De ce este important să mănânci fibre. Dr. Mihail: „Te anunță că nu îți mai e poftă”
Data publicării:
Dr. Mihail a publicat un videoclip pe canalul său de YouTube, în care explică de ce este important să mâncăm fibre și cum pot reduce acestea pofta de dulce, în așa fel încât să nu mai consumăm cantități foarte mari de zahăr, care ne pot afecta sănătatea.

Dr. Mihail a explicat pe contul său de YouTube importanța consumului de fibre și impactul acestora asupra apetitului și sănătății generale. Potrivit acestuia, fibrele joacă un rol esențial în modul în care corpul nostru gestionează pofta de mâncare și aportul caloric.

Te-ar putea interesa și: Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas de divorț. Când au fost văzuți ultima dată împreună

„De la nivelul sângelui, ajung până în creier și te anunță că nu îți mai e poftă”

Microbiomul, vastul ecosistem de bacterii din intestinele noastre, este responsabil pentru multe funcții critice ale corpului. Dr. Mihail subliniază că atunci când consumăm fibre, acestea ajung în intestine și hrănesc bacteriile din microbiom. Aceste bacterii, la rândul lor, produc substanțe numite postbiotice, care intră în sânge și influențează creierul.

Postbioticele, produse de bacteriile hrănite cu fibre diverse, au un efect benefic asupra apetitului. Aceste substanțe semnalează creierului că nu mai este nevoie de mâncare, reducând, astfel, pofta de zahăr, alimente procesate și alimente cu multe calorii. 

„În momentul în care mănânci fibre, ele ajung în intestinele tale, iar ăsta este microbiomul tău. Microbiomul tău este foarte vast și este plin de bacterii diverse. În momentul în care tu hrănești acest microbiom sau aceste bacterii cu o diversitate de fibre, ele vor secreta tot felul de produși, care se cheamă postbiotice, care ajung în sânge. De la nivelul sângelui, ajung până în creier și te anunță că nu îți mai e poftă. 

Asta înseamnă că nu îți mai e poftă de zahăr, nu îți mai e poftă de mâncare procesată, nu îți mai e poftă de mâncare care are multe calorii. Ăsta e motivul pentru care e bine să ai, aici, în permanență, fibre din surse cât mai variate”, a explicat Dr. Mihail, pe contul său de YouTube.

Te-ar putea interesa și: Iustin Petrescu a călătorit singur, după despărțirea de Marilu: „Am traversat Sahara pe jos, simțind că renasc. Mi-am demonstrat că pot depăși orice obstacol”

În contrast, consumul excesiv de zahăr poate avea efecte negative asupra microbiomului. Dr. Mihail mai spune că, atunci când în dieta noastră predomină zahărul, microorganismele din intestine nu mai primesc hrana necesară și încep să producă alte tipuri de postbiotice. Acestea semnalează creierului că este nevoie de mai multă mâncare, creând un cerc vicios, generând pofta pentru alimente calorice și procesate. Aceasta duce la acumularea de straturi suplimentare de grăsime din cauza aportului ridicat de calorii și a lipsei de fibre.

„În schimb, dacă tu mănânci zahăr și ai aici numai zahăr, aceste microorganisme nu se mai hrănesc și trimit alte postbiotice în sânge, care te anunță că îți este foame și în felul acesta, ajungi să mănânci din ce în ce mai caloric și să adaugi straturi în plus de grăsime , pentru că ai multe calorii, dar ai puține fibre”, a mai explicat Dr. Mihail, pe canalul său de YouTube.

Mesajul Dr. Mihail este clar: pentru a menține un microbiom sănătos și a controla pofta de mâncare, trebuie să consumăm fibre din surse variate. Aceasta nu numai că ne ajută să ne simțim sătui și să evităm alimentele nesănătoase, dar contribuie și la o digestie optimă și la prevenirea acumulării excesive de grăsime. 

Te-ar putea interesa și: Carmen Tănase, despre greutățile vieții: „Dumnezeu e foarte drăguț. Tot ce a fost nasol mi-am făcut-o eu cu mâna mea”

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu
Categorie: Sanatate



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel