De ce ne este mereu foame. Doctor Mihail a dezvăluit care sunt motivele
Data actualizării:
Data publicării:
Doctor Mihail a explicat, într-un videoclip postat pe canalul său de YouTube, care sunt principalele motive pentru care putem simți o senzație continuă de foame. 

1. Deficit de proteine în alimentație

Dacă nu consumi suficiente proteine, corpul tău o să îți dea o senzație de foame. La fiecare masă avem nevoie de aproximativ 20-30 de grame de proteine. Dacă mănânci dimineața un bol de lapte cu cereale, laptele are proteine, dar foarte puține. În schimb, cerealele au foarte mulți carbohidrați, dar nu și proteine. Proteinele se digeră și se transformă în aminoacizi care ajung în sânge și ajung la nivel de hipotalamus. În hipotalamus, ni se reglează senzația de foame. Este vorba de niște hormoni care găsesc un balans, un echilibru potrivit atunci când tu îi dai ceea ce îi trebuie corpului tău.

2. Consum mare de zaharuri rafinate

Zaharurile rafinate sunt o energie pură care trebuie însă utilizată. Dacă tu nu folosești acea energie, zaharurile acelea sunt atât de periculoase pentru corp încât corpul va dori să scape imediat de ele. Toate aceste zaharuri se transformă în grăsime care se depozitează. Îți crește și scade glicemia, faci hipoglicemie care duce la senzația de foame. Cel mai bun lucru pe care îl poți face ca să scazi în greutate este să scoți din alimentația ta mâncarea sub formă lichidă. Este vorba despre băuturile carbogazoase, shake-uri, sucuri.

3. Insuficiența de grăsimi sănătoase

Grăsimile se digeră greu și o să întârzie absorbția nutrienților. Stomacul tău rămâne plin mai mult timp. Grăsimile sunt ca un combustibil de lungă durată, atunci când le mâncăm sănătos. 

4. Somn de proastă calitate

Senzația de somn activează creierul într-un mod care nu este natural. Se activează, practic, niște circuite de urgență ca tu să fii activ, treaz chiar dacă tu trebuie să dormi. Unul dintre centrele care se activează este centrul foamei. Lipsa de somn schimbă concentrația de hormoni și vei avea o foame hormonală, îți va fi foame și a doua, a treia zi, până când îți reglezi somnul.

5. Lipsa hidratării

Centrul care se ocupă de foame se află în hipotalamus în anumiți nuclei. Centrul care se ocupă de sete se află în alți nuclei, dar tot în hipotalamus. Atunci când ești deshidratat, centrul acesta de sete din hipotalamus începe să fie activ, să semnalizeze. Doar că această semnalizare influențează și centrul tău de foame. 

6. Nu te concentrezi la mâncare

Atunci când te concentrezi la mâncare, la cum este gătită, la ce condimente conține, cum se aude când o mesteci, îi transmiți creierului tău că te hrănești, că îl hrănești, iar asta o să calmeze creierul.  Faptul că te concentrezi o să te sature mai mult și o să întârzie apariția senzației de foame. Un alt lucru care ține de faptul că nu ești atent la mâncare este viteza cu care mănânci și numărul de mușcături. 

7. Prea puține fibre

Fibrele dau sațietate. Nu poți digera fibrele și nu se absorb, dar sunt mâncare pentru microbiomul tău. Nu fibrele puse artificial în mâncărurile procesate, ci fibrele pe care le găsim în fructe și legume. Microbiomul ne apără de alte bacterii rele, patogene. 

8. Stresul

Stresul duce la prea mult cortizol în sânge. Preamult stres duce la prea multă secreție de cortizol, iar acest cortizol îngrașă. Cortizolul acționează asupra centrului foamei din  hipotalamus și reduce senzația de sațietate, drept urmare, ai pofte mai mari. 

9. Prea multă muncă fizică

Dacă muncești foarte mult, consumi multe calorii, iar aceste calorii trebuie restituite, luate din alimente. Munca fizică o să ducă la senzație de foame, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de YouTube.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Sanatate



Captură video: Antena Stars. Sursă foto: Facebook/Larisa Uță

Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea, îl atacă pe Capatos! Prezentatorul TV i-a dat replica în direct la TV: „D-aia te-ai dus la Bursucu”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania. Sursă foto: Instagram

Ozana Barabancea îi dă replica Iuliei Albu, după criticile aduse. Creatoarea de modă a desființat-o: „Este o catastrofă umblătoare din punct de vedere vestimentar”

Sursă foto: Captură video „un PODCAST misto By Bursucu'”

Larisa Uță, mărturisiri cutremurătoare despre căsnicia cu Alin Oprea: „A fost și este alcoolic”

Sursă foto: Captură foto Instagram Gabriel Trifu și Catrinel Sandu

Gabriel Trifu, dezvăluiri despre divorțul de Catrinel Sandu: „Nu era ușă de biserică, așa cum povestește ea peste tot”

Captură video: Antena Stars. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Alin Oprea tună și fulgeră, după ce Larisa Uță a mărturisit că nu i-a fost infidelă. A spus în direct la TV cu cine l-ar fi înșelat, de fapt, fosta soție: „Au fost trei bărbați diferiți”

Captură video: Instagram/antenaplay.ro

Cristina și Andrei Rotaru s-au împăcat? Mama fostului concurent de la Insula Iubirii i-a dat de gol / Foto

Captură video: YouTube/Antena Stars. Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Teo Trandafir nu s-a putut abține, după ce Mihai Albu a declarat că a topit verigheta Iuliei Albu, după divorț: „Cum să iei înapoi? Cum să iei darul?”

Sursă foto: Captură foto Facebook Larisa Uță

Ce avere au de împărțit Alin Oprea și Larisa Uță. Femeia a dat cărțile pe față

Sursă foto: Instagram Alin Oprea/Podcast „ un PODCAST mișto By Bursucu'”

Alin Oprea, replică tăioasă după declarațiile fostei soții. Artistul a desființat-o: „Femeia asta a fost blestemul vieții mele”

Mihai Voropchievici, captură video Youtube/ Adevăruri Ascunse

Horoscop 23 - 29 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care își va întâlni marea dragoste

Silviu și Mihaela Prigoană, sursa foto Facebook

Mihaela Prigoană, confesiuni despre căsnicia cu Silviu Prigoană: „Nu devine vulcanic în prezența mea”

Captură video: YouTube/La Măruță

Anca Dumitra a dezvăluit sexul bebelușului, după aproape o săptămână de când a devenit pentru prima dată mămică. Ce nume a ales pentru copilaș




pixel