Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Bomboanele gumate și jeleurile au o strălucire dată de un compus utilizat în industria automobilelor. Este vorba de o ceară specială, ceara de carnauba.
”#Știați că
Bomboanele gumate și jeleurile strălucesc datorită unui compus utilizat și în industria automobilelor? Pentru a avea un aspect lucios și atrăgător, bomboanele gumate sunt acoperite cu ceară cu care sunt lustruite automobilele, mai exact ceară de carnauba. Ceara de carnauba este o ceară naturală obținută din frunzele palmierului Copernica cerifera, și își are originea pe teritoriul Braziliei. În lista aditivilor alimentari, ceara de carnauba este codificată E903”, notează Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară, pe rețelele sociale.
Ceara de carnauba este utilizată pe scară largă în alimentație, datorită caracteristicilor sale fizico-chimice, se explică pe sciencedirect.com. În studiul publicat pe respectiva platformă se detaliază despre utilizarea cerii de carnauba în alimente, inclusiv despre procesul de extracție a cerii, caracteristicile chimice și fizice ale acesteia, aspectele de siguranță, legislația națională și internațională.
Ceara de carnauba provine de a un palmier cu același nume. Palmierul carnauba este un palmier evantai al savanelor braziliene de nord-est, unde e cunoscut sub denumirea ”arborele vieții”. La vârsta de 50 de ani are 14 metri înălțime, o coroană stufoasă, uriașă și frunze rotunde. Pe acestea, în timpul sezonului uscat din nordul Braziliei, palmierul își protejează frunzele lungi de un metru de pierderea umidității secretând un strat de ceară de carnauba pe suprafețele superioare și inferioare ale frunzelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: bomboane jeleuri sănătate
Anca Hâncu, doctor în...