De ce să mănânci Pomelo în fiecare zi: 8 beneficii ULUITOARE pentru sănătate DOVEDITE științific
Data publicării:
Pomelo, acele fructe mari cu coajă groasă și amară, galbenă sau ușor portocalie, sunt extrem de bune pentru sănătate pentru că ele conțin un complex de vitamine și nutrienți cum nu găsești în alte fructe. Iată beneficiile lor uluitoare dovedite științific: 

Pomelo sunt niște citrice mari (numele lor științific este Citrus maxima), cu coajă groasă amară, iar miezul arată ca al unei lămâi uriașe, dar nu sunt atât de acre ca acestea, nici amare ca un grepfrut și nici atât de acidulate ca portocalele. Nu au semințe și niciodată nu știi cum le nimerești: suculente sau mai uscate. Dar important e că pomelo aduc impresionante beneficii pentru sănătate prin capacitatea lor de a întări sistemul imunitar, de a îmbunătăți digestia, de a scade tensiunea arterială și de a reduce crampele. Pomelo poate ajuta, de asemenea, la reducerea semnelor de îmbătrânire prematură, poate ajuta la pierderea în greutate și la îmbunătățirea sănătății bucale și dentare, potrivit DC Medical. 

Ce nutrienți conține Pomelo


Conform datelor de la Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA, link direct sursa informației), fructele pomelo sunt deosebit de bogate în vitamina C și potasiu, care sunt „vinovate” de cele mai multe dintre beneficiile lor pentru sănătate. În afară de asta, este bogat în apă, energie, fibre, zahăr și proteine. De asemenea, pomelo este o sursă bună de fier, calciu, fosfor, magneziu și sodiu. Conține câteva vitamine importante, cum ar fi niacina, precum și cantități mici de tiamină, riboflavină și vitamina B6. Toate acestea sunt cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii și sănătoase pentru organism. 100 de grame de pomelo aduc un plus de 9,62 grame de carbohidrați și 38 de calorii. Iată ce beneficii pentru sănătate aduce: 

1) Poate crește imunitatea


Un pomelo decojit (aproape 610 grame) este format din aproape 412% la sută din valoarea zilnică de vitamina C, un stimulent rapid al sistemului imunitar, care crește activitatea celulelor albe din sânge și a ataca radicalii liberi, care pot deteriora organele corpului. Ajută la combaterea infecțiilor care duc la răceli, tuse, febră și simptome grave sau infecții microbiene, virale și bacteriene.

 

Citește continuarea pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Diete
Tagurile articolului: beneficii  dietă  imunitate  pomelo  sănătate 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut




pixel