Oana Roman trece prin momente dificile. Fiica sa, Isabela, se confruntă cu probleme de sănătate: „Va urma o perioadă grea pentru amândouă”
Trosnitul degetelor este un obicei comun, practicat de mulți oameni pentru a elibera tensiunea din articulațiile degetelor. Deși nu este pe deplin înțeles de toată lumea, acest fenomen are câteva explicații interesante.
Unii experți sugerează că trosnitul frecvent și forțat al degetelor ar putea duce la slăbirea articulațiilor, la inflamarea țesuturilor moi sau la reducerea forței de prindere. Mulți oameni simt o senzație de ușurare după ce își trosnesc degetele, datorită eliberării de tensiune în articulații. Odată ce o articulație a fost trosnită, este nevoie de o perioadă de timp pentru ca bulele de gaz să se reformeze, de obicei între 15 și 30 de minute, înainte ca articulația să poată fi trosnită din nou. În loc să-ți trosnești degetele, poți încerca alte metode de relaxare a articulațiilor și mușchilor, cum ar fi exercițiile de întindere, masajul sau utilizarea unei mingi de stres.
Te-ar putea interesa și: Nicolae Onu, omul care găsește leacul pentru orice boală. Ai diabet? Nu poți să faci copii? Ai anxietate? Iată minunile care te vor ajuta
Nicolae Onu își petrece cea mai mare parte a timpului descoperind și analizând plantele și proprietățile lor vindecătoare. Invitat la podcastul lui Damian Drăghici, acesta a vorbit despre mai multe tipuri de ierburi ce ne pot ajuta la tratarea și combaterea anumitor boli. De exemplu, un lucru important pe care fiecare persoană trebuie să îl știe este că nu e recomandat să ne trosnim singuri oasele, o practică foarte întâlnită în rândul oamenilor. Un remediu banal pentru durerea de oase este chiar piftia, un preparat tradițional românesc care nu lipsește de pe mesele noastre în preajma sărbătorilor. Totuși, piftia trebuie mâncată regulat dacă ne dorim să ne ajute în combaterea durerii oaselor.
„Omul nu trebuie să își trosnească oasele singur. Dacă e un medic care știe, e altă poveste. Vai de capul celui care își trosnește degetele. Când e bătrân i se strâmbă degetele. Există un tratament de os extern. Oțet de mere, în care punem două căpățâni de usturoi pisate și obținem un antiinflamator care are rol să încălzească și să dilate porii în zona dureroasă. Avem nevoie și de un tratament de uz intern. Și asta înseamnă piftie. Trebuie să mâncăm zece zile cel puțin câte 200 de grame pe zi. Fiind un medicament, punem de două ori piper, de două ori foi de dafin, usturoi. Când s-a răcit piftia, se adună deasupra untură. O strângem și o punem în frigider. Untura aia e lichid sinovial. Cine a avut o problemă cu oasele, toată viața lui trebuie să mănânce, de trei ori pe lună, piftie sau ciorbă de oase”, a declarat Nicolae Onu.
Te-ar putea interesa și: Nicolae Onu, despre planta tinereții fără bătrânețe: „Este darul lui Dumnezeu pentru oameni. Soarele o face medicament”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Sanatate
Anca Hâncu, doctor în...