De ce este important să ne protejăm ochii pe timpul verii. La ce riscuri te expui
Data publicării:
Nu doar pielea noastră are de suferit pe timpul verii. Ochii sunt de multe ori neglijați când vine vorba de protecția împotriva soarelui. Dacă pentru piele loțiunile cu factor de protecție împotriva razelor UV își fac bine treaba și astfel poți evita arsurile, ochii sunt mult mai sensibili și expuși direct acțiunii nocive a soarelui.

În timpul verii, tot mai mulți oameni urmează rutine stricte de îngrijire a pielii și schimbă dietele pentru a se adapta la temperaturile ridicate, în timp ce neglijează protecția ochilor. O serie de afecțiuni pot apărea în cazul în care temperaturile cresc foarte mult și, prin urmare, îngrijirea suplimentară a ochilor este o cerință obligatorie recomandată de oftalmologi. În prezent, există o creștere de aproximativ 30% a infecțiilor oculare care se manifestă sub formă de conjunctivită.

Unele probleme comune includ, de asemenea, următoarele:

Expunerea neprotejată la lumina soarelui: Razele UV prezente în soare conțin un risc crescut de apariție a cataractei și, în același timp, o posibilă amenințare pentru deteriorarea retinei cunoscută sub numele de retinopatie solară.

 Expunerea directă la UV în lumina soarelui poate provoca Pterygium- o afecțiune care duce la o creștere excesivă pe cornee.

Ochii uscați sunt una dintre cele mai frecvente afecțiuni cu care se confruntă mulți în timpul verii. În acest sezon, din cauza expunerii directe la lumina soarelui și a căldurii excesive, uscăciunea ochilor duce la evaporarea filmului lacrimal din ochi.

Din cauza riscurilor menționate mai sus, iată câteva sfaturi simple pentru a vă proteja ochii, continuând să vă bucurați în același timp de frumusețea sezonului:

Ochelarii de soare cu protecție UV pot ajuta la protejarea oricărui tip de problemă a ochilor și, de asemenea, minimizează orice fel de expunere la lumina soarelui.

Să rămâneți bine hidratați în timpul verii, bând apă suficientă, mâncând mese sănătoase și fructe pe bază de apă, care ajută la prevenirea uscăciunii ochilor, un fenomen comun în timpul verii.

 Lacrimile artificiale, lubrifianții sau orice fel de înlocuitori, cum ar fi picăturile pentru ochi, ajută la restabilirea umidității naturale a ochilor. Folosirea acestora în timpul verii este o modalitate excelentă de a păstra umiditatea nu doar pentru a evita uscăciunea, ci și orice fel de infecții, potrivit timesofindia.com

 Consumați alimente bogate în vitamina A, cum ar fi legumele cu frunze verzi, morcovul, castravetele, papaya etc.
Este important să ai o dietă echilibrată, să consumi suficientă apă și să urmezi câteva dintre sfaturile menționate mai sus pentru a hrăni cea mai importantă parte a corpului tău, ochii.


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: ochi  sănătate  soare 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel