De ce ne dor articulațiile, când se schimbă vremea. Dr. Tarek Nazer dezvăluie când ar trebui să tragem un semnal de alarmă / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Dr. Tarek Nazer explică de ce apar durerile articulare iarna. 

Dr. Tarek Nazer, medic primar Ortopedie, a fost invitat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical, unde a vorbit despre durerile articulare din sezonul rece. Extrem de multe persoane resimt astfel de probleme mai intens la schimbările bruște de vreme, iar specialistul ne-a explicat care este motivul.

„Atunci când vorbim de vreme rece sau de iarnă, vorbim de o schimbare în atmosferă, asta înseamnă că presiunea în atmosferă scade. Odată ce scade presiunea atmosferică, prin compensare, presiunea intraarticulară crește. În momentul în care avem o presiune intraarticulară mai crescută, decât cea normală, automat articulația noastră simte acest lucru. Dacă avem o articulație sănătoasă, resimte foarte puțin, poate un disconfort sau deloc. Dacă avem o problemă preexistentă, în momentul în care crește presiunea intraarticulară, iese la suprafață și atunci resimțim mai mult disconfort și durere.”, a declarat Dr. Tarek Nazer, medic primar Ortopedie, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical. 

Te-ar putea interesa și: Adevărul despre șamponul nuanțator. Greșeala majoră pe care o fac multe femei. Olga Barcari, avertisment: „Anulează galbenul” / VIDEO

De ce resimțim durerile articulare la schimbarea vremii

Chiar dacă aceste dureri par nesemnificative, ar trebui să tragem un semnal de alarmă, spune specialistul. Dacă la schimbarea vremii, apar aceste tipuri de dureri, atunci ele semnalează, de fapt, o problemă reumatică mai veche, care necesită tratament. 

„Dacă resimțim la schimbarea de vreme, cel mai probabil este o problemă reumatică. Dacă resimțim durerea la o singură articulație, fie ea mână, picior, înseamnă că există o problemă locală acolo, de cele mai multe ori de natură ortopedică.”, a continuat acesta.

VEZI și: Ce culori de păr sunt la modă în 2024 și cum alegi nuanța potrivită ție. Olga Barcari, trucuri și sfaturi importante / VIDEO

La ce medic te adresezi, în funcție de durerile resimțite

În funcție de tipurile de dureri articulare pe care le ai, dar și în funcție de numărul lor, este nevoie să te adresezi specific unul anumit specialist. Astfel, Dr. Tarek Nazer ne-a dezvăluit cine îți poate fi de ajutor, dacă te confrunți cu aceste dureri.
 
„Trebuie să protejăm articulațiile și să ne îmbrăcăm mai bine. Cel mai important este să acordăm atenție, nu poți să previi, odată ce nu știai despre ele, însă în momentul în care ai aflat că ai o durere la schimbarea de vreme și deja știi că nu este normal, trebuie să te adresezi la un medic. După cum am spus, pentru durerile la mai multe articulații, mergem la reumatolog, dacă e mai specifică și afectează o singură articulație sau două, poate ambii genunchi, mergem la ortoped. În cel mai ușor caz, mergem la medicul de familie și el o să ne îndrume unde să ajungem mai departe.”, ne mai spune specialistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”




pixel