Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Bacterii
Potrivit unui curățător profesionist, toate prosoapele de bucătărie ar trebui spălate separat. Femeia de serviciu a declarat pentru Better Home and Gardens că este mai bine să spălați prosoapele de bucătărie, prosoapele de vase și prosoapele pe care le folosiți în baie, separate unele de altele. Dacă spălați prosoapele de vase împreună cu celelalte prosoape, riscați o contaminare încrucișată. Doar pentru că prosoapele din bucătărie și cele din baie sunt folosite în scopuri diferite. Nu v-ați șterge fața cu prosopul de vase, nu-i așa? Contaminarea încrucișată este un lucru pe care cu siguranță ați dori să îl evitați!
Mașina de spălat
Poate vă întrebați: nu cumva mașina de spălat are grijă de toate bacteriile? Nu asta este ceea ce ar trebui să facă? Ei bine, totul depinde de căldura apei pe care o folosești pentru a-ți spăla prosoapele. Dacă spălați cu apă rece și puțin detergent de rufe, prosoapele nu vor fi curate când vor ieși din mașina de spălat. De aceea, ar trebui să vă spălați separat prosoapele de bucătărie. Doar pentru a vă asigura că puteți spăla toate prosoapele la programul potrivit. Dacă vă spălați prosoapele la fiecare patru zile, veți putea să le păstrați curate și proaspete. Iar asta vă va ajuta și pe dumneavoastră și bucătăria dumneavoastră să rămâneți proaspeți și curați, potrivit tipsandtricks.com
Dacă ultimii ani în care am trăit o pandemie ne-au învățat un lucru, acesta este importanța unei bune sănătăți. Prin extensie, am învățat, de asemenea, valoarea unor bune obiceiuri de igienă, care pot contribui la limitarea răspândirii germenilor infecțioși.
Iată ce se întâmplă când nu-ți speli prosoapele în fiecare zi:
Dacă nu vă spălați prosoapele după fiecare folosire, experții au o veste bună: este puțin probabil ca acest lucru să provoace o problemă de sănătate imediată. De fapt, reutilizarea prosoapelor este o alegere ecologică care ajută la reducerea consumului de apă și energie.
Cu toate acestea, asta nu înseamnă că prosoapele pe care le-ați folosit o dată sunt lipsite de germeni - de fapt, fiind umede, calde și absorbante, ele oferă un mediu ideal pentru ca germenii să se dezvolte și să se dezvolte. Cheia este să vă păstrați prosopul pentru dumneavoastră, spun experții. Asta pentru că, deși este sigur să intrați în contact cu propriii germeni, este mai bine să nu-i împărțiți cu nimeni altcineva din gospodărie.
Având în vedere că prosoapele dvs. își petrec cea mai mare parte a timpului în baie, nu este surprinzător faptul că acestea sunt adesea contaminate cu bacterii care cauzează boli. Cu toate acestea, ați putea fi surprins să aflați cât de răspândită poate fi această contaminare. Charles Gerba, un microbiolog de la Universitatea din Arizona, a declarat pentru Time în 2017 că, dacă vă folosiți prosoapele pentru a vă usca mâinile după ce le spălați, este aproape sigur că acestea adăpostesc bacterii fecale. De fapt, cercetările sale au indicat că 90 la sută dintre prosoapele de baie erau contaminate cu bacterii coliforme și că 14 la sută purtau E. coli.
"Cu cât prosoapele rămân mai mult timp umede, cu atât mai mult timp drojdiile, bacteriile, mucegaiurile și virușii rămân în viață și rămân active", scrie medicul dermatolog Alok Vij, MD, pentru Cleveland Clinic. "Acestea pot provoca o epidemie de ciupercă a unghiilor de la picioare și veruci, sau pot face ca aceste afecțiuni ale pielii să se răspândească", spune el, adăugând că prosoapele murdare "pot provoca cu siguranță o acutizare a eczemei sau a dermatitei atopice".
Citește continuarea AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: bucătărie prosoape
Anca Hâncu, doctor în...