Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
Un studiu recent, publicat în British Journal of Nutrition (link direct studiu), arătă că un consum mai mare de legume crucifere, precum broccoli, varză de Bruxelles și varză, este asociat cu o reducere a incidenței bolilor vaselor de sânge la femeile în vârstă, potrivit DC Medical.
Folosind date dintr-o cohortă de 684 de femei în vârstă din Australia de Vest, recrutate în 1998, cercetătorii de la ECU's School of Medical and Health Sciences și The University of Western Australia au descoperit că cele care aveau în dietă legume crucifere aveau un risc mai mic de a acumula depuneri extinse de calciu pe aortă, un marker cheie pentru boala structurală a vaselor de sânge.
Reduc la jumătate probabilitatea de a face boala
Boala vaselor de sânge este o afecțiune care ne afectează arterele și venele, și poate reduce fluxul de sânge care circulă prin organism. Această reducere a fluxului sanguin se poate datora acumulării de depozite grase și de calciu pe pereții interiori ai vaselor de sânge, cum ar fi aorta. Această acumulare este cauza principală a apariției unui atac de cord sau a unui atac vascular cerebral (AVC).
Cercetătorul principal din cadrul studiului, dr. Lauren Blekkenhorst, a explicat că legumele crucifere conțin o substanță interesantă care are acest efect protector.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Diete
Tagurile articolului: brocoli dietă sănătate varza
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...