De ce se adaugă lapte în ceai? Nutriționistul Mihaela Bilic are o explicație interesantă
Data actualizării:
Data publicării:
De ce se adaugă lapte în ceai? Nutriționistul Mihaela Bilic are o explicație. 

„Argumentele din spatele obiceiurilor. De ce englezii pun lapte în ceai? Ca să̆ blocheze efectul taninurilor!”, a transmis Mihaela Bilic, medic nutriționist, explicând ulterior:


„Unele obiceiuri sau combinații alimentare par curioase, însă̆ întotdeauna în spatele unei tradiții se ascunde un argument nutrițional real. Taninurile sunt substanțe cu efect antioxidant prezente în ceai, cafea, fructele de culoare închisă̆ și vinul roș̦u. În principiu ele au efecte benefice antioxidante, însă̆ ceaiul negru are un inconvenient: blochează̆ absorbția fierului.”

Citește articolul integral pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: lapte in ceai  medic nutritionist  mihaela bilic  sănătate 






pixel