Cât de repede ne pot îmbolnăvi gândurile negre. Medicul Constantin Dulcan: „Toate aceste lucruri ar trebui să le știm”
„Argumentele din spatele obiceiurilor. De ce englezii pun lapte în ceai? Ca să̆ blocheze efectul taninurilor!”, a transmis Mihaela Bilic, medic nutriționist, explicând ulterior:
„Unele obiceiuri sau combinații alimentare par curioase, însă̆ întotdeauna în spatele unei tradiții se ascunde un argument nutrițional real. Taninurile sunt substanțe cu efect antioxidant prezente în ceai, cafea, fructele de culoare închisă̆ și vinul roș̦u. În principiu ele au efecte benefice antioxidante, însă̆ ceaiul negru are un inconvenient: blochează̆ absorbția fierului.”
Citește articolul integral pe DC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: lapte in ceai medic nutritionist mihaela bilic sănătate
Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...