De ce ar trebui să mănânci o banană după fiecare antrenament. Beneficii uimitoare
Data publicării:
Mâncatul unei banane după sală are beneficii uimitoare la care nu te-ai fi gândit. 

Consumul unei banane după sală te poate ajuta să construiești mușchi, să arzi grăsimi și să reduci inflamațiile. Bananele sunt, de obicei, considerate cea mai bună gustare înainte de antrenament, dar dacă ți-am spune că ar trebui să ascunzi fructele în geanta ta de gimnastică pentru după sesiunea de mișcare? Se pare că bananele conțin câțiva nutrienți cheie care sunt esențiali pentru recuperarea după antrenament.

"Bananele sunt considerate un carbohidrat simplu, sau cu digestie rapidă, ceea ce este perfect pentru o gustare după antrenament", spune Amy Goodson, RD, CSSD, LD, specialist certificat în dietetică sportivă și membru al consiliului nostru de experți medicali.

De ce ar trebui să mănânci o banană după fiecare antrenament

 În timpul exercițiilor fizice, ardeți zahăr (un tip de carbohidrați) ca sursă de energie, iar cu cât vă antrenați mai mult și mai intens, cu atât mai mult ardeți. Acest zahăr provine din ceea ce ați mâncat înainte de antrenament, dar, pe măsură ce faceți exerciții, corpul dumneavoastră va începe să descompună glicogenul (sau carbohidrații depozitați) din ficat și mușchi, pentru a ajuta la menținerea stabilă a glicemiei și pentru a furniza energie pentru mușchii care lucrează, explică Goodson.

"După un antrenament, glicogenul trebuie să fie refăcut. Aproximativ 90% din carbohidrații pe care îi consumați imediat după antrenament merg pentru a reface depozitele de glicogen, motiv pentru care carbohidrații simpli sunt recomandați în termen de două ore după ce ați făcut exerciții fizice."

Carbohidrații simpli pot fi găsiți în alimente precum fructele și legumele, dar pot fi găsiți și în produse mai procesate, cum ar fi bomboanele, produsele de patiserie și sucurile. Mâncatul unei banane după un antrenament este alegerea perfectă, deoarece nu este procesată și conține vitamine și substanțe nutritive utile. De asemenea, acestea oferă aproximativ 30 de grame de carbohidrați pentru a ajuta la refacerea acelor rezerve de glicogen.

Bananele combinate cu o proteină pot ajuta corpul tău să construiască mușchi și să ardă grăsimi

Combinați banana cu o sursă de proteine după un antrenament pentru a vă ajuta să vă supraîncărcați eforturile de construire a mușchilor și de ardere a grăsimilor. "Când consumi carbohidrați, corpul tău produce insulină, care acționează ca o cheie, în sensul că deblochează celula și permite nutrienților din sânge să intre în celulă pentru energie", spune Goodson. "În timp ce celulele sunt în mod natural mai sensibile la absorbția glucozei (zahăr) și a aminoacizilor (proteine) după exerciții fizice, consumul de carbohidrați cu proteine determină producerea de insulină și poate ajuta mușchii să absoarbă glucoza și aminoacizii din sânge pentru recuperare."

Așadar, după antrenament, încercați să amestecați un smoothie cu o banană și pudra de proteine preferată pentru gustarea perfectă după antrenament.

Bananele pot ajuta cu inflamația post-antrenament

"Nu numai că bananele conțin carbohidrați pentru a ajuta la stimularea recuperării, dar sunt, de asemenea, pline de mai mulți antioxidanți, inclusiv flavonoide și amine", spune Goodson. "Antioxidanții ajută la combaterea sau neutralizarea radicalilor liberi în organism, ajutând în cele din urmă la reducerea inflamației cauzate de daunele celulare."

De fapt, un studiu din martie 2018 din revista PLOS One a constatat că carbohidrații din banane au ajutat la scăderea nivelului de inflamație după ce oamenii au mers cu bicicleta aproximativ 46 de mile.

Cât timp după un antrenament ar trebui să mănânci o banană?

"Fereastra de oportunitate de două ore" spune că organismul utilizează mai bine carbohidrații și proteinele în decurs de două ore de la antrenament", ne spune Goodson, potrivit eatthis.com

 


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   antrenament  banana  sănătate  sport 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel