Raluca Bădulescu a dat de pământ cu Iulia Albu, fosta sa colegă de la Bravo, ai stil!, în direct la TV: „Are numai defecte, e dezordonată în mod sinistru și pusă pe scandal”
Pentru a renunța la mâncatul haotic, medicul recomandă aplicarea tehnicilor de relaxare. Acestea pot include masaje, socializare cu prietenii, plimbări în natură și alte activități care să ajute la deconectarea de stresul zilnic. Adina Alberts subliniază că în momentul în care începem să ne prioritizăm nevoile organismului și să ne acordăm mai multă atenție, ne putem echilibra din toate punctele de vedere.
„Oamenii îmi scriu că ba mănâncă de nervi, ba că mănâncă tot timpul, că le e foame mereu și că nu pot să se stăpânească.
Aceasta este o un tip de alimentație care se bazează pe pofte, dar mai ales este un semn că activitatea noastră de zi cu zi, viața noastră de zi cu zi este marcată de stres și trebuie să facem ceva să scăpăm de stres. Dacă vreți să nu vă mai alimentați haotic, atât de abundent și doriți să intrați într-o cură de slăbire, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să încercați să aplicați niște tehnici de relaxare.
Fie mergeți la masaje, fie vă faceți timp să aveți viață voastră, să vă duceți la film, să vă duceți la sport, să vă duceți cu prietenii la o plimbare, la mare sau la munte, să faceți lucruri care să vă ajute să vă deconectați, să vă regăsiți pe voi înșivă, să vă reconectați la voi înșivă, astfel încât să fiți pe primul loc în ierarhia proprie, nu pe al șaptelea. Trebuie să vă iubiți.
În momentul în care ajungeți să vă prioritizați nevoile organismului, atunci vă veți echilibra din toate punctele de vedere”, a spus medicul Adina Alberts.
Medicul Adina Alberts subliniază importanța somnului în controlul apetitului. Oamenii care dorm suficient au tendința să mănânce mai puțin, în timp ce persoanele care dorm puțin pot avea senzația constantă de foame. Medicul adaugă că există produse și suplimente alimentare care pot ajuta atunci când suntem stresați, unele fiind concepute pentru a face față stresului și a spori eficiența și concentrarea, în timp ce altele ajută la inhibarea ușoară a poftei de mâncare.
„De asemenea, somnul este foarte important. Trebuie să dormiți bine și suficient. O persoană care doarme bine, nu mănâncă mult. Totodată, o persoană care doarme puțin, simte nevoia să mănânce foarte mult.
Știm cu toții cât de arzătoare este această senzație de foame. Eu am pierdut o grămadă de nopți, nu la discotecă, nu la restaurante, ci în spitale, fiind de gardă. În acele nopți în care nu dormeam, tot timpul aveam nevoie să ronțăi câte. Îmi era foame în permanență. După câteva săptămâni de gărzi, eu am realizat că iau în greutate și mi-am dat seama și care e motivul.
Evident că nu aveam prea multe de făcut, dar sunt câteva gesturi pe care le puteți face și sunt și câteva produse inclusiv suplimente alimentare care vă ajută în perioadele în care sunteți foarte stresați. Unele se adresează stresului. Vă ajută să fiți mai eficienți în muncă, să vă concentrați mai rapid și să fiți mai productivi. Altele vă ajută să inhibați ușor această poftă de mâncare”, a mai precizat medicul Adina Alberts pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Diete
Tagurile articolului: adina alberts mancatul haotic sănătate stres
Busu a spus la ce temperaturi...
Neti Sandu vine cu...
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...