme vii sunt cu adevărat componenta principală a iaurtului și au un rol important în sănătatea umană, acționând ca agenți antimicrobieni și stimulatori ai sistemului imunitar. Potrivit studiilor, anumite tulpini de probiotice pot fi utile în prevenirea:

  • Microflorei intestinale
  • Diareei
  • Helicobacter pylori
  • Sindromului colonului iritabil
  • Colesterolului
  • Cancerului: colorectal, de vezică, de sân
  • Alergiilor
  • Sistemului imunitar

Pe lângă funcția probiotică, iaurtul este o sursă excelentă de nutrienți esențiali precum calciul, vitamina B12 și minerale (zinc, potasiu, magneziu) cu efecte protectoare pentru sănătatea oaselor, funcția cerebrală și sistemul cardiovascular.

Te-ar putea interesa și: Cum putem scăpa de balonare și disconfortul abdominal în mod natural. Mihaela Bilic, remedii simple pentru constipație

Sursă foto: Freepik

Te-ar putea interesa și: Trei alimente care îți pot îmbunătăți digestia și te pot ajuta să slăbești. Trebuie să le introduci neapărat în meniul tău

Este important tipul de iaurt?

În Spania s-au consumat în 2022 peste 400 de tone de iaurt, cel mai popular fiind cel cu bifidus (105 tone), urmat de cel natural (95 tone) și cel degresat (87,5 tone).

Chiar dacă varianta de iaurt grecesc nu apare în această statistică, cercetătorii au descoperit că are un impact benefic asupra dezvoltării musculare și oferă un efect de sațietate și protecție pentru sănătatea digestivă și osoasă mai mare în comparație cu alte produse lactate, informează 20minutos.es.                                                                                   

Specialiștii spun că orice iaurt sau produs din lapte fermentat conține probiotice, precum lactobacilii, așa că nu este nevoie să adăugăm și mai mulți microorganisme.

Te-ar putea interesa și: Cele patru alimente pe care trebuie să le eviți atunci când ești răcit sau ai gripă. Dacă le consumi îți vor face mai mult rău

De asemenea, nu există dovezi științifice semnificative cu privire la impactul major asupra sănătății pe care îl poate avea bifidusul în comparație cu celelalte tipuri de iaurturi.

Dacă alegem produsul cu gândul la efectul de sațietate și la pierderea în greutate, este important să ținem cont că iaurtul integral are mai multe calorii (76,8 kcal în 125 de grame) decât cel degresat (56,1 kcal).

Te-ar putea interesa și: Băutura cu care să îți începi dimineața, pentru a avea o viață sănătoasă. Lidia Fecioru: Cura de tratament se face cam o lună de zile. Întăreşte tot ce înseamnă ligamente, ne ajută pentru creier”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar




pixel